KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bakanlık el koyacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 yıldır bitirilemeyen yeni Bingöl Devlet Hastanesi inşaatının Sağlık Bakanlığı’nca tamamlanacağını söyledi. Çapakçur Köprüsü’yle ilgili tartışmalara da son noktayı koyan Yılmaz, inşaat çalışmalarının 2017 bahar döneminde başlayacağını belirtti.

Bakanlık el koyacak!
19 EYLÜL 2016 PAZARTESİ 02:45
0
2321
3
AA aa

Memleketi Bingöl'de bulunan Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada ülke ve Bingöl gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, terör hadiselerine değindi.

“AYNI ŞİRKETİN BAYİLERİ GİBİ GÖREV YAPIYORLAR”

Türkiye'ye dört bir yandan saldıran terör örgütlerinin aynı noktadan yönetildiğine işaret eden Yılmaz; “Terör hadisesi artık çok boyutlu hale gelmiş durumda. Değişik isimler altında terör eylemleriyle karşılaşıyoruz, adeta vardiyalı çalışıyorlar. Birisi bırakıyor işi bu sefer bir diğeri başlıyor. Adeta aynı şirketin bayileri gibi görev yapıyorlar. İsimleri farklı, bazı söylemleri farklı ama esas itibariyle hizmet ettikleri amaç aynı amaçları bu ülkenin huzurunu, birliğini, dirliğini bozmak ve ülkeyi güçten düşürmek ve uluslararası bir takım güç odaklarının hesaplarına alet olmaktır. Milletimiz bunun farkında, devletimizin bunun farkında dolayısıyla bu terör örgütleri ülkenin gündeminden düşecektir” dedi.

Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonuna da değinen Yılmaz, Suriye'de vekâlet savaşlarının yaşandığını söyledi.

Yılmaz, “Sahadaki birçok grup başkası adına savaşıyor. Maalesef en kanlı savaşlar, en uzun süren savaşlar vekâlet savaşlarıdır. Bunun da bir gün sona ermesi için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Türkiye'de uluslararası alanda hem büyük güçlerle hem bölgesel güçlerle bu sorunun çözülmesi yolunda büyük bir gayret sarf ediliyor. Suriye'de daha huzurlu günler oluştuğu zaman bütün bölgenin huzuruna da Türkiye'nin huzuruna da büyük bir katkısı olacak. Yaşadığımızın birçok hadisenin Suriye kaynaklı olduğunu da bilmemizde fayda var” diye konuştu.

BİNGÖL ÖZELİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER

Bingöl'de yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları değerlendiren Yılmaz, çevre yolu ve Düzağaç Shell Petrol kavşağının tamamlandığını söyledi.

Bingöl ila Havaalanı kavşağı arasında bulunan yol çalışmalarında bir şeridin tamamlandığını kaydeden Yılmaz, ikinci şeridin de bayramdan sonra tamamlanacağını belirtti.

- ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜ

Çapakçur Köprüsü'nün yapımına önümüzdeki yıl başlanacağını ifade eden Yılmaz, “Şehrimizi güzelleştirmeyle alakalı olarak DSİ tarafından Çapakçur Vadisi ıslah çalışmaları başladı. Bu vadi bizim için önemli. Bir taraftan şelaleler oluşturulacak, taşkın korumaya dönük çalışmalar gerçekleştirilecek. Diğer taraftan belediyemiz tarafından da yaşam alanları oluşturulacak, vadi güzelleşecek inşallah. Vadi ile birlikte köprü inşa edeceğiz. İhalesi yapılmış, aslında istersek yarın kazmayı vururuz. Ama köprüyü yıkmadan en azından bir şeridi bitirip, diğer şeride başlama yönünde yapılabilir mi diye bakıyoruz. Köprü yapımına inşaat sezonunda başlayıp, bittiği anda bitecek şekilde bir planlama yapıyoruz ki şehir hayatını en ez etkilemiş olalım. Bu köprü ve vadimizin bitmesi bölgeye güzellik katacak” dedi.

- DEVLET HASTANESİ

Yapımıyla yılan hikâyesine dönen yeni Bingöl Devlet Hastanesi inşaatına da değinen Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatına el koyacağını söyledi.

Yılmaz, “Burada bir eksiğimizin olduğunu biliyoruz. Maalesef hükümetten kaynaklanan bir eksiklik değil, uygulamadan kaynaklanan bir eksiklik. Biz programa koymuşuz, ödeneğini vermişiz, ihalesi yapılmış ama ihalede çok yüksek bir kırım söz konusu olmuş. Ondan sonra maalesef işler uzamış inanın bizler her kademede bu işi takip etmişiz. Hastane konusunu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile konuştuk. Bakanlık yüzde 95'i tamamlanan işlere el koyup, yapımını tamamlayıp ilgili müteahhide fatura edebiliyor. Bizim hastanenin de fiziki gerçekleşmesi yüzde 98 mertebesinde. Dolayısıyla çok az bir iş kalmış durumda. Bakanlığımız hastaneye el koyma yönünde karar verdi. Bundan sonra bakanlık hastanenin eksikliklerini tamamlayarak hizmete sokacak” dedi.

Hastane inşaatındaki eksikliklerden dolayı Bingöl'e ekstra bir yatırım yapılacağını belirten Yılmaz, “Sayın bakanımız Recep Akdağ, hastaneden dolayı sizi çok üzdük, dolayısıyla bunu telafi etmek için ekstra bir yatırım da yapacağız dedi. İnşallah hastanemiz bittikten sonra bahse konu olan yatırım kesinleştikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

- KENT MEYDANI

Park sorunu ve kent meydanının kentin önemli meseleleri arasında yer aldığını ifade eden Yılmaz, “Hükümet konağımız ile ilgili yeni bir planlama yapıyoruz. Henüz tam kesinleşmedi ama büyük bir ihtimalle 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu yerde yapılacak. Güzel bir mimariyle hükümet konağı inşa edeceğiz, mevcut hükümet konağını da tamamen kent meydanına dönüştürme imkânımız olacak. Altını da otopark olarak planlıyoruz. Bunu yaptığımız zaman hem şehri güzelleştirme anlamında hem de park problemi anlamında katkısı olacak” dedi.

- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Kültür Mahallesi'nde sadece konut ihtiyacını değil, ticari alan ihtiyacını da karşılayacak şekilde orayı planlamış durumdayız. Bunla ilgili de son çalışmalar yapılıyor. Aynı şey ilçelerde de yapılıyor. Solhan'da çok güzel bir spor kompleksi yapılıyor. Bingöl'de de böyle bir spor kompleksi olmasını isterim. Futbol sahasından basketbol sahasına, tenis kortuna kadar, yürüyüş banları, çocuk oyun alanları, yeşil alanların düşünüldüğü  büyük bir spor kompleksi Solhan'da inşa ediliyor. Biz de merkezi idareden destek vereceğiz.”

- İSTİHDAM

Bingöl'ün genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İkinci ana başlığımız istihdam. Genç bir nüfusumuz var, bu nüfusu istihdam etmek durumundayız. Bu konuda da yenilikçi bazı projelerimiz var. Bir tanesi tekstil kent, bitmek üzere. İnşallah bittiğinde, tam kapasiteye ulaştığında bin kişiye istihdam sağlayacak bir üretim tesisi olacak. İkinci önemli projemiz İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi. Buna Avrupa Birliği'nden hibe alıyoruz. Bunun da ihalesi yapıldı. Değişik ölçeklerde 22 atölyesi olan bir merkez olacak. Özellikle genç girişimciler için İŞGEM çok önemli. Bir yeri olmayan, işini kuracak olan girişimciler için iş geliştirme merkezleri önemli. Yeni üretim alanlarının oluşması için önemli bir projedir. Yine Organize Sanayi Bölgesi'nde bir çağrı merkezi açtık. Başbakanımızın açıkladığı pakette desteklenen sektörler arasında çağrı merkezleri de var. Orada da inşallah belli bir oranda istihdam oluşturacağız. Tarım bizim için önemli bir üretim ve istihdam alanı, meyvecilik başta olmak üzere. Bir taraftan Murat Havzası rehabilitasyon projesi, diğer taraftan da gölet projelerimizle bu konuda bir hamle yapmış durumdayız. Neredeyse Bingöl'ün her tarafından bir gölet yapıyoruz, planlıyoruz. Bunlar da inşallah ekonomimize katkıda bulunacak” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bozgyaan razıolsun (@Misafir_19934)
21 Eylül 2016 Çarşamba 21:31
Sen bakan olarak 10 yıl yapama bı brokrat gelsın 2 ayda durumu değiştirsin. Cevdet bey başarılı biri olabilir ama iyi bir siyasetçi değil malesef. Çözemiyor sorunları pasif kalıyor. Ayrıca bakanlık sizede el koymalı bence. TSO başkanını cemaatin atadığını sagır sultan bılırken sen TSO yu ziyaret edıyordun zamanında sayın bakan. Cematin atadığı TSO başkanının yanına oturup meşru kılıyordun. Oda yetmemiş gibi yurt dışına kaçan imam sekreteriyle karelere çıkıyordun. Bingölün en cahili biliyordu bunları sen mi bilmiyordun acaba? Yazın Reise..
Demir Çelik (@Misafir_19929)
20 Eylül 2016 Salı 10:44
Hayırlı sabahlar diyerek başlayalım.Ne kadar da rahatsınız.Bu memleket bu yapılanlara layık değil.Milletin aklıyla alay etmenin alemi yok.3.5 yıl sonra mı aklınız başınıza geldi.7-8 yıl bakanlık koltuğunda oturdunuz.O zaman bu işleri takip aklınıza gelmedi tabi.Yeni uyandınız.O nedenle günaydın diyorum.Makamlar gelip geçicidir.Bunu unutmamak lazım.Vekilliğiniz de bittiğinde acaba halkın içine çıkarak rahat dolaşabilecek misiniz?3. köprü 2.5 yılda bitiyor.Genç yolu 7 hastane 6.5 yılda bitmiyor.Çapakçur köprüsü bir muamma ve konuşabiliyorsunuz...
aydın karakartal (@Misafir_19926)
19 Eylül 2016 Pazartesi 09:44
hastane ye demekki Turan BUZGAN el atmış.senin onca yıl bakan olarak yapamadığını Turan bey yapıyor.Köprü şimdide 2017 ye mi sarktı inan oda yapılmayacak.demekki 2017 de çanakkale boğaz köprüsüyle birlikte başlicak hıııı anladım.500 m lik dündüz arazideki genç yolunu icraat olarak anlatmış oda ne zamandan beridir bitmedi.bu yol ihalelerini kimler alıyor acaba.senin bingöldeki siyasi hayatın bitmiştir farkında değilsin sadece o pasta takımı yanındadır buraya geldiğinde onlarda en ufak bi salantıda seni ilk satanlar olacaktır.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın