KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

472 bin muhtaca evde bakım hizmeti

472 bin bakıma muhtaç insana evde bakım hizmeti verildiğini belirten Yılmaz, “Engelli kardeşlerimizin veya evde bakıma muhtaç olan insanımızın dualarıyla Türkiye birçok şeyi atlatıyor diye inanıyoruz. Bu insanlarımızı daha aktif hale getirme yönünde çok büyük gayret saf etmek yolundayız.” dedi.

472 bin muhtaca evde bakım hizmeti
04 ARALIK 2016 PAZAR 22:29
0
1693
1
AA aa

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberinde Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile Altı Nokta Körler Derneği ve Tüm Engelliler Derneğini ziyaret ederek, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi.

Engelli vatandaşların yalnız bir gün değil, her gün hatırlanmaları gerektiğini belirten Yılmaz, “Gerçekten bu ülkede engelliler konusunda devrim niteliğindeki bazı değişikliklere öncülük yaptı. 2005 yılında biz bir kanun çıkardık.2005 yılındaki engelliler kanunu adeta bir devrim oldu. O alanda daha önce bir kanun yoktu. O alanda engellilerimizin hakkı hukuku çok daha zayıf vaziyetteydi. Ama 2005 yılındaki çıkan kanun gerçekten bu alanda bir devrim adeta.” diye konuştu.

Yılmaz, “Şuanda özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerimizde 2014 -2015 yılı rakamlarını söylüyorum o dönemle ilgili 350 bin öğrencimiz burada eğitim görüyor.  Her gün bu merkezlere gidiyorlar ve gerekli eğitimleri alıyorlar. Normal eğitim kurumlarımızda ise yine 300 bine yakın engelli kardeşimiz eğitim alıyor.” dedi.

“TÜRKİYE BİRÇOK ŞEYİ ATLATIYOR”

2016 yılından itibari ile 472 bin bakıma muhtaç insana evde bakım hizmeti verdiklerini belirten Yılmaz, “Engelli kardeşlerimizin veya evde bakıma muhtaç olan insanımızın dualarıyla Türkiye birçok şeyi atlatıyor diye de inanıyoruz. Bu insanlarımızı daha aktif hale getirme yönünde çok büyük gayret saf etmek yolundayız. Eğitim ve evde bakım hizmetleri dışında istihdama dönüşte önemli hizmetler bu dönemde gündeme getirildi. AK Partinin iktidara geldiği yılda kamuda memur olarak çalışan sadece 5 bin777 engelli kardeşimiz vardı. Şimdi bu sayı en son istatistiğe göre 43 bin151'e yükselmiş durumda. Devlet memuru olarak bu önemli bir gelişme. Neredeyse 8 katına çıkmış. Özel sektörde de engelli istihdamını teşvik ettik, özel sektörde de 87 bin bu kontenjanlar kapsamında 87 bin kardeşimiz istihdam ediliyor. Biraz açık var onu da kapatmaları için zorluyoruz tabi, 20 bin küsür de daha ilave kontenjan söz konusu.” diye konuştu.

Engellilerle ilgili Anayasada da bir değişiklik yaptıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Anayasada engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı ilk defa 2010 yılındaki referandumda dahil etmiş olduk. Önümüzdeki dönemde de yeni referandumlarla yolumuza devam edeceğiz. Halkımızın verdiği oylarla 10. Madde değişti ve engelli kardeşlerimize ilişkin pozitif ayrımcılık kadınlara yapıldığı gibi anayasa girmiş oldu.”

“RAHAT ETMELERİ İÇİN SOSYAL ALANLAR OLUŞTURUYORUZ”

Geçici barınmalarla da engelli kardeşlerimize sahip çıkılacak merkezleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, “bunu çok önemsiyoruz doğrusu. Bir ailemizin bir engelli çocuğu var kısa süreliğine bir yere gidecek, bir ziyarette bulunacak, bir başka memlekete gidip işini görüp gelecek veya belli günlerde farklı bir faaliyet yürütecek buralarda engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin rahat bir şekilde gidecek geçici bir süre hizmet alabileceği merkezleri de yaygınlaştıracağız bu konudaki ilk adımımızı attık önümüzdeki süreçte bu merkezlerimizi daha da yaygınlaştıracağız, o zaman engellisi olan ailelerimizde çok daha rahat bir şekilde sosyal hayata katılacaklar. Engelli sadece kendisiyle ilgili değil bütün ailesiyle, çevresiyle birlikte değerlendirilmeli işte engelli vatandaşlarımıza yaptığımız bu hizmetler sadece onları değil ailelerini ve çevrelerini de aslında rahatlatmış oluyor. Böylece çok daha rahat çok daha müreffeh toplum haline gelmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Asıl engel kalplerde olan engeldir, asıl engel zihinlerde olan engellerdir” diyen Yılmaz, “Diğer bütün engeller aşılabilir ama önemli olan gönüllerde, zihinlerde engel kalmamasıdır. Asıl kör olan kalplerdir diğer durumlar geçici bir durumdur. Engelliler hem bu dünyada hem öbür dünyada bu cefalarının, eziyetlerinin mükâfatını göreceklerdir. Gönüllerdeki, zihinlerdeki engeller kalktığı sürece dünya daha yaşanır olacaktır. Hepimiz engelli olabiliriz, şuanda engelli olmayanların başlarına bir kaza gelebilir, engelli olabilirler. Önemli olan toplum olarak engellilerimize sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

“GELİŞMİŞ SOSYAL BİR DEVLET HER BİR FERDİNİ MUTLU EDEN BİR DEVLETTİR”

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'de Engelliler Günü'nü kutlayarak,  gelişmiş sosyal bir devletin, her bir ferdini mutlu eden devlet olduğunu söyledi.

Köşger, “Biz engellileri sadece engelliler gününde hatırlamıyoruz. Son atamalarda Bingöllü 22 kardeşimiz atandı. İş-güç sahibi oldu, meslek sahibi oldular. Ayrıca hükümetimiz,  engelli kardeşlerimize maaş bağlanması dâhil onların hayatını daha kolaylaştıracak birçok çalışma yürütüyor.  Bingöl'de özel eğitime muhtaç çocuklarımız için  2-3 tane okulumuz  var. Zihinsel engelliler için, görme engelliler için ve işitme engelliler için okullarımız var. Okullarda neredeyse 5 çocuğa  3 öğretmen tahsis edilmiş durumda. Devlet bunları evlerinden alıp okula taşıyor, okulda eğitiyor ve tekrar evlerine getiriyor. Bunlar bir sosyal devletin gelişmiş bir devletin yapması gereken işlerdir. Bundan sonra daha iyi olacak inşallah. Sadece engelliler gününde sizi hatırlamıyoruz. Bu da bunların bir göstergesidir. Ben hepimize Allah'tan engelsiz günler diliyorum, daha iyi günler ve daha mutlu günler diliyorum ve tüm engellilerin engelliler günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir DEMİR (@Misafir_20090)
05 Aralık 2016 Pazartesi 11:08
Ben mi göremedim bilmiyorum ama ben Bingöl'de engellilerle alakalı iyi bir uygulama,sosyal alan ya da faaliyet göremedim.Daha halk otobüslerine bile baskı ve zorlama ile hakları olan ücretsiz taşıma hakkını yeni elde ettiler.Bu arada otobüs şoförleri her defasında rencide ederek kimliğini göster diye ayrıca baskı ve tacizde ediyor.Engelli tekerlekli mesela halk otobüsüne binemiyor.Trafikte onlar için düzenlenmiş hiçbir alan yok.Kalkmış çağ atlamaktan bahsediyor.Kimse kusura bakmasın ama ben bu şehir insanlarının kandırıldığını düşünüyrum.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın