KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

4 projeye hibe desteği

Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) “Mali Destek Programı” kapsamında Bingöl’ün hibe desteği alan 3 milyon 38 bin lira maliyetli 4 projesi için imzalar atıldı.

4 projeye hibe desteği
23 EKİM 2014 PERŞEMBE 08:04
0
2489
0
AA aa

FKA'nın “Güçlü Altyapı-Güçlü Ekonomi ve Üretimde Odak Alanlar” isimli projesi kapsamında Bingöl'den destek almaya hak kazanan kuruluşlarla, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ın da katıldığı imza töreni düzenlendi.

Dün saat 14.00'de FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi'nde düzenlenen sözleşme imzalama töreninde konuşan Vali Taşyapan, “Güçlü Altyapı – Güçlü Ekonomi” ve “Üretimde Odak Alanlar” başlıkları altında 2 Mali Destek Programı uygulandığını belirtti.

Taşyapan, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin başvurusuna açık tarım, turizm ve sanayi altyapıları alanındaki projeler için 9 milyon TL, özel sektörün imalata yönelik projeleri için ise 8 milyon TL kaynak kullandırılacağını söyledi.

Bingöl'den 4'ü kamu kurumu, 8'i özel sektörden olmak üzere 12 proje için yaklaşık 4,7 milyon TL kaynak kullandırılacağını anlatan Taşyapan: “Söz konusu programlar ile Ajansın kuruluşundan bu yana sağlamış olduğu destek miktarı 64 milyon TL'ye ulaşmış olup, ilimizde desteklenen toplam 60 projeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak kullandırılmış olacaktır” dedi.

Taşyapan, program kapsamında desteklenen projeleri şu şekilde sıraladı:

1- Bingöl'de Hayvan Islah Çalışmalarının Geliştirilmesi Ve Personele Ultrasonografi Eğitimi Verilmesi Projesi

Bingöl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün destek alacağı 9 ay süreli projenin toplam bütçesi 211.750,00 TL olup, proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 158.812, 50 TL hibe desteği sağlanacaktır. Proje kapsamında, Bingöl ilinde yürütülen suni tohumlama faaliyetlerinin kontrol edilmesi, il müdürlüğü personeline sertifikalı veteriner ultrasonografi eğitimi verilmesi, yetiştiricilere kombine ırkların önemi ve ülke hayvancılığına katkısı ile salgın hayvan hastalıklarından korunma için aşılamanın önemi üzerine eğitim verilmesi amaçlanıyor.

2- Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Altyapısı İyileştirme Projesi

Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odasının destek alacağı 12 ay süreli projenin toplam bütçesi 200.492,00 TL olup proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 150.332,98 TL hibe desteği sağlanacaktır. Proje ile hem TOBB akreditasyon sürecinin temel yeterliklerinden birisi olan bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısının güçlendirilmesi hem de 1600'e yakın oda üyesine daha profesyonel ve kurumsal hizmet verilmesi sağlanaca.

3- Bingöl OSB Biyolojik Ve Kimyasal Atık Su Arıtma Tesisi Ve Çevre Yönetim Birimi Altyapısının Kurulması Projesi

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Kurulu Başkanlığının destek alacağı 24 ay süreli projenin toplam bütçesi 1.513.794,19 TL olup, proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 1.135.345,64 TL hibe desteği sağlanacaktır. Sürdürülebilir yatırımlar ile bölgenin gelişimi ve çevrenin korunması dengesinin kurulması temel alınarak geliştirilen proje kapsamında, Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde 1 adet biyolojik ve kimyasal arıtma tesisi ile 1 adet laboratuvar ve teşhir binası ve ekipmanı kurulması amaçlanmaktadır. Bu sayede OSB de kurulu ve yeni kurulacak üretim tesislerinin atık parametreleri ölçülerek, her üretim tesisinin üretimine uygun ön arıtma tesisi kurabilmesi için gerekli verileri sağlayacak altyapı ve teknik birimler oluşturulacak.

4- Karlıova Küçük Sanayi Sitesi Altyapı Kurulumu ile Sanayi ve Kentsel Gelişim Projesi

Karlıova KSS Yapı Kooperatifinin destek alacağı 24 ay süreli projenin toplam bütçesi 1.112.688,41 TL olup proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 834.516,30 TL hibe desteği sağlanacaktır. Sanayi ve üretime konu hizmetlerin kümelendiği alanlar olan sanayi bölgelerindeki altyapıların iyileştirilmesiyle verimli ve güvenli üretimin sağlanmasını temel alarak geliştirilen proje kapsamında, Karlıova ilçesi Toklular köyü mevkiinde yer alan küçük sanayi sitesinde, site içi yol yapımı, içme suyu hattı kurulması, elektrik hattı kurulumu, ihata duvarı yapımı ve kanalizasyon ve arıtma tesisi kurulumu amaçlanmaktadır. Proje neticesinde 18.384 m2 alanda 30 adet işyeri inşa edilecek.

Yapılan konuşmaların ardından vali Taşyapan, FKA tarafından destek almaya hak kazanan projeleri imzaladı.

İmza törenine, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay ile destek almaya hak kazanan kuruluşların temsilcileri katıldı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın