KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

2014 için 595 milyon liralık ödenek

Bingöl’de 372 projenin programa alındığını ve bu projelerden 2014 yılında gerçekleştirilecekler için 595 Milyon 658 bin TL ödeneğin ayrıldığını söyleyen Vali İbrahim Taşyapan: “Bu projeleri ne kadar çabuk hayatta geçirebilirsek, kamunun ve vatandaşın yararına olacaktır” dedi.

2014 için 595 milyon liralık ödenek
17 NİSAN 2014 PERŞEMBE 22:13
0
1917
0
AA aa

Bingöl'de 2014 yılı 2. dönem il koordinasyon toplantısı yapıldı. Bingöl Valiliği toplantısı salonunda İl Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ve kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Taşyapan, 30 Mart tarihinde yapılan seçimleri değerlendirdi. Seçimlerin demokratik bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden Vali Taşyapan: “30 Mart 2014 tarihinde Mahalli İdareler seçimini yaptı ülkemiz. İlimizde de seçimler huzur içerisinde vatandaşlarımızın özgür iradelerini sandığa yansıyacak şekilde yapıldı. Ufak tefek kayda değmeyecek olaylar haricinde herhangi bir olumsuz olay yaşamadık. Seçim öncesi, seçim sonrası huzurlu bir şekilde ilimizde yaşanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Bingöl kendine yakışacak bir şekilde demokratik olgunluk içerisinde seçimleri tamamladı” dedi.

372 PROJE İÇİN 4 MİLYAR 518 MİLYON TL

İl Koordinasyon Kurul toplantılarının yılda 4 defa yapıldığını hatırlatan Vali Taşyapan, Bingöl'de yatırım programına alınan 372 adet projenin bulunduğu ve toplam ödeneklerinin, 4 Milyar 518 Milyon lira olduğunu söyledi.

2014 yılında şuana kadar bu projelerden yıl içerisinde gerçekleştirilmek üzere 595 Milyon 658 bin TL ödeneğin ayrıldığını kaydeden Vali Taşyapan: “Bu rakam 2014 yılı ödeneğimizdir. Dönem sonuna kadar, yani bugünkü tarihe kadar yapılan harcama 8 milyon 500 bin civarındadır. Dolayısıyla daha yılın başındayız. Bir takım yatırımlarımız proje aşamasında, bazıları daha ihaleye çıkarılmadı. Bu bir hazırlık dönemi sayılabilir. Bundan sonraki dönem, hem ihalelerin hızlandığı, hem de hizmetin başladığı bir dönem olacaktır. Bir sonraki toplantı dönemi, daha yoğun çalışacağımız bir dönem olacaktır” diye konuştu.

128 PROJE DEVAM EDİYOR

2014 yılı içerisinde biten proje sayısının 3 olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, devam eden proje sayısının 128 olduğunu kaydetti.

Taşyapan, 87 projenin ihale aşamasında, 154 projenin ise henüz başlamadığını belirterek: “Bunların büyük ağırlığı KÖYDES projeleri ile Mahalli İdareler projelerinden oluşmaktadır. Bunlarında büyük bir çoğunluğu önümüzdeki süreç içerisinde ihale aşamasına gelecek ve ihaleleri yapılacaktır. Bu projeleri ne kadar çabuk hayatta geçirebilirsek, kamunun ve vatandaşın yararına olacaktır” diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin ana sorunlarından birinin de kamu üzerindeki proje yükü olduğunu ifade eden Taşyapan: “Yatırım programlarına daha fazla proje alınmasından ziyade, devam eden projeyi daha hızlı bir şekilde realize ederek vatandaşımızın hizmetine sunmak, 3 yılda realize edilebilecek bir hizmet 10 yılda gerçekleştiriliyorsa bu 7 yıl kayıp yıl demektir. Son yıllarda hükümetimiz, bu proje yükünden kurtulmak için çoğu projeyi yatırım programından çıkardı. Büyük bir eleme yapıldı. Proje sayısı neredeyse yarı yarıya azaltıldı” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın