KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
11 °C Çok bulutlu

9 maddelik davutoğlu manifestosu

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Bin 382 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, Kongre'de yaptığı konuşmada, “Davutoğlu manifestosu” olarak nitelenebilecek hedefler koydu.

9 maddelik davutoğlu manifestosu
28 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 06:08
0
1372
0
AA aa

AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı.

Bin 388 oy kullanıldığı seçimde, oyların Bin 382'si geçerli, 6'sı geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Sonucun açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan delegelere ve partililere çiçek atarak, salondakileri selamladı.

DAVUTOĞLU MANİFESTOSU: 9 ALANDA RESTORASYON

Ahmet Davutoğlu manifesto niteliğindeki kongre konuşmasında yeni dönemde 9 başlık altında bir restorasyon hareketine başlayacaklarını söyledi. Ekonomi, dış politika, kültür, yargı, çözüm süreci gibi başlıklarda yeni hükümetin perspektifini özetleyen Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri ile salonda büyük alkış topladı.

GÖRDÜNÜZ BİRLİKTE TERLEDİK

Davutoğlu, 1382 delegenin oyuyla AK Parti'nin yeni genel başkanı oldu. AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterilmişti.

Davutoğlu seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında ise Tayyip Erdoğan'a ve parti teşkilatına şükranlarını sundu. Davutoğlu özellikle Erdoğan'a dönük övgüleri ile dikkat çektiği konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımız "terleyen Cumhurbaşkanı terleyen Başbakan olacak demişti". Görüyorsunuz birlikte terledik." dedi.

Davutoğlu AK Parti'nin yeni dönemine dair çarpıcı mesajlar verdiği konuşmasında şöyle dedi:

SELAM OLSUN İNSANA, ZAMANA VE MEKÂNA...

Selam olsun insana, zamana ve mekâna... Eşrefi mahlûkat olarak yaratılan insana selam olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisine selam olsun. Hacı Bayramı Veli'ye selam olsun. Aşkımızın piri Mevlana'ya, Hacı Bektaşi Veli'ye selam olsun. Ahmedi Xane'ye, Feqiye Teyran'a selam olsun. Alparslan Gazi ve yiğitlerine selam olsun. 92 yıl önce milletin istiklali için Kocatepe'ye yürüyen Mustafa Kemal'e selam olsun. AK Parti'nin kurucu lideri ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun... O'nunla birlikte bu kutlu yola çıkan kurucularımıza selam olsun...

ERDOĞAN'IN MİRASI BİZİM ŞEREFİMİZDİR VE KORUNACAKTIR

AK Parti konjoktürel siyasal şartlarda çıkmış dönemsel bir parti değildir. Bir kesime hitap eden bir parti değildir. Kutlu bir yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. Millet idealinin ta kendisidir. Bu bir veda kongresi değil bir vefa kongresidir. O'nun bıraktığı miras bizim şerefimizdir ve süreki korunacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu söylüyoruz. Size millet adına teşekkür borçluyuz. Bu partiyi 11 ay içinde iktidar yaptınız, millete büyük değerler vakfettiniz. Allah şahittir ki bundan sonra da bu kadrolar Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu yolda yürüyecektir. Hiç kimsenin bu saflara fitne sokmaya gücü yetmeyecektir.

YENİ TÜRKİYE'NİN PSİKOLOJİK ALTYAPISI ÖZGÜVENDİR!

İstanbul'un fethinden 600 yıl sonra bu ülke yine bir fetret devri içine girmişti. AK Parti sadece devlet otoritesini inşa için değil yeni bir medeniyet için yola çıktı. Yeni Türkiye'nin psikolojik alt yapısı özgüvendir. Son 12 yılda büyük devrimlere imza atıldı. Her alanda büyük başarılar sağlandı. Bunların ardındaki temel saik milletin özgüveninin tekrar kazanılmasıdır. Bu özgüven bizde oldukça hiç kimse bu dirilişe dur diyemeyecek.

GEZİ VE 17 ARALIK'TA ÖZGÜVENİMİZİ HEDEF ALDILAR

Bu özgüvenimizi 13. yılında hedef aldılar. Gezi ve 17 Aralık darbelerinin amacı bu özgüveni yıkmaktı. Dediler ki bunlar hayal görüyorlar. Doğru, biz bir rüya görüyoruz. Yeni Türkiye'nin rüyasını görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın. 30 Mart seçimleri için Konya'da mitingde bir dede torununu getirip tanıştırmak istedi. 10 yaşındaki çocuk dedi ki "Sayın Bakan aradığınız adam benim" dedi. O küçük kardeşimizi 2053 yılında hayal ettim. O küçük çocuk aradığınız adam benim diyecek özgüveni gösterdiyse bunun ardında milletin adamının özgüveni vardır. Şimdi milletin adamı Cumhurbaşkanlığı makamında. Ama milletin adamları tükenmeyecek.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞARIYA GÖTÜRMEK BİZİM BORCUMUZ

Yeni dönemin temeli çözüm süreci. Bir devleti ve milleti aidiyet duygusu ayakta tutar. AK Parti iktidarına kadar şu ya da bu kesim ötekileştirildi. Etnik, dini, mezhebi kimlikleri nedeniyle dışlandılar. Cumhurbaşkanımızın bize emanet ettiği çözüm sürecini başarıya götürmek bizim borcumuzdur. Aidiyet duygusunun iki parametresi var. Biri yurttaşlık, biri duygudaşlık. Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de bir daha hiç kimse öteki olmayacak. Eşit vatandaşlık hukuku daima önde olacak. Alevi vatandaşlarımız da bu toprakların asli unsuru olacak kalacaktır. Gayri Müslim vatandaşlarımız da eşit vatandaşlık hakkını koruyacaktır.

ÖZGÜRLÜKLERİ YENİ BİR AHLAKİ FORMASYONLA BULUŞTURUYORUZ

İnsan onuru insanın eşrefi mahlukat olmasından gelir. Bu onuru korumak bizim görevimizdir. Güvenliği ve onuru tehdit altında olan birinin özgürlüğünü olamaz. Türkiye'de ifade, düşünce, girişim özgürlüğü AK Parti teminatı altındadır. Her özgürlük bir sorumluluk getirir. Basın özgürlüğü basın ahlakını gerektirir. Biz özgürlükleri yeni bir ahlaki formasyonla buluşturuyoruz, buluşturacağız.

OTORİTERLEŞME ELEŞTİRİLERİNE YANIT

“Türkiye'de otoriterleşme var” denilerek AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iftiralar atıldı. İktidarımızın ilk dönemlerinde alan temizliği yapılmak zorunda kaldık. Türkiye gerçek demokratikleşme hamlelerini son bir kaç yılda gerçekleştirdi. Asker sivil ilişkileri son zamanlarda oturdu. Kimse e-muhtıra beklentisine bile giremedi. Siyasal özgürlükler konusuna gelelim. 2010 yılında bile ülkenin en büyük partisi olan AK Parti kapatılmak istendi. Siyasal özgürlükler son yıllarda teminat altına alındı. Ana dilde eğitim ve siyasal örgütlenme hakkı son bir yılda verildi. Otoriter denilen Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde bunları yaptı. Başörtüsü özgürlüğü ancak son yıllarda gerçekleşti.

ARTIK HÜKÜMET DE DEVLET DE MİLLETİN EMRİNDE

AK Parti'nin en büyük devrimi milli irade devrimidir. AK Parti'ye kadar milletin seçtiği siyasi iradelere siz yol yapın, baraj yapın, alt yapı kurun dendi. Ama zinhar güvenlik, dış politika, ekonomi, siyasete girmeyin, bunlar devlet meselesidir dendi. Ama AK Parti iktidarında her konuda siyasi irade kullanıldı. Türkiye'nin dış politikası, makro politikalara ve ekonomiye hükümet yöne verdi. Devlet ve hükümet farklı şeylerdir diyenlerin dönemi bitti. Yeni Türkiye'de devlet de hükümet de milletin emrindedir.

YENİ TÜRKİYE İÇİN YENİ ANAYASA YAPACAĞIZ

Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Yeni anayasa yeni Türkiye'nin önünü açacaktır. İlk defa Türkiye'de millet tarafından seçilenlerin yaptığı bir anayasaya sahip olacağız.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ARASINDA İHTİLAF OLMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık makamı arasında ihtilaf bekleyenlere yanıt veriyorum. Millet iradesinden gücünü alanlar arasında ihtilaf çıkmaz. Hele dava arkadaşları arasında ihtilaf çıkmaz. Hiç heveslenmesinler. Cumhurbaşkanı ve Başbakan yeni Türkiye'yi birlikte inşa edecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

CEMAATE SERT MESAJLAR: BİR DAHA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Paralel yapı fetret isteyen bir yapıdır. Gezi ve 17 Aralık'tan bu yana istiyorlar ki kriz çıksın, istikrarsızlık olsun, istifalar olsun. Sürekli olarak bir kampanya yürüttüler. Aslında hedefleri AK Parti değildi. AK Parti'nin son 12 yıldaki kazanımlarıydı. Kim olursa olsun devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. Bürokraside aranacak tek nitelik ehliyet ve liyakttır. Milletin seçtiği siyasi iradeye şantaj yapmak açık bir ihanettir. Eğer bu otoriteyi biri kullanmak istiyorlarsa bürokratik kimliğini bırakacak bizim gibi milletten oy isteyecek. Bizim gibi Anadolu'nun her yanında ter dökecek. Ama bunlar ter dökmeden devleti ele geçirmek istiyorlar. Hiç bir şekilde devletimize nüfuz edemeyecek.

BİZ BİR VEFA VE SADAKAT HAREKETİYİZ

AK Parti kongresi öncesinde kapsamlı istişareler yapıldı. Biz bir vefa hareketiyiz. Bir sadakat hareketiyiz. Sadakatimiz davamıza dostluğumuza ve kardeşliğimizedir.

YOLSUZLUK YAPAN KARDEŞİMİZ DE OLSA O ELİ KESERİZ!

AK Parti kadroları yolsuzluğa karşı mücadelede töhmet altında bırakılamaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan kardeşimiz bile olsa o eli keseriz. Allah aşkına yolsuzluk yapan bir hükümet ülke ekonomisini bu noktaya getirebilir miydi? Ahlakın ve erdemin olmadığı siyaset yozlaşır ve çürür.

YARGI VE EMNİYETTEKİ PARALEL YAPI NETWORKU

Yargı mensupları siyasete müdahale etmek için devreye girdiğinde bu millet büyük felaketler yaşadı. Osmanlı devletinin başına gelen bu felaketin Türkiye Cumhuriyeti'nin de başına gelmesine izin vermeyeceğiz. 12 Eylül ve 27 Mayıs adaletini hatırlayız. Her birimiz sağcısı solcusu dindarı ve liberali ile 12 Eylül adaletinin ne anlama geldiğini biliyoruz. Maalesef paralel devlet yapılanması emniyet ve yargı arasında öyle bir network inşa etti ki, hiç kimsenin yargıya güveni kalmadı.

HSYK SEÇİMLERİ İÇİN YARGIYA CEMAAT UYARISI!

Şimdi HSYK seçimleri var. Ama öyle bir rüzgâr estiriliyor ki, sanki HSYK seçimi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha önemli. Çünkü birileri şöyle düşünüyor. Eğer bu seçimlerle kendi otoritemizi kurar kendimize göre bir HSYK oluşturursak istediğimizi yaparız. Hiç bir güç milletin iradesini aşamaz. Yargı mensuplarına sesleniyorum. Yargının bir gücün etkisi altına girmesine izin vermeyin. Vicdanına güvendiğimiz yargı mensupları bu tuzağa izin vermeyecektir. 27 Mayıs yargısının mantığını yeni Türkiye'de kimse görmeyecek.

KÜLTÜR VE MEDENİYET RESTORASYONU

Bir diğer restorasyon da kültür ve medeniyet alanında yaşanacak. Bu ülke kadimin bütün renklerini barındırır. Anadolu ile etkileşime girmeyen bir kadim kültür yoktur. Küreselleşmeyi de bizim kadar derin ve yakından yaşayan bir başka ülke yoktur. Yeni bir kültürel uyanışın içindeyiz. Bütün insanlığa evrensel bir çağrı yapacak bir uyanış bu. Şehirlerimizin kadim karakterini muhafaza edeceğiz. Modern mimariyi kadim kültürümüze ters düştüğünde red edeceğiz. İstanbul bir semboldür. İstanbul bir Birleşmiş Milletler şehri olacak, bir dünya şehir olacak

EKONOMİK RESTORASYON

Ekonomik alanda Türkiye'nin öne çıkması için eğitim reformu ve Ar-ge atılımı yapılacak. Her ulaştırma koridoru, her enerji koridoru, Anadolu'ya selam verip gidecek. Türkiye Afro-Avrasya'nın en önemli üretim üssü haline gelecek. Makroekonomik istikrarı sağlarken, reel sektörü de güçlendireceğiz. İnsana yatırım yapacağız, etkin bir tarım inşa edeceğiz. Coğrafyamızı kullanacağız. Enerji açığımızı ve cari açığı coğrafya ve donanımlı insan ile aşacağız.

ULUSLARARASI ALANDAKİ RESTORASYON

2002 yılında Türkiye'de “dış politika”dan anlaşıla şey “dış ilişkiler”di. Tüm dış politika Kıbrıs sorunu ve Ermeni meselesindeki defansif tutumdu. Dış politikada temel ilkemiz, politikanın Ankara merkezli olmasıdır. Çok boyutlu dış politika da sürecek. Kimse Türkiye'yi Avrupa ile Asya kıskacına almaya çalışmasın. AB üyelik hedefimiz stratejiktir. Türkiye'nin AB hedefi stratejik bir hedeftir ve kararlılıkla devam ettirilecektir. İlk Dışişleri Bakanı olduğumda söylemiştim. "Hattı diplomasi yoktur, sattı diplomasi vardır, sat ise bütün dünyadır. Dış politika sadece "reel politika" değildir. "İnsani ve vicdani diplomasiye dayalı" dış politika izleyeceğiz. Allah bize, nerede bize yardım eden yok mu diyene yardım etme kudreti versin.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Sayın Cumhurbaşkanım, değerli divan, dava arkadaşlarım hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Teşekkür ve minnetlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah bu sorumluluğun gereğini yapabilme gücü versin. Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum, bana güç vermektedir.

2015-2019 ALTIN ÖLÇEĞİNDE DEĞERLİ BİR DÖNEM

2019 yılına kadar altın ölçeğinde değerli bir dönem olacak. Tüm temel sorunlarımızı Anayasa başta olmak üzere 2015-2019 yılları arasında reformlarımızı gerçekleştireceğiz.

BİRLİKTE TER DÖKTÜK

Bugün bir sıcakta yoğun bir terlemeye rağmen yine bizleri terk etmedikleri için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız birlikte terleyip birlikte terleyeceğiz demişti, birlikte ter döktük." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın