KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
16 °C Çoğunlukla açık

Arsa kapma yarışı olmamalı

Bingöl OSB’de yatırım taahhüdü ile yer alan ancak hiçbir yatırım yapmayan dokuz firmadan arazilerin geri alındığını vurgulayan Çalbay: “Arsa kapma değil, yatırım yarışı olmalı” dedi. Çalbay, bu konuda iş dünyasının da hassas davranması gerektiğini vurgularken, yöneltilen soruya da şu cevabı verdi;

Arsa kapma yarışı olmamalı
20 NİSAN 2014 PAZAR 23:31
0
2620
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Yönetim kurulu üyeleri Orhan Camuka ve Sait Kolak ile birlikte Bingöl Online Gazetesi'ne ziyarette bulundular. Hakim Değişgeç tarafından ağırlanan Çalbay ve yönetim kurulu üyeleri, oda çalışmaları ve Salı Günü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla ikincisi gerçekleştirilecek Kalkınma Kurulu Toplantısı'ndan bahsettiler.

“ŞEHRİ OVAYA DEĞİL DAĞLIK ALANA TAŞIMAK LAZIM”

Bingöl'de en önemli önceliklerinin daralan fiziki yapılaşma ve iş sahalarının önünü tıkayan arazi sorununun çözümü olduğunu vurgulayan Bingöl TSO Başkanı Çalbay: “Bu sorunun mutlak surette aşılması lazım. Salı Günü Sayın Bakanımızın katılacağı toplantıya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü ve teknik personellerinden oluşan bir heyet de katılacak. Burada çözüm yoları üzerine değerlendirmelerimiz olacak. Mera kanunu çok katı kuralar içeriyor. Bingöl'deki birçok alan ya mera, ya da orman vasfı kapsamında! Bu sorunu aşabilir ve şehri ovadan ziyade mümkün mertebe dağlık ve taşlık alanlara taşıyabilirsek önemli bir adım atılmış olacak. Bu kapsamda yeni yatırımların önünü açabileceğimiz araziler de elde edilmiş olacak” dedi.

OSB'DE TAHSİS EDİLMİŞ ARAZİLER İÇİN YAPTIRIM

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım taahhüdü ile yer alan ancak hiçbir yatırım yapmayan dokuz firmadan arazilerin geri alındığını vurgulayan Çalbay, Hakim Değişgeç'in “Bazı kimseler yatırım taahhüdü ile yer alıyor ama inşaat ruhsatı aldıktan sonra her yıl bir kolon dikerek süreci uzatıyor. Sırf araziyi elde tutabilmek için. Bu konuda bir tedbir alınamaz mı?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Şuanda yeni yatırımcılara yer tahsisi yapılabiliyor. Fakat kanuni boşluklar var. İnşaat ruhsatı alan biri, yatırımı yapmayabiliyor ama her yıl bir kolon dikerek ruhsatın iptalini önleyebiliyor. Bu konuda iş dünyasının da hassas davranması gerekiyor. Burada arsa kapma yarışı olmamalı. Önceliğimiz yatırımda yarışmak olmalı. Ayrıca Sayın Valimizle de konuyu değerlendirdik. Yatırımın türüne göre arsa tahsis edilmesi yönünde planlamalar gündemde. Örneğin, bir yatırımcıya 10-20 dönümlük arsalar yerine, yatırımın çapına göre arsalar bölünecek ve aynı orandaki arsada birden fazla işletmenin kurulmasına olanak sağlanacak. Bu sayede parsellerin daha elverişli kullanılması sağlanacak. Şuandaki değerlendirmeler bu yönde. Sayın Valimize de hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyorum. Şehrin yatırım geleceğine dair öngörülerini çok ciddi buluyoruz. Bu kanuni boşluk aşılırsa gerçek yatırımcılarla daha önemli adımlar atabiliriz” dedi.

OSB'de önemli yatırımların hayata geçtiğini de ifade eden Çalbay: “Yatırım yaparak hem şehrin kalkınmasına, hem de istihdamına katkı sunan arkadaşlara teşekkür ediyor, bu yatırımların örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın