KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

9 yıllık husumet son buldu

Bingöl’de iki aile arasında 9 yıldır süren husumet, DTK tarafından düzenlenen barış yemeği ile sona erdi. Yemekte dualarla taraflar birbirlerine söz verdi

9 yıllık husumet son buldu
29 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 07:45
0
7168
1
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Karabalçık köyünde yaşayan Baran ve Koç aileleri arasında 2005 yılında bir kişinin hayatını kaybettiği kavga sonucu başlayan husumet, haftasonu verilen barış yemeği ile son buldu.

Barış yemeğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kürt siyasetçi Osman Baydemir, HDP PM üyesi Zeki Koç, Bedri Fırat, DBP Bingöl İl Eş Başkanları Hayriye Sarı ile Halis Yurtsever, DBP Elazığ İl Başkanı, Turan Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İnanç Komisyonu Başkanı Mele Zahir Çiftkıran ve Bingöllü kanaat önderleri katıldı.

Karabalçık Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen barış yemeğinde okunan duaların ardından, Koç ailesi adına Ali Koç, Baran ailesi adına ise Mehmet Baran, bir birilerini affettiklerini beyan ederek barışta emeği geçenlere ve katılan konuklara teşekkür ettiler.

ANLI: KOBANİ'DE ÇOK KÖTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, birçok köyde aileler arasında husumet ve olumsuzlukların yaşandığını ifade ederek: “ancak mühim olan bir an evvel el ele vermektir. Ne olursa olsun biz bir milletiz biz büyük bir aileyiz” dedi.

Kobani'de yaşanan olaylara değinen Anlı: “Dün Kobani'deydik. Çeteler, 2 kilometre kadar yaklaşmıştı ancak kahraman yiğit Kürt gençleri kahramanca toprağını ve halkını savunarak çeteleri püskürttüler bu çok mühim bir örnektir. Bundan 3 yıl önde Suriye diktatörlüğünden dolayı Rojava'daki halkımız kimliksizdi, bir kişi kendi adına bir toprak parçası dahi alamıyordu. Bugün ise halkımız 3 kantonda özgürlüğünü kazanmış. Biz buradan Kanireş'ten Çevlik'ten sıcak selamlarımızı Kobani'ye gönderiyoruz. Allah'ın izniyle bugün yarın Kobani'den güzel haberler alacağız. Çünkü bunu orada direnen kahramanların gözlerinde gördük. Öyle bir umuttu ki kırılması mümkün olmayan bir umuttur” diye konuştu.

Yüzbinlerce insanın etrafındaki kuşatmaya direndiğini ifade eden Anlı: “Kuzey halkımıza da teşekkür ediyorum. 13 gündür Kobani halkına verdikleri destekten ve onları yalnız bırakmadıkları için. Artık tarih tekerrür etmeyecek Kürtler artık eski Kürtler değil, bugün halkımızın Kobani'ye verdiği destekle diyor ki biz artık Enfal hareketini Halepçe katliamını, Şengal'deki soydaşlarımıza yapılan katliamı kabul etmiyoruz Kobani'de böyle bir katliamın yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz diyor. Bizim mücadelemiz sadece Kürt halkı için değildir. Biz tüm Ortadoğu ve dünya halkları için mücadele ediyoruz. Bizim halklarla problemimiz yok bizim sorunumuz anti demokratik sistemlerledir” şeklinde konuştu.

BAYDEMİR: KÜRTLER ARTIK ESKİ KÜRTLER DEĞİL

Anlı'dan Sonra Konuşan Osman Baydemir ise, aralarındaki husumete son veren ailelere teşekkür etti. Baydemir: “Affetmek Allah'ın bir sıfatıdır. Kutsal Kur'an'da ayettir. Hepimiz mecburuz barış için çalışmaya. Çünkü savaşta ölüm, kan, gözyaşı, sürgün ve sefalet vardır. Sulhta ise uzlaşı ve hayır vardır. Bakın 100 yıldır egemenler, Ankara, Tahran, Bağdat ve Şam'daki egemenler Kürtler arasında bir ittifak oluşmasına engel oldular. Kürtler arasındaki anlaşmazlıkları kışkırttılar ki Kürtler birlik olması devlet olması onur sahibi olmasın. Allaha şükür Kürtler artık eski Kürtler değil. Artık Kürtler gün be gün birleşiyor ve ittifakları gün be gün güçleniyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra aileler Kur'an altından geçerek, birbirleriyle kucaklaştı ve konuklara yemek dağıtıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
h.orhan (@Misafir_19995)
20 Ekim 2016 Perşembe 18:28
bir kötülüğün cezası yine onun gibi kütülüktür ama kim affeder bağışlarsa onun mukafatı allaha aittir şübhesizki Allah zalimleri sevmez
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın