KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

250 hektarlık orman arazisi kül oldu

Bingöl’ün Genç ilçesinde meydana gelen yangında, 250 hektarlık orman arazisi kül oldu. Yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alınabilen yangında, 1 ev, 2 han ve 1 samanlık ta kullanılmaz hale geldi.

250 hektarlık orman arazisi kül oldu
28 TEMMUZ 2015 SALI 02:37
0
2271
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi Meşedalı (Modan) Köyü'ne bağlı Kovacık (Binziyar) mezrasında önceki çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle kilometrelerce alanı etkisi altına aldı.

Yangına, Genç Belediyesi, Orman İşletme İl müdürlüğü, Bingöl üniversitesi ve özel sektöre ait toplam 6 adet İtfaiye aracı, 3 adet su ikmal aracı, 5 adet büyük iş makinesi, 3 adet arazi aracı ve 40 kamu görevlisi ile 70 vatandaş müdahale etti.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yangın söndürme helikopterin bölgeye gönderilmediği alanda, onlarca meyve bahçesi, kavak ve meşe ağaçları, buğday ve yonca tarlaları kül olmasına sebep oldu. Binzar mezrasında ise 1 ev, 2 han ve 1 samanlık ta kullanılmaz hale geldi.

Köylülerin yardımıyla yoğun çabalarla yangını kontrol altına alabilen ekipler, söndürme çalışmalarına başladı. Çıkan yangının ardından ilk belirlemelere göre, içerisinde meyve bahçeleri, buğday ve yonca tarlalarının da bulunduğu 250 hektarlık orman arazisi kül oldu.

“GECE BOYU ÇALIŞTIK”

Yangının başlamasının ardından bölgeye giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, yangın söndürme çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini söyledi.

Yangında ormanlık alanının zarar gördüğünü kaydeden Fehmioğlu,“Olayın başlangıcı itibari haberimiz olduğu anda başta Bingöl Valiliği, orman il ve ilçe şeflikleri, belediyelerimiz, Genç Kaymakamlığımız, İl Özel İdare ve ilçe özel idare birimlerimiz yangını tamamen söndürüp kontrol altına aldılar. Önceki gün rüzgârlı bir hava olmasına rağmen sabah 4'e kadar kaymakam Abdullah Köklü yangını sevk ve idare etti. Sabah nükseden yangına bende kendim bizzat giderek akşama kadar yangına müdahale ettik. İl özel idareden istenilen dozer, greyder, eskavatör, itfaiyeler, biz dün akşam ilgili yerlerden havadan müdahale etmek için helikopter istedik. Gece uçuşlarına izin verilmediği gönderilmedi. Biz zaten gece boyunca çalışarak yangını sabah 4'e doğru kontrol altına aldık. Dün sabah 9 sıralarında bir kez daha yangın nüksedince bu sefer geniş kapsamlı çalışma yürüterek yangını kontrol altına aldık. Şimdi soğutma çalışmaları yapılıyor” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yangına ilişkin Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı basın açıklamasında ise, “Yangın 27 Temmuz saat 03.00 saatlerinde kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları devam etmiştir. Ancak aşırı sıcak ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle 11.00 da yangın farklı yerlerden tekrar başlamış ve yeniden müdahale edilerek 18.30 sıralarında kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen yangında 85 hektar meşelik orman, 165 hektar zirai ve boş arazi olmak üzere toplam 250 hektar alan yanmış ve yangında her hangi bir can kaybı yaşanmamıştır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın