KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ağıl yapımına yüzde 50 hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hibe programı kapsamında yeni ahır ve ağıl inşaatları için yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Ağıl yapımına yüzde 50 hibe
08 OCAK 2017 PAZAR 22:45
0
1679
0
AA aa

 Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği kapsamında  ‘Ahır ve ağıl inşaatları için yüzde 50  hibe desteği' başvurularının başladığını açıkladı.

Son başvuru tarihinin 7 Mart olduğunu vurgulanan açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Hibe Programı kapsamında yeni ahır ve ağıl inşaatları için yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Tebliğ gereğince hibe desteklemesinden yararlanacak gerçek ve tüzel yatırımcıların; Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sitemine en az 1 yıl önceden kayıtlı olması, Ahır inşaatı için en az 10 en fazla 49 baş anaç sığıra (15 ayı doldurmuş dişi) ve ağıl inşaatı için en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçiye (12 ayı doldurmuş dişi) sahip olması gerekmektedir. 2017 yılı için başvurular  Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Ocak, Şubat ve Mart aylarında alınacaktır. İlçe Müdürlüklerince başvuru alınmayacaktır. Son başvuru tarihi ise 31 Mart 2017'dir.” denildi.

Başvuru evraklarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İnşaat yapımı için  gereken başvuru evrakları; “Güncel işletme tescil belgesi, güncel hayvan listesi, güncel onaylı tapu kaydı, onaylı nüfus cüzdan fotokopisi, hibe başvuru formu (ek-1), ön proje formatı (ek-2), tahmini sabit yatırım ve termin plan tablosu (ek-4), varsa çiftçi kayıt belgesi, varsa hayvancılık konusunda eğitim belgesi, sertifika vb. belgeler.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın