KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
17 °C Parçalı bulutlu

15 öğrenci daha greve katıldı

Bingöl’de geçtiğimiz hafta Salı günü başlatılan açlık grevine 15 öğrenci daha katıldı. Kitlesel basın açıklaması yaparak, üniversite yönetimini kınayan öğrenciler, taleplerini dile getirdi.

15 öğrenci daha greve katıldı
02 MART 2015 PAZARTESİ 01:41
0
1679
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, soruşturma, uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarına sitem ederek, geçtiğimiz hafta Salı günü bedenlerini açlığa yatırdı. Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nde açlık grevine giren öğrencilere, destek olan 15 öğrenci daha greve katılma kararı aldı. Böylece açlık grevine giren öğrenci sayısı 22 oldu.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ DESTEK VERDİ

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi önünden ‘Sonuçlandırılmadıkça büyüyoruz, büyüyeceğiz' pankartı açan öğrenciler, Genç Caddesi Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. ‘Rektör istifa', ‘Bingöl uyama öğrencine sahip çık', ‘direne, direne kazanacağız' sloganları atan öğrenciler, duyarsızlığa sitem etti.

DBP, HDP, Eğitim-Sen ve çok sayıda vatandaşın destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan Bingöl Üniversitesi öğrencisi Mahsun Doğrucu, arkadaşlarının bir hafta baskıların sona erdirilmesi, haksız yere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarının geri çekilmesi için açlık grevi başlattığını anımsattı.

ÜNİVERSİTE'YE KARAKOL BENZETMESİ

Bingöl Üniversitesi'nin, üniversiteden çok karakol görevi gördüğünü ifade eden Doğrucu, şöyle devam etti: “Okul döneminde hiçbir gerekçe olmadan polis, zırhlı araçlarla üniversiteye girmiş ve günlerce kafeteryalarda, kantinlerde dolaşmıştır. Rektör-polis işbirlikçileri kendinden olmayan öğrenci ve öğretim görevlilerine şu mesajı vermek istemişlerdir; ‘biz elimizdeki kaba kuvvetimizle sizleri burada barındırmayız. Ya tüm farklılıklarınızı, renklerinizi bir köşeye atıp bizim gibi düşüneceksiniz yada buraları terk edeceksiniz.” Bu kapsamda onlarca profesör, doçent ve öğretim görevlileri burayı tercih etmemiş, eden kesimde en fazla bir sene kalmıştır. Bizde üniversite tarafından yapılan bu haksızlıkları görüyoruz ki çoğumuzda bu haksızlıklara uğradı bu nedenle baskıcı politikaya tepki olarak arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla ‘öğrenciler el ele gider greve' şiarıyla süresiz açlık grevine gidiyoruz. Grev başladığından beri rektör ve yakaları bizlere karşı sessiz kalmamış ve insani değerlerimize çirkin iftiralar atmışlardır. ‘onların orada geceleri yemek yediklerini biliyoruz, oradakilerin çoğu eğlenmek için bunu yapıyorlar. Oraya giden tüm öğrencilere soruşturma açacağız' gibi tehditlerde bulunmuşlardır. Bu tür çirkin iftiralar bizi yıldırmayacaktır, eylemimiz başarıya ulaşana kadar, taleplerimiz devam edene kadar mücadelemiz devam edecektir.”

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Konuşmasında öğrencilerin taleplerini dile getiren Doğrucu, şunları söyledi: “öncelikle özel kurum olan üniversiteye polisin hiçbir şekilde girmemesi ve haksız yere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma geri çekilmelidir. En demokratik haklarımızdan biri olan basın açıklamaları ve demokratik eylem haklarımız için izin alma zorunluluğunun olmaması gerekir. Üniversitedeki güvenlik görevlilerinin öğrenciler üzerindeki baskılara son vermelidir.”

Açlık grevine bugünden itibaren destek olmak için arkadaşlarına katılacaklarını kaydeden Doğrucu: “Taleplerimiz kabul edilinceye kadar bedenlerimizi arkadaşlarımız gibi açlığa yatırıyoruz. Bütün üniversite öğrencilerini Salı günü üniversiteyi boykot etmeye, derslere girmeme çağırıyoruz” dedi.

Çok sayıda vatandaşın destek verdiği basın açıklamasını tamamlayan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'ne giderek, greve giren arkadaşlarına katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın