KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

149 milyonluk yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 6’sı baraj ve gölet, 4’ü sulama tesisi, 10’u taşkın koruma ve ıslah tesisi, 1’i ulaşım tesisi, 1’i de OGM olmak üzere 149 milyon TL değerinde 22 tesisin açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirdi.

149 milyonluk yatırım
30 EYLÜL 2016 CUMA 20:47
0
1869
0
AA aa

Bingöl'de bulunan Orman ve SU İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri tesislerinin toplu temel atma ve orman köylerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım merasimine katıldı.

Valilik önünde düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Barakazi, Vali Köşger, Orman Genel Müdürü Üzmez ve DSİ Genel Müdürü Acu'nun konuşmalarının ardından platforma çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, hükümet tarafından Bingöl'e yapılan yatırımları değerlendirdikten sonra terör örgütünü eleştirdi.

Yılmaz, “Bu bölgemiz uzun yıllar terörden çekti. Terör, kalkınmanın düşmanıdır, terör demokrasinin de düşmanıdır. Terörün olduğu yerde ne kalkınma arzu ettiğiniz kadar olur, ne de demokrasi. Terör özgürlüklerimizi de kısıtlar, demokrasimizi de kısıtlar, ilerleyişimizi, ekonomimizi de kısıtlar. Dolayısıyla terör geriye çekildikçe, terör gündemimizden çıktıkça, inşallah Bingöl'de, bölgemizde, ülkemizde inşallah çok daha hızlı kalkınacak, çok daha demokratik bir ülke haline gelecek. Bunların isimleri aynı ama amaçları aynı. Hepsi aynı amaca hizmet ediyorlar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, huzurunu, ilerlemesini durdurmaya çalışıyorlar. Ama hiçbiri başarılı olamayacak.  Millet, devlet el ele vererek bunları birer birer gündemimizden çıkaracağız” dedi.

EROĞLU: “BİNGÖL HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

Yılmaz'ın ardından platforma çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl'ün her şeyin en güzeline layık olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bingöl'de büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Eroğlu, “Geçen yılsonuna kadar Bingöl'e 8 milyar TL yatırım yaptı hükümetimiz. İnşallah bu yılsonuna kadar Bingöl'deki yatırımlarımız 9 milyar TL'yi aşacak. Bingöl'e ne yapılsa azdır, çünkü Bingöllüler her şeyin en iyisine layıktır. Bakın daha önce Bingöl köy gibiydi ama şimdi muhteşem bir şehir oluyor. Muhteşem bir gelişim merkezi, ekonomide bir merkez olacak. Yolların kavşak noktası olacak. Geçmişte biz geldiğimizde burada 4 yıllık bir fakülte açılır mı diyorlardı, Cumhurbaşkanımız talimat verdi Bingöl'e üniversite yapıldı. Şimdi Bingöl'ün 15 bin öğrencili üniversitesi var. Üniversite yanında bulunan ormanlık alanı da üniversite ve belediyemize vereceğiz, orada muhteşem bir mesire alanı yapılacak” dedi.

“BURANIN HİZMETKÂRI OLARAK NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”

Bingöl'e en fazla yatırımın kendi bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, “Biz 3,4 milyar TL ile en fazla yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bingöl'deki yatırımlarda biz birinciyiz. Birinciliği kimseye vermeye de niyetimiz yok, çünkü kardeşlik bunu gerektirir. Bende buranın hizmetkârı olarak ne gerekiyorsa yapacağım. Buraya gelirken bütün bakanlığın kapısını kapattık, bütün genel müdürlerimiz, yatırımcı birimlerimiz burada onlara herkesin huzurunda talimat veriyorum, Bingöllü ne talep ederse yapılacaktır” dedi.

“BİNGÖL'DE TERMAL TURİZMİN MERKEZİ OLACAK”

Bingöl'e eli boş gelmediklerini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi: “Biliyorsunuz Bingöl ile memleketim olan Afyonkarahisar ile kardeşlik bağı kuruldu. Biz bu kardeşliğe bal kaymak kardeşliği dedik. Bu kardeşlik gereği olarak ortak çalışmalar yapıyoruz. Termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar'dan bir teknik grup gelecek, buradaki termal kaynakları inceleyecekler ve termal kaynakları harekete geçireceğiz. Artık Bingöl'de termal turizmin merkezi olacak bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bingöl'e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz. İnşallah Bingöl'de bütün sulama tesisleri, dere ıslahları, ağaçlandırma faaliyetleri, doğa turizminin gelişmesi için müjdelerimiz var. Yeni müjdelerimizin de Bingöl'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“YÜZEN ADALARI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Yüzel Adalar tabiat anıtında çevre düzenlemesi yapacağını belirten Eroğlu, “Sizin yüzen adalar var, ben oraya gittim muhteşem bir şey. Dünyada başka bir yerde olsa yılda on binlerce turist gelir. İnşallah orada çevre düzenlemesi yapacağız, hatta orada bir helikopter pisti de hazırlayacağız ve orayı dünyaya tanıtacağız. Bingöl'e ekibimiz gelecek, valimizle, siyasetçilerimizle, özel sektörümüzle, yiğitler şehri bu güzel şehre ne yapılacaksa onu yapacağız. Burada 12 tesisin temelini, 10 tesisin de açılışı yapılacağız. Bunların maliyeti 149 milyon TL” dedi.

“ÇAPAKÇUR VADİSİ BİNGÖL'ÜN BİR GERDANLIĞI OLACAK”

Projeler içerisinde en önemli yatırımın Çapakçur Vadisi olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Bunlar içerisinde en önemlisi de Çapakçur Vadisi projesidir. Sizlere söz veriyoruz, Çapakçur Vadisi Bingöl'ün bir gerdanlığı olacak. Çünkü bunun talimatını Recep Tayyip Erdoğan buraya geldiğinde verdi ve bizde hemen proje yaptık. Koordinasyon toplantısında vadinin nasıl olacağı, neler yapılacağını izah edeceğiz ve bitirilmesi talimatını vereceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 12 tesisin temeli atıldı ve 10 tesisin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, daha sonra Bingöl Üniversitesinde basına kapalı düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın