KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

2 milyon ton kömür rezervi bulundu

Bingöl Milletvekili Taş, bir girişimcisinin sancak bölgesinde kendi imkânlarıyla yaptığı çalışmada, 2 milyon ton civarında bir kömür rezervi tespit ettiğini söyledi.

2 milyon ton kömür rezervi bulundu
22 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 01:23
0
2265
2
AA aa

Bingöl Tavz Kültür ve Sanat Kalkınma Derneği (TAVZ-DER) tarafından düzenlenen ‘II. Bingöl Kalkınma Çalıştayı'nın açılış programında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Eşref, Sancak bölgesinde bir girişimci tarafından yapılan çalışmalarda 2 milyon ton civarında bir kömür rezervi tespit edildiğini söyledi. Girişimcinin 600 megavatlık bir enerji santrali kurmak istediğini belirten Taş: “Bu da en az bin kişinin burada çalışması anlamına geliyor. Yine Halifan bölgemizde çözüm süreci ile birlikte 150 megavatlık enerji santrali kurulmak isteniyor. Buranın da yapım aşamasında 4-5 bin kişi çalışacak daha sonra da 600 kişi daimi olarak istihdam edilecek. Bunların hepsini çevremize anlatmamız gerekiyor. Yine Genç-Sivan bölgesinde dünyanın 3. büyük demir cevheri rezervi var. Orada bir girişimci arkadaşımız zenginleştirmeyle oradaki demir oranını yükseltmiş. İnşallah çözüm süreci ile birlikte orada yeni çalışmalar yapılacak ve 2 bin, 3 bin kişi çalışmış olacak. Bingöl kavşak bölgesidir. İnşallah girişimcilerimiz artık Bingöl'e gelecek” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Konuşmasında çözüm sürecini değerlendiren Milletvekili Taş: “Barış sürecinin devamı kalkınmamız için ekmek kadar kutsal, su gibi azizdir. Terör sadece 50 bin civarında insanımızın canını almadı, 30 yılımızı da heba etti. Kalkınmaya aktarılacak kaynaklar silah oldu, mermi oldu, bomba oldu. Oysa dağda ölen de bizim insanımızdı, bağda ölen de bizim kardeşimizdi. Kardeş kardeşi vuruyordu. Kavga evimizin içindeydi. Halkımız bunu gördü ve ‘barış için zehir de olsa içerim' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak yeni bir siyasi irade ortaya koydu. Bugünlerde halkımızın barış isteğini görmezden gelen çeşitli provokasyon girişimlerine tanık oluyoruz. Bu ülkede halka rağmen bir şey yapılamayacağını ve halkın iradesi önünde hiçbir gücün tutunamayacağını hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Bingöl'de yer altı ve yerüstü zenginliklerinin olduğunu, fakat terör dolayısıyla son 30 yılda bu bölgeye girişimci işadamlarının gelip yatırım yapmak istemediğini kaydeden Taş: “Kimse kendi parasını güvenin olmadığı yere yatırmak istemiyor. İnşallah bu süreçle birlikte Bingöl'ümüzde bu yer altı kaynakları harekete geçirdiğimizde Bingöl'ün işsizlik sorunu da bertaraf edilmiş olur” dedi.

SİİRTE OKULLARIN YAKILMASI

Siirt'te iki okulun molotofla yakılmasıyla ilgili değerlendirme yapan Taş:“Anadilde eğitimi savunan bir eğitimci olarak yakılan her okulla birlikte benim de yüreğim yanıyor. Okullar milli servettir. Yani sizin vergilerinizle yapılmıştır. Okulu yakmak demek, kalkınmanın en önemli ayaklarından ikisi olan bilgi ve nitelikli işgücünü sekteye uğratmak demektir. Bilgi ve teknoloji üretmeden, yetişmiş iş gücünüz olmadan küresel ekonomide söz sahibi olamazsınız.

Kalkınmak için büyümek, büyümek için de üretmek zorundayız. Her şeyi devletten beklemeden ama devletin sağladığı bütün imkânlardan yararlanarak1'i 2, 2'i 4 yapmalıyız. Kalkınma bakanımızın, bizim bakanımız olması büyük bir fırsattır. Sadece ilimiz için değil, bölgemiz için de bir fırsattır” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hasan fellah (@Misafir_17802)
22 Eylül 2014 Pazartesi 23:45
Eeee artık Sancak ve civarının coğrafyasını bozmak ( kirletmek ) için bir termik santral yaparsınız.
azlı zaza (@Misafir_17801)
22 Eylül 2014 Pazartesi 20:19
yerel kaynaklarımızı yabancı firmalara peşkeş çektirip, bak 600 kişi çalıştıracaz ha! demek kadar komik bişey olabilirmi.600 kişi de bilgöllü olacak tabi tabi.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın