KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

70 bin metrekare yol ve kaldırım yapıldı

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, 2015 yılında 70 bin metre kare yol ve kaldırım yapımını tamamladıklarını belirterek, 6 bin metre kare ise taş duvar ile perde beton uygulaması yaptıklarını söyledi.

70 bin metrekare yol ve kaldırım yapıldı
30 KASIM 2015 PAZARTESİ 21:12
0
2138
0
AA aa

 Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, sonbaharda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İmar yollarının açılmasından yol ve kaldırım yapımıyla yol kenarlarına duvar yapımı ve menfez yapımı çalışmalarını anlatan Yıldız, 2015 yıl içinde planlanan yol yapımının yaklaşık olarak iki katı kadar çalışmanın yapıldığını söyledi.

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi bölgesinden Şimşirpnar Köyü yolundan Yeşilova Mahallesi Haraba mevkiinde yol genişletme ve taş duvarı çalışmalarının başlandığını ve önümüzdeki sezon da eksik kalan yerlerin tamamlanacağını belirten Yıldız, duvar çalışması biten mevkilerde yola malzeme serme ve sıkıştırma çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

Yeni Mahalle Acil 112 arkasında bulunan kısımlarda yol çalışmasının yapıldığını belirten Yıldız, “Yeni Mahalle'de mezarlık altında perde beton çalışmalarını tamamladık, yola mazeme serme ve sıkıştırma çalışması yapılacak. Yeni Mahalle'de bulunan Petrol yanında bir evin çökme ihtimaline karşı evin alt kısmına perde beton uygulaması yapılarak çökme engellenmiş oldu. Yeni Mahalle Acil 112 arkasında bulunan kısımlarda yol çalışmaları yapılarak Jandarma yoluna kadar tüm bağlantılar tamamlandı. Halime Pınar Mahallesi Askerlik Şubesi Arka kısmından Nato yoluna kadar yeni bir yol açma ve genişletme çalışması yaptık.” İfadelerini kullandı.

70 BİN METREKARE YOL VE KALDIRIM YAPILDI

Günlük ortalama 680 metre kare kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını belirten Yıldız, “Bu yıl hem belediyemize ait kilitli parke taşı imalat şantiyemizin imal ettiği taşları kullandık hem de ihale yolu ile taş alımını gerçekleştirdik. Belediyemize ait kilitli parke taşı imalat şantiyemizde günlük ortalama 330 metre kare taş imalatı yaptık. Günlük taş döşemesinde ise ortalama 680 metre kare taş kullanıldığından ihale yolu ile taş alımını gerçekleştirdik. 70 bin metre kare kilitli parke taşı, bordür ve oluk taşı döşemesi yaptık. Ayrıca bozulan mevkilerde tadilat çalışması yaptık. Kilitli parke taşı çalışmalarında devam eden işlerin tamamlanması ile sezon kapatılacak ancak tadilatlara devam edilecektir. Parke taşı döşenmemiş yollarda çamur olanlara da vatandaşlarımızı çamurdan korumak için malzeme serilecektir” dedi.

Yeşilova Mahallesi Haraba mevkiinde iki adet menfez çalışması yaptıklarını ifade eden başkan Yıldız, menfezlerin bağladığı yol çalışmaların da önümüzdeki inşaat sezonunda yapılacağını belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın