KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

‘BAĞIMLI’ HALDEYİZ!

Şahin; “Bingöl’ün çevresinde bulunan iller ile yarışamayacak derecede hizmetten mahrum bırakılması anlaşılır gibi değil. Bingöl Çevre illere bağımlı hale getirilmiş bir şehir durumunda. Bu ilin bir kalkınma bakanı var ama kalkınmada Türkiye sıralamasında sondan 5. sırada. Bu durum Bingöl’e zulümdür”

‘BAĞIMLI’ HALDEYİZ!
30 MAYIS 2015 CUMARTESİ 03:53
0
3064
4
AA aa

 Hür Dava Partisi'nin desteklediği Bingöl Bağımsız Milletvekili Sait Şahin, PTT Kavşağında düzenlenen mitingle seçmenleriyle buluştu. Çok sayıda kanaat önderinin de destek verdiği mitinge binlerce partili katıldı. Şahin'den önce platforma çıkan Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, yaptığı kısa konuşmada Bingöl halkından Şahin'e destek vermelerini istedi.

Tasalının yaptığı konuşmanın ardından kanaat önderleriyle birlikte platforma çıkan bağımsız aday Şahin, halkı selamladıktan sonra konuşmasına geçti.

Konuşmasında iktidar partisini ve vekillerini eleştiren Şahin, Bingöl'de her alanda sorunların aleni bir şekilde baş gösterdiğini dile getirerek şunları söyledi: “Bingöl'ün çevresinde bulunan iller ile yarışamayacak derecede hizmetten mahrum bırakılması anlaşılır gibi değil. Baktığınız zaman Bingöl Çevre illere bağımlı hale getirilmiş bir şehir durumunda. Bu ilin bir kalkınma bakanı var ama kalkınmada Türkiye sıralamasında sondan 5. sırada. Bu durum Bingöl'e zulümdür.”

‘ESNAF KENDİ YOLUNU YAPIYOR'

Konuşmasının büyük bölümünde kentin yaşadığı mahrumiyetlere değinen Şahin, “seçim çalışmalarımız kapsamında bazı Bingöl esnafını ziyaret ettik geçenlerde. Esnaf kardeşlerimiz yaşadıkları mağduriyetten dolayı bize sitemde bulundu. Bingöl'de ki esnaflar diyorlar ki biz kendi cebimizden para verip yolumuzu yapıyoruz. Bende buradan sesleniyorum Bingöllün karayolları müdürlüğü yok mu?” dedi.

‘BİR DEĞİL BİRÇOK SORUN VAR'

Bingöl'ün sadece yol sorununun değil birçok sorununun olduğu belirten Şahin, “Bingöl'ü perişan eden sadece yollar değil. Bingöl'ü perişan eden birçok sorun var. Bingöllüler sağlık açısından perişan oluyorlar. Bingöllü kardeşlerim hastalarını çevre illere göndermek zorunda kalıyor. Bingöl ile Muş hastanesini aynı zamanda başlattılar. Muş hastanesi şimdi hizmet veriyor ama Bingöl devlet hastanesi hala bitirilememiş durumda. Bingöl'de ki yerel basını tebrik ediyorum. Onlar yazıyorlar gazetelerinde dile getiriyorlar hastanemizi istiyoruz diye. Haklarını bildikleri dillerde gazetelerinde söylüyorlar hem Zazaca hem Türkçe hem de Kürtçe söylüyorlar. Bingöl sadece sağlıkta değil bütünüyle çevre illere bağlı kalmış Bingöl Malatya'nın ilçesi olmuş. Bingöl Diyarbakır'ın, Muş'un ilçesi olmuş. Bingöl de yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, il yolcu taşımacılığı için gerekli olan evrakları buradan ta Erzurum'a gidip alıyorlar. Tamamen Bingöl'ü başka illere bağlı yapıp Bingöl'ü ilçeye dönüştürme çabasındalar. Bingöl'e bir sütaş fabrikası yapacaklardı ama tam 13 senedir sütaş fabrikası yapılamadı bunlara dur dememiz lazım. Bunları mecliste bağırmamız lazım. Devlet buraları kalkındırma yerine ne yazık ki tam tersini yapıp burada ki eğitim ile batıda ki eğitimi karşılaştırıyorlar. Buralarda bir öğretmen 4 birleştirilmiş sınıfa birden ders verirken batıda ise her bir dersin ayrı, ayrı branş hocaları var. Gelip böyle bir ortamda burayı ile batıyı karşılaştırıyorlar ve doğu hep sınavlarda en sonda yer alıyor. Buralarda istihdam, yatırım yapmıyorlar. Buradaki gençlerimizde geçim sıkıntısı yüzünden göç etmek zorunda kalıyor” diye konuştu.

AK PARTİ VE HDP'YE ELEŞTİRİ

Konuşmasının devamında AK Parti ve HDP'ye yüklenen Şahin, şu ifadeleri kullandı: “AKP ve HDP'nin seçim bilbortlarına baktığımızda AKP şöyle diyor, ‘Onlar konuşur AK Parti yapar.' Doğru söylüyorlar, AK Parti yapıyor ama nerde yapıyor. Hak edene, mazluma yapmıyor. HDP ise seçim bilbortlarında büyük insanlığa diyor. Buradan sesleniyorum, Hatice Belgin'i burada öldüren insanlık olur mu? Diyarbakır da kurban etini dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını binanın 4. katından atıp ondan sonra cesetleri yakan bir insanlık olur mu? Yine burada kendileri gibi düşünemedikleri için onların partisinden başka bir partiye oy verdiği için Karlıova'da 2 tane kardeşimizi öldürenlerle insanlık olur mu?”

“HDP, CHP'DEN DAHA TEHLİKELİDİR”

HDP'nin CHP'den daha tehlikeli olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: “Çünkü CHP hükmünü kaybetti. Bu topraklarda artık hükmü yok. Ama HDP, bir taraftan silahla, baskıyla, diğer taraftan da İslam'a, imana, ahlaka düşmanlıkla bu toplumu ahlaksızlaştırmaya çalışıyor. CHP camileri kapattı, kuranı yasakladı, kuran kurslarını yasakladı. HDP ise 6-7 Ekim olaylarında camileri yaktılar, kuranları yaktılar, kuran kurslarını yaktılar. HDP, CHP'nin yapmaya cesaret edemediğini yaptı. Şuan HDP'nin listesinde eşcinsel milletvekili adaylar var. Yani Hz. Lut kavminin ahlaksız sapkınlığı var. HDP toplumumuza bu ahlaksızlığı taşıyor. Meclise bunu taşıyor. Eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışıyor. Toplumu eşcinselleştirmeye çalışan, “Namus kâbustur” pankartları asan, kadınlara “ben kimsenin emaneti değilim” dedirten, taksime gidişi Kâbe'ye gidişle eş gören, Nevruzu ramazan ve kurban bayramlarına denk tutan HDP bizlerin ve Bingöl halkının temsilcisi olamaz.”

‘BİZE OY VERİN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ'

Bazı partilerin söylemleriyle seçmen iradesi üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirten Şahin, “HDP diyor ki, bize oy vermezseniz kıyamet kopar. İktidar da diyor ki, bize oy vermezseniz kaos çıkar. Bizde diyoruz ki, bize oy verin hiçbir şey olmaz. Aksine huzur olur, kardeşlik olur ve inanın barış olur. Değerler aşınmış, gençlik yozlaşmış, maneviyat çökmüş ama kimsenin umrunda değil. Dört siyasi parti seçim beyannamelerini yayınladı. Bir tek kelime bundan bahsetmediler. Gençliğimizin maneviyatı ne durumda, toplumun imanı ne durumda, insani ve ahlaki durumlar ne durumda bir tek parti yer vermemiş. Biz sizin adınıza bunları meclis kürsüsüne taşıyacağız. Meclisteki sesiniz olacağız” şeklinde konuştu.

‘YALAN SİYASETE BAŞVURDULAR'

Şahin, AK Parti'ye yüklendiği konuşmasının son kısmında şunları dile getirdi: “Bakıyoruz ki diğer partiler bizim hakkımızda yalana başlamışlar. Bunlar Allahtan korkmuyorlar Allahtan korksaydılar yalan söylemezlerdi bunlar milletvekili seçilsin diye her bir tola başvuruyorlar bunların amaçları nedir bunların amaçları ihale almak için bu yola çıkmışlar. 7 Haziran sizin için bir fırsattır ak parti Bingöl'ü çantada keklik yapmışlar kendilerine ama bu sefer çantada keklik olmadığınızı onlara gösterin buralara gelip halktan 3 0 istiyorlar ama hizmet alanında tek bir projeden bahsetmiyorlar. Bu yüzden 7 Haziranda fırsat sizin elinizde iyi düşün, büyük düşün kararını doğru olandan yana kullan ve inşallah doğru tercihte bulunursunuz. 7 Haziranda Bingöl'e hizmet yapacak olan adayı seçersiniz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Darayeni (@Misafir_18910)
01 Haziran 2015 Pazartesi 17:39
kendisine ve partisine atılan bütün iftira ve hakaretlere inat oyum SAİT ŞAHİN'e.... ne zalim hdpkk ye ne de despot ak partiye oy moy yok !!!
Ali Budan (@Misafir_18905)
31 Mayıs 2015 Pazar 22:45
Aranızda Bingöl'ü temsil edecek biri yokmuydu ki Elazığlı Saidi aday yaptınız ey Hürdavacılar.
Özkan Erim (@Misafir_18904)
31 Mayıs 2015 Pazar 22:42
Siz önce domuz bağlarıyla öldürdüğünüz Risale-i Nur Talebesi İZZETTİN YILDIRIM hocamızın hesabını verin.Ya Diyarbakır'da katlettiğiniz Bingöl'lü imamlarımız. Seyda Molla Ubeydullah Dalar, Sıddık Turhallı ve Bekir Tüylü hocalarımızın hesabını verin. Hangi akılla 90'lı yıllarda Kemalist generallerle işbirliği yaptınız. Gaffar Okkan ve 5 polisi neden öldürdünüz. Mezar evlerinde katlettiğiniz insanların özeleştisini yapın. Şimdi parti kurdunuz oy avcılığına başladınız. Dinimizi siyasetinize alet etmeyin. Bu halk din tüccarlarından bıktı artık...
Mehmet Şir (@Misafir_18889)
30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:15
Mecliste beni temsil edeceğine inandığım Sait Şahin'e oyum helal û hoş olsun!
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın