KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

19 bin öğrenciye ücretsiz kurs

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, dershanelerin kapanmasıyla birlikte Bingöl’de açılan destekleme kurslarında 19 Bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

19 bin öğrenciye ücretsiz kurs
09 ŞUBAT 2016 SALI 23:58
0
1512
1
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve tüm ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla birinci dönem genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıda, birinci eğitim öğretim yılı genel değerlendirilmesi, EBA ve FATİH projelerinin tanıtımı, seçmeli dersler ve kitap seçim modülü, okul bazlı bütçeleme sistemi, okul sütü projesi, YGS ve TEOG sınavlarının ele alınması, destekleme ve yetiştirme kursları ve Hedef 12 projesi konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Sarı, “Başarılı, güzel ve yoğun bir yarıyılı geride bıraktık. Emeği geçen sizlere ve sizlerin aracılığıyla bütün öğretmen ve personelimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız ikinci eğitim öğretim döneminde de aynı hızla devam edecek” dedi.

Eğitim öğretim manasında yöneticilerin desteklerini esirgemediklerinin altını çizen Sarı, “Siz İdareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rutin işlerin dışına çıkarak daha çok gayret gösterdiniz. Aynı zamanda öğretmenlerimiz için de aynısı söz konusu, görüyorum ki Bingöl'de idarecisi, öğretmeni topyekûn eğitimin ve Bingöl'ün kalkınması için elinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Bu manada hepinize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu günkü toplantımızın ana maddelerinden biri de FATİH ve EBA projesi Bakanlığımız ve biz bu projeye büyük önem veriyoruz şu anda 8 milyon kullanıcısı olan bu proje hem yerli hem milli bir projedir, bu projeye sahip çıkarak öğrencilerimizi de bu proje dâhil edelim. Malumunuz eğitim sistemi ve sınav sistemleri değişti yeni sınav sisteminde sınavda çıkan sorular ders kitaplarında işlenen konulardan çıkmaktadır bu nedenle öğrencilerimizi ders kitaplarının haricinde farklı kaynak kitaplara yönlendirmeyelim” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM İMKÂNI

“Değerler eğitimi konusu bizim olmazsa olmazımız, bu konuda siz yönetici arkadaşlarımızdan azami gayret bekliyorum” diyen Sarı, dershanelerin kapanmasıyla birlikte Bakanlığımız açmış olduğu ve bizlerinde çok önemsediği destekleme ve yetiştirme kurslarına ciddi bir katılım sağlanmıştır. Şu anda Bin 200 öğretmenimizin görev aldığı kurslarımızda 19 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu İlimiz adına ciddi bir başarıdır. Bizler okulda ve okul dışında öğrencilerimize verdiğimiz eğitim öğretim ile onları dünyaya yön veren değerlerine bağlı lider özellikler ile donatılmış bireyler olarak görmek istiyoruz. Biz onlar için buradayız ve çalışıyoruz. Bu manada yapılan çalışmaları önemsiyor ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Eğitim alanında Bingöl'de birçok manada ilkleri yaptıklarını kaydeden Sarı, şunları söyledi: “Sizlerinde aynı hırs ve heyecanla çalıştığınızı görüyorum. Bingöl için daha çok çaba göstermemiz gerekiyor. Değerlerimizi ön plana çıkarmak için birçok alanda çalışmalar düzenledik. Bu manada değerler eğitimiyle ilgili farklı çalışmalara imza attık. İlimizde fiziki manada çok ciddi bir gelişme olduğunu görebiliyoruz. Okul sayımızla yapılan işleri mukayese ettiğimizde Bingöl çok çok öndedir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gecemiz ile gündüzümüzle hep birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz.”

Programda, Maarif Müfettişleri Başkanı Hayrettin Çakırcı denetimlerle ilgili bilgi verirken, Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş ise, destekleme ve yetiştirme kursları hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı, Şube Müdürü Orhan Seven'in YGS ve TEOG sınavları ile okul bazlı bütçeleme sistemiyle ilgili sunumunun ardından görüş ve öneriler ile son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza zaza (@Misafir_19431)
11 Şubat 2016 Perşembe 00:32
Destekleme kursları iyi de iş amacından sapmaya başladı. Okul idarecileri çeşitli bahaneler öne sürerek kursu okulun öğretmenine değil de başka okuldan arkadaşlarına vermeye başladılar. Başka okuldan gelen öğretmenler de öğrencileri tanımadığı ve sırf bu işi para için yaptığı için işin eğitim boyutunu pek önemsemiyorlar. Bu işi teftiş edenlerin başka okulda kurs alan öğretmenlere şüpheyle bakması ve söz konusu okulun kadrolu öğretmenleriyle iletişim halinde olması gerekir. Yoksa ciddi sorunlarla eğitim camiası karşı karşıya gelir...
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın