KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Arınç: katiller takip altında

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Arınç, Bingöllü Yasin Börü’nün katillerinin tutuklandığını anımsatarak, Karlıova İlçesi’nde Fethi Yalçın ve bazı ilçelerde öldürülen kişilere yönelik: “Olaylara karışanlardan bazıları takip altındadır. Bunu da sizler aracılığıyla söylemek istiyorum” dedi.

Arınç: katiller takip altında
19 ARALIK 2014 CUMA 18:42
0
1890
0
AA aa

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. HÜDA-PAR'ın özellikle bazı şehirlerde ve bölgelerde güçlü bir parti olduğunu belirten Arınç, mahalli seçimlerde aldığı oy oranı ve teşkilatlanmasıyla ciddi bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Türkiye'de 6-7-8 Ekim tarihlerinde büyük bir facia yaşadığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti: “Maalesef bir kısım eşkıya, ellerinde silahlarla, molotoflarla veya buldukları ne ise insanlarımızı katlettiler. Maalesef can ve mal emniyeti tehlikeye girdi. Kamuya ait araçlardan tutun özel araçlar, evleri talan edildi ve vahşiyane bir şekilde ismini artık Türkiye'de herkesin bildiği, duyduğu Yasin Börü gibi arkadaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Kurban Bayramı'nda bir derneğin hayır amaçlı kestirip de fakirlere dağıtılsın diye verdikleri kurban etlerini evlere ulaştırmak için gayret eden bu insanlar, çok genç yaşta vahşice katledildiler. Onlara tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, o olaylarda hayatını kaybetmiş tüm insanımıza...”

“OLAYLAR BİNGÖL'E DE SİRAYET ETTİ”

Olayların Bingöl'e ve başka il ve ilçelere de sirayet ettiğine işaret eden Arınç, bu dönemde HÜDA-PAR Genel Başkanı ve birkaç arkadaşının kendilerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Arınç, şunları ifade etti: “Doğrusu biz de görüşmeyi arzu etmiştik; kendileriyle ilişki kurduk, o sırada bu acıyı paylaştık. Bu olaylar sebebiyle mal emniyeti zarara giren yani maddi kayıplara uğrayan esnaf olsun işyeri sahip olsun yurttaşımız olsun onların hükümetimiz tarafında bugüne kadar olduğu gibi zararlarının anında karşılanacağını söyledik. Hayatlarını kaybeden insanımızla, yurttaşımızla ilgili olarak da olayları ciddi şekilde soruşturacağımızı, suçluların yakalanacağını, cezalarını bulacağını, bunun için de hükümet olarak elimizden gelen ne varsa yapacağımızı ifade ettik. Bugün onlara bir iade-i ziyaret olması ve hamdolsun ki sözlerimizi yerine getirmiş olmanın huzuruyla ziyaret yapıyorum. Bildiğiniz gibi 3 Aralık'ta Yasin Börü ve arkadaşlarının katlinde rol oynayan, zannediyorum 13 kişi, yakalandılar ve 8 Aralık'ta tutuklandılar. Diğer illerimizde de mesela Bingöl'de de Yalçın arkadaşımızı hatırlıyorum, diğer bazı ilçelerimizde bu olaylara sebebiyet verenlerle ilgili olarak da önce gözaltı sonra tutuklama kararları çıktı. Şimdi silahlı örgütün 'Neden bu gözaltılar oluyor, neden bu tutuklamalar var' diye şikayet ettiğinin asıl sebebini de hep beraber anlamış oluyoruz. Ben bu olaylarda zarar gören, hayatını kaybeden, yaralanan veya uzuvlarını kaybeden pek çok insanımızın olaylar sonrasında faillerinin yakalandığını, bir kısmının henüz takip altında olduğunu sizler vasıtasıyla da söylemek istiyorum.”

"Dindar Kürtlerin siyaset yaptığı veya yapmak istediği HÜDA-PAR'ın programının fevkalade önemli olduğunu" ifade eden Arınç, bu partinin hem Türkiye'nin sorunları konusunda hem çözüm meselesinde söyleyecek pek çok sözü olduğunu vurguladı.

YAPICIOĞLU: “ÇÖZÜM SÜRECİ ŞEFFAF DEĞİL”

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da çözüm sürecinin yeterince şeffaf olmadığını, kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini ve bu süreç yürütülürken sadece PKK, İmralı ve HDP'nin muhatap alınmasının yanlış olduğunu savundu. Sürecin tüm tarafların katılımına açık olması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu: "Biz, öyle umuyoruz ve diliyoruz ki karanlıkta hiçbir şey kalmasın. Hukuk dışı hiçbir hareket yapan kimsenin yanına kar kalmasın" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın