KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

6 bin sivil katledildi!

Sözen; “1985 yılından bu yana terörle mücadelede Bin 750 korucu şehit olmuş, 2 Bin 100 korucu gazi olmuştur. Bunların dışında çoğunluğu korucu köylerine mensup 6 binin üzerinde savunmasız sivil vatandaş PKK terör örgütü tarafından katledilmiştir.”

6 bin sivil katledildi!
16 OCAK 2017 PAZARTESİ 22:21
0
2160
0
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki halkın 35 yıldır PKK tarafından korkutularak, sindirildiğini söyledi.

Baskı ve haksızlığa boyun eğmeyenlerin koruculuk sistemini tercih ettiğini belirten Sözen, “Koruculuk sistemini tercih edenler sadece kendi canını, malını korumakla kalmamış, çevredeki vatandaşların da canını, malını korumuşlardır. Koruculuk sistemini tercih eden köylerle, PKK Terör örgütü tarafından çok ciddi çatışmalar yaşanmış, her iki taraftan binlerce can kayıpları yaşanmıştır. Korucular ve aileleri safını Devletten yana belirlemenin çok ciddi bedellerini ödemişlerdir. 1985 yılından bu yana terörle mücadelede Bin 750 korucu şehit olmuş, 2 Bin 100 korucu gazi olmuştur. Bunların dışında çoğunluğu korucu köylerine mensup 6 binin üzerinde savunmasız sivil vatandaş PKK Terör örgütü tarafından katledilmiştir.” dedi.

“HDP OYLARI ZORLA ALMIŞTIR”

Sözen, “PKK'nın bu zulmü karşısında vatandaşın ve bölgede PKK'yı destekleyen HDP dışındaki partilerde siyaset yapan siyasetçilerin sessiz kalması PKK'nın ve arkasındaki siyasi partinin kendisini sorgulamamasına sebep olmuş, özellikle Türkiye dışındaki ülkelerde PKK'nın haklı olduğu algısı yaratmıştır. Vatandaşın ve siyasetçilerin teröre karşı sesini yükseltmemesi ve itirazda bulunmaması vatandaşın PKK'yı kabul etmiş algısını uyandırmıştır. PKK'nın Kürtleri temsil ettiği ve PKK'nın bir Kürt hareketi olduğu algısını uyandırmıştır. Bu algı uzaktan uzağa halkıymış gibi görünse de gerçeğin hiçte öyle olmadığı açıkça ortadadır. Çünkü vatandaşımız devleti yanında gördüğü dönemde, devletin gücünü hissettiği dönemde PKK'ya karşı ciddi itirazlar yaptığı aşikârdır. Bu durum sadece PKK için geçerli değil, PKK'nın siyasi uzantısı HDP için de durum aynıdır. HDP, PKK'nın silahlı gücünü kullanarak vatandaşın özgür iradesini sandığa yansıtmasına izin vermemiş, halkın oylarını baskı ve şiddet yoluyla zorla almıştır.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ADIMLAR SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE ATILMIŞTIR”

“Devlet adına bölgede görev yapan kamu görevlileri, güvenlik güçleri çoğu zaman vatandaşını koruma ve kollama yolunda aciz durumda kalmıştır.” İfadelerine yer veren Sözen, şunları kaydetti: “Özellikle kırsalda vatandaş kaderi ile baş başa bırakılmıştır. Bu devleti aciz durumda gösteren güvenlik mensupları ve kamu görevlilerinin 15 Temmuz darbesinden sonra bu duruma bilinçli hizmet ettiğini ve FETÖ Terör örgütü ile ortak hareket edip devleti küçük düşürmek için ellerinden gelen her türlü yanlışı yaparak vatandaşımızı PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin kucağına attığını şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Bölgeye gönderilen kamu görevlilerinin, bölgede tercih edilen siyasetçilerin bu terör örgütlerine hizmet etmek amacıyla kendilerinden olan kişilerden seçtiklerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Burada halk bilinçli bir şekilde devletten uzaklaştırılmış, devleti halkın gözünde kötü göstermek için bütün adımlar sistematik bir şekilde atılmıştır. Halk bilinçli bir şekilde terörize edilmiş, çoğu zaman devlet, millet karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Halka doğru yolu gösteren, halka öncülük eden kişiler ortaya çıkmamıştır. Özellikle çözüm sürecinde bölgede görev yapan bu art niyetli FETÖ'cü kamu görevlileri tarafından halkımızın kaderi PKK Terör örgütünün ve siyasi uzantısı HDP'nin eline bırakılmıştır. PKK ve HDP bilinçli bir şekilde güçlü gösterilmeye çalışılmıştır.”

“BÖLGE HALKININ SESİNE KULAK VERİLMELİ”

7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde seçim güvenliğini almayan kamu görevlileriyle, bölge halkının tamamını PKK'lı ve HDP'li olarak göstermeye çalışıldığını ifade eden Sözen, “Gerçeğin böyle olmadığı, bölge halkının devletine, milletine bağlı olduğu 15 Temmuz darbesi sonrası kendisini göstermiştir. Yıllarca PKK Terör örgütünün baskısı ve uyguladığı şiddetin gölgesinde korkutulmuş, sindirilmiş bölge halkı 15 Temmuz sonrası bölgenin bu FETÖ'cü ve PKK'lı kamu görevlilerinden temizlenmeye başlanmasıyla oynanan oyunun farkına varmış, devletin gücünü görmeye başlamış ve safını devletten yana belirlemiştir. Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır'da, Van'da, Şırnak'ta, Hakkâri'de, Bingöl'de, Siirt'te ve diğer bölgedeki illerde teröre telin mitingleri yapılmış, halkımız ellerine ay yıldızlı bayraklarını ellerine alarak meydanlar kırmızı beyaza boyanmıştır. Halkımız üzerindeki PKK baskısından kurtulmuş, PKK Terör örgütüne karşı ve arkasındaki siyasi uzantılarına karşı sesini alanen yükseltmeye başlamıştır. Halkımızın can ve mal güvenliğinin korunacak bir ortamda yapılacak ilk seçimlerde halkımız HDP'yi siyasi anlamda çok ciddi bir şekilde cezalandıracaktır. Yeter ki devletimiz vatandaşına sıcak ve samimi yüzünü göstermeye devam etsin, vatandaşının can ve mal güvenliğini korusun. Vatandaş devletinin gücünü hissettiği oranda devletinin yanındadır. Devlet büyüklerimiz bölge halkının sesine kulak vermeli, bölgeye halka hizmet edecek, halkın duygularını anlaya bilecek, devletin sıcak yüzünü halka gösterecek kamu görevlilerini tercih etmeli Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini sürgün memurlar çöplüğünden kurtarmalıdır. Terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele sürdürülmeli, halkın bu konudaki güveni zedelenmemelidir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın