KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Anadilde eğitimin önü açılmalı

Ana dilde eğitimin önünün açılması gerektiğini ifade eden Kalem-Der Başkanı Efe, bu konuda bazı ilerlemelerin kaydedildiğini ancak yetersiz olduğunu ifade etti.

Anadilde eğitimin önü açılmalı
27 EYLÜL 2016 SALI 03:52
0
1674
0
AA aa

Bingöl Kalem Der Başkanı Yusuf Efe, halkın inanç ve kültürünü esas alan yeni bir müfredatın gerekliliği, ana dilde eğitim, mevcut öğretmen açığı ve karma eğitim dayatmasının zararları gibi önemli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Efe, 2016-2017 eğitim -öğretim yılının başlamasıyla birlikte 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen ders başı yaptığını belirterek,  yeni eğitim yılını hayırlı olmasın temennisinde bulundu.

“Eğitim ve öğretim; toplumun huzuru, barışı, gelişimi ve medeni seviyesi ile doğrudan alakalıdır.” diyen Efe;  “Bir toplumda eğitim kalitesi ne kadar yüksek ise toplumdaki huzur, barış, ilerleme ve medeni seviye de o oranda yüksek olur. Bu bakımdan eğitim sistemi son derece önemlidir. Ortak değerler ve doğrular üzerine bina edilmiş, toplumun inanç ve ahlaki değerleri ile uyumlu; kendisi ve toplumuna faydalı fertler yetiştiren bir eğitim sistemine su gibi, ekmek gibi ihtiyaç vardır. ”ifadelerini kullandı.

Efe, Eğitim-öğretimin daha nitelikli ve sonuçlarının da arzu edilen seviyeye gelmesi için birtakım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ZORUNLU OLARAK KARMA EĞİTİM SİSTEMİ YOKTUR”

Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu olarak karma eğitim sistemi bulunmadığını hatırlatan Efe, “Ülkemizde maalesef böyle bir durum mevcuttur. Kız ve erkeğin beraber olduğu okullarda maalesef çocuklarımızın büyük bir kısmı istemedikleri halde İslami terbiyeye, adaba sahip olmalarına rağmen karşılaştıkları sahnelerin olumsuzluklarından dolayı etkileniyorlar. Onun için karma eğitim noktasında velilerimizin mutlaka okullarla milli eğitimle, dernekler, vakıflar, sendikalar kanalıyla buna son verme noktasında da gayret içinde olmaları lazım. Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, isteyen aileler çocuklarını yüksek öğrenim de dahil olmak üzere eğitimin her kademesinde kız veya erkek okullarında okutabilmelidir.” diye konuştu.

“DERS KİTAPLARI DİNİ VE AHLAKİ DEĞERLERE ZIT HUSUSLARDAN AYIKLANMALIDIR”

Ders Kitapları ve müfredat ve konularına da değinen Efe, “Ders kitaplarındaki dini ve ahlaki değerlerle tenakuz oluşturan hususların ayıklanarak kahir ekseriyeti Müslüman olan bir toplumun bu konudaki hassasiyet ve beklentilerine cevap verecek şekilde hazırlanması sağlanmalıdır. Bu ders kitapları; Materyalist düşünceyi esas alan tarih anlayışından, ırkçı nitelemelerden, İslam'ı çağdışı ve Müslümanları gerici gösterip Batı'yı ilerici ve medeni olarak yansıtan söylem ve yaklaşımlardan arındırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“ANA DİLDE EĞİTİMİN ÖNÜ AÇILMASI GEREKİR”

Ana dilde eğitimin önünün açılması gerektiğini ifade eden Efe, bu konuda bazı ilerlemelerin kaydedildiğini ancak yetersiz olduğunu ifade etti.

Yıllardır ülkemizde ve bölgemizde öğretmen ihtiyacı giderilememiştir.” diyen Efe, şunları söyledi: “Bulunan derslik ihtiyacına göre en az 100 bin civarında öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Bunun yanında yüzbinlerce öğretmen adayı atamayı beklemektedir. Atama bekleyen öğretmenler daha fazla bekletilmemeli bir an önce öğrencilerine kavuşturulmalıdır. Ayrıca Doğuda öğretmenleri tutmak için sosyal ve ekonomik olanaklar artırılmalıdır.”

KAMUDA AÇIĞA ALINANLAR KONUSU…

Kamudaki açığa alma ve görevden almalar konusuna da değinen Efe, “Kamu görevinden çıkarılanlar arasında düşüncesi ne olursa arasında tek bir masumun dahi bulunmaması gerekir bu husus en az FETÖ/PKK mensuplarının ve destekçilerinin kamudan ihracı kadar önemli bir konudur. Bu konudaki mağduriyetler bir an önce giderilmeli ve bir an önce görevlerine iadeleri sağlanmalıdır.” diye belirtti. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın