KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Atıcı: hesabını soracağız!

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Palu-Genç-Muş hattında devletin 800 milyon TL zarara uğratıldığını, Diyarbakır-Bingöl duble yolunun kilometresinin 1,5 milyona, Servi yolunun ise kilometresinin 5,5 milyona yapıldığını ifade ederek: “Palu-Genç-Muş hattında yediğiniz paraları burnunuzdan getireceğiz, Ilıcalarda yok pahasına sattığınız milletin malının hesabını soracağız. Servi yolunun kilometresini 5,5 milyona yapmanızı zehir zıkkım edeceğiz” dedi.

Atıcı: hesabını soracağız!
27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 07:16
0
1612
3
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Konya Milletvekili Atilla Kart, Bingöl'e gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'na ait arazi üzerinde 1993 yılında şantiye kurup, geçtiğimiz aylara kadar faaliyet gösteren ve boşaltma kararıyla birlikte kapatılan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban'a ait tesiste incelemede bulunmak isteyen heyetin girişine askeri görevlilerce izin verilmedi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın boşaltma kararıyla tel örgüyle çevrilerek askeri alanın eğitim sahası haline çevrilen alana alınmayan heyet, bir süre askeri görevlilerle tartıştıktan sonra CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban: “bana iki ay önce 50 polis, 100 asker geldiği zaman, 10 dakika içerisinde şantiyenin anahtarlarını kendilerine teslim ettim. Bütün mallarımı, makinelerimi orada yaklaşık 2 milyon TL'lik bir tesis ve makine parkı söz konusu. Hepsini kendilerine teslim ettim ve çıktım çünkü biz inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir” dedi.

“BİNGÖL'ÜN HAK VE HUKUKUNA SAHİP ÇIKTI ARKADAŞLARIMIZ”

Daha sonra açıklamaya devam eden Konya Milletvekili Atilla Kart, Kurban'a ait işletmenin CHP'nin Bingöl'de yapılan yolsuzluklara karşı gelip, ortaya çıkardığı için kapatıldığını ileri sürdü.

Kurban ve Atıcı'nın 16 Haziran 2013 tarihinde Palu, Genç, Muş demiryolu hattında, orada ortaya çıkan haksız kazancı ve suç bulgularını analiz etmek, sorgulamak amacıyla Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Kart: “Bingöl'ün hak ve hukukuna sahip çıktı arkadaşlarımız. Murat Nehri üzerinde inşa edilen hidro elektrik santralini yapan firmalar tarafından, zaten EPKD mevzuatına göre karşılanması gereken iş için yeni bir ihale yapılması suretiyle aşağı yukarı doğmuş olan 800 milyon TL tutarındaki o kamu zararını, o beyt-ül male el uzatan, el uzatan elin kesilmesi için yargıya başvurdular” dedi.

“17 ARALIK AKTÖRLERİ DEVREYE GİRDİLER”

Yolsuzluk ilişkisi içerisinde 17 Aralık aktörlerinin bulunduğunu ve siyasi iktidardan güç alarak Kurban'a ait işletmeyi kapattığını ileri süren Kart: “O yolsuzluk ilişkisi içerisinde kimler var? Bakıyorsunuz hepsi de tanıdık isimler. Hangi tanıdık isimler bunlar? 17 Aralık'ta ortaya birileri çıktıya, 17 Aralıkta ortaya çıkan, milletin anasını, avradına sinkaf edenlerin Bingöl'de de hükümet tarafından himaye edildiğini görüyoruz. O Türkiye fotoğrafını Bingöl'de de görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İl örgütü ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bu olayı birlikte takip ederek, Bingöl'ün, Türkiye'nin hukukuna sahip çıktı. Ama sen misin bunu yapan. Birilerinin tekeline çomak soktular. Ne yaptılar? 17 Aralığın aktörleri hemen devreye girdiler. Kimden güç aldılar? Ankara'daki ağabeylerinden yani siyasi iktidardan güç aldılar, onların verdiği cesaretle il başkanını ve önceki işletmecinin 20 yıla aşkın bir süreden bu yana, işletme anlamında söylüyorum hazinenin çıplak arazisi anlamında mülkiyet anlamında söylemiyorum. O işletmenin mülkiyetinde bulunan o tesise işgal girişiminde bulundular. Haksız müdahaleden öte, gasp niteliğinde olan el koydular, fiili durum yarattılar, devletin gücünü kötüye kullanarak, el koydular” diye konuştu.

“PALU, GENÇ, MUŞ DEMİRYOLUNDA YOLSUZLUK” İDDİASI

Palu-Genç-Muş demiryolu hattını harita üzerinde göstererek değerlendirmede bulunan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ihaleyi alan firmanın yapması gereken işlerin devlete yaptırıldığını ve devletin 800 milyon TL zarara uğratıldığını ileri sürerek: “Palu demiryolu geliyor tren yolu Genç ve Muş'a kadar devam ediyor. Demiryolu güzergâhında Murat Nehri var. Hükümet buraya hidro elektrik santrali yapmaya karar veriyor. Beyhan1, Beyhan2, Kale1 ve Kale2 diye dört tane baraj gölü yapılıyor. Burayı yap işlet devret sistemiyle ihaleye çıkarıyor. Buraya kim bunu işi yapar diyor ve firmalar geliyorlar inceleme yapıyorlar ve demiryolu hattı olduğunu görüyorlar ve bu demiryolu hattının yer değiştirilmesi gerektiğini aksi halde gölün altında kalacağını görüyorlar. Bu zahmetli ve pahalı bir iş. Bunu yaptıktan sonra buradan enerji elde edecekler ve satıp, para kazanacaklar. Enerjiyi, elektriği kaça satacaklarına da anlaşıyorlar, fakat son dakikada bir katakulli yapılıyor. Buradaki demiryolunun azıcık aşağı doğru çekilme işlemini, bu ihaleyi alan şirket yapacakken, devlete yıkıyorlar. Tam 800 milyon, eski para 800 trilyon para devletin kazasından uçup gidiyor. ” şeklinde konuştu.

BAKAN YILMAZ'I ELEŞTİRDİ

MTE'nın Ilıcalar bölgesinde sıcak su bulduğunu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, gururla büyük bir onurla ‘Bingöl altın bulmuş gibi oldu, buradan çıkan sıcak su Bingöl'ün malıdır Bingöl halkı bundan yararlanacaktır. Bingöl'ün ısıtılması bundan yapılacaktır' dediğini ifade eden Atıcı, sıcak suyun bir süre sonra özel bir şirkete yok pahasına verildiğini ve Bingöl halkının kendi öz malından mahrum kaldığını ifade etti.

DUBLE YOL BİR BUÇUK, SERVİ YOLU 5 BUÇUK MİLYON!

Bingöl-Diyarbakır karayolu ile Servi yolunun yapımındaki maliyet farkına dikkat çeken Atıcı: “Bingöl-Diyarbakır yolu yapılıyor maliyeti kilometre başına 1,5 milyon TL. Sonra bu yoldan ayrılan ve Servi'ye giden bir köy yolunun ise kilometresi 1,5 milyona yapılıyor. Şimdi ben buna dur demeyeceğim de ne diyeceğim? Ben Bingöl'ün kavurması için balı için gönüllü milletvekili olmadım. Bunları ortaya çıkarmak için Bingöl'ün gönüllü milletvekili oldum. Bingöl'de tacize maruz kalan kadınlar, kod taşlama işçilerini, kentsel dönüşümdeki hak gasplarını, Yayladere'nin bir mezrasında bulduğu metal parçasıyla oynayan ve patlama sonucu ölen çocuğun hesabını sorduk Kiğı'da Devlet Hastanesi kapatılmasını, Karer yolunu ve daha birçok konuyu gündeme getirdik ortalık karıştı. Bunları yapınca benim dokunulmazlığım var bana dokunamıyorlar, önce araya adam koydular yılmadık devam ettik bu sefer bizi tehdit etmeye başladılar” diye konuştu.

“HINÇLARINI MUSTAFA BEY'DEN ALDILAR”

CHP olarak Bingöl'de bazılarının çarkına çomak soktuklarını ifade eden Atıcı: “Bana güçleri yetmeyince bütün bu olayların hıncını Mustafa Bey'den çıkarmaya çalıştılar ve sürekli cezalar yazarak, en son işyerini kapattılar. Bu bireysel bir iş değil, bugün Mustafa Kurban için bunu yaptım yarın AKP HDP, BDP'nin de başına haksız hukuksuz bir iş gelse koşa koşa gelirim onu da savunurum. O nedenle kimse bunu şahsi bir iş olarak algılamasın. Biz bunları yapınca bizi yok etmeye çalışıyorlar ama başaramıyorlar, herkes aklını başına toplayacak hukuk çerçevesinde her şey değerlendirilecek. Evrensel hukukla iş yapılacak eğer suçumuz varsa elbette cezasını ödeyeceğiz. Ama eğer siz bizi çıkarlarınız için hukuku da kullanarak yemeğe çalışırsanız, biz bunları haykırmaya devam edeceğiz. İster yolumuzu kesin, ister önümüzü kesin, ister kellemizi kesin biz bunları haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
nideyim 12 (@Misafir_17829)
28 Eylül 2014 Pazar 16:36
hakan ??? bilip bilmeden niye insanların hakında yorum yapıyorsun kurban bu güne kadar kımın ekmegini elinden almış kime haksızlık etmiş neden camur atıyorsun kurban bu memlekete hizmet etmiş dürüst insanlardan biridir. kurban mu memleketin yolsuzlugunu çıkar diye bugun bun lar yapılıyor ne şantiyeyi almış nede işgal etmiş butun kiralarını ödemiş işine bakan biridir. aksini idda eden varsa gelsin söylesin
Hakan an (@Misafir_17827)
28 Eylül 2014 Pazar 13:09
Mustafa kurban belgeleri ile ihalelere karışan fesatları aklanan kara paraları sununca yıllardır kuzu kuzu işlettiği kimsenin ses çıkarmadığı memleketimin malını elinden aldılar. Ne mustafa kurban haklı nede digerleri. Ne dediler kurbana sanada yediriyoruz konuşmaya hakkın yok konuşuyorsan seninde elinden alırız nitekim aldılar. Kurbana sormak lazım bu kadar buyuk bir işletmeye ne verdinde sahip oldun? Başkan yardımcılığında katakulle ile mi sahip oldun yoksa buda gösteriyorki ne onların senden farkı var nede senin onlardan.. afiyetle yeyin
zazadumandalı (@Misafir_17823)
27 Eylül 2014 Cumartesi 22:52
sayın kurban bu memlekette dürüst adamı harcarlar.Allah büyüktür gün gelir devran döner onlardanda hesab sorulur elbet..bingöl halkı sizi seviyor kimseye yedirmez böyle değerli bir şahsiyeti.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın