KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Bal diye şeker yemeyin!

Dünya ikincisi olan balın üreticisi mücdettin çakan; il dışından getirilen ve şehirde bingöl adıyla satılan sahte ballar hem balımızın kalitesine zarar veriyor hem de şehrimize. buna karşı dikkatli olmak zorundayız. kurumlarımız ve ilgili birimler bunun ön

Bal diye şeker yemeyin!
17 KASIM 2017 CUMA 23:39
0
3119
0
AA aa

45'incisi İstanbul Harbiye Kongre merkezinde gerçekleşen Apimondia Dünya Arıcılar Kongresi'nde 120 ülke arasından Çin balı birinci, Bingöl yayla balı ise kalitesiyle ikinci seçilmişti.  Yapılan yarışmanın ardından Bingöl'de satılan ‘Sahte Bingöl Balları' ise çoğalmaya başladı.

Durumun fark edilmesi üzerine vatandaşları bir takım tedbirler alması konusunda uyaran Dünya ikincisi balın üreticisi Mücdettin Çakan, Bingöl ismi ve etiketi kullanılarak sahte balların hem Bingöl'e hem de balın kalitesine zarar verdiğini ifade etti.

“HEPİMİZE YAZIK OLUR”

Bingöl Bal'ının dünyada bir isme ve üne kavuştuğuna dikkat çeken Çakan, vatandaşlara dikkatli olmalarını gerektiğini vurgulayarak; “Bingöl Balı şuan dünyada bir isim yaptı ama şehrimizde sahte ballar satılmaya başlandı. İl dışından getirilen ve şehirde Bingöl balı adıyla satılan sahte ballar hem balımızın kalitesine zarar veriyor hem de şehrimize. Buna karşı dikkatli olmak ve tedbir almak zorundayız. Kurumlarımız ve ilgili birimler bunun önlemini almalı. Birliğimiz bunun takibine geçti ama yetersiz kalabilir. Sahte balların bandrollerine baksınlar ya da tahlillere baksınlar.  Sahte balı Bingöl Balı diye satılmaya devam ederse hepimize yazık olur” diye konuştu.

“BAL DİYE ŞEKER SATIYORLAR”

Bingöl balının lezzetine ve kalitesine değinen Çakan; “Vatandaşlarımız, halkımız sahte bala dikkat etsinler. Bizim balımız gerçekten kaliteli ve lezzetli bir baldır. Neden dışarıdan getirilen ballar bizim Bingöl balı diye satılsın ki? Adamlar bal diye aslında şeker satıyorlar ama görüntüye bakıldığında bunu fark etmek zordur. Burada tüketicilerin dikkatli olması lazım! İsteyen istediği balı alsın ama Bingöl balı diye satılan balları alıp bizim kalitemize zarar vermek isteyenlere karşı dikkatli olsunlar” dedi.

“ÜÇ HAFTA DAHA VERİLMİŞ OLSAYDI…”

Kaybedilen birinciliğin nem oranından kaynaklandığını anımsatan Çakan, verilen sürenin yetersiz geldiğine dikkat çekerek; “Yapılan yarışmada birinciliği nemden dolayı kaybettik. Eğer bize üç hafta gibi bir süre verilmiş olsaydı, birincilik kesinlikle Bingöl balının olurdu. Erken hasat yaptığımız için buda bize ikinciliği getirdi. Diğer yandan imkânım olduğu sürece bu yarışmalara katılacağım, Bingöl balını dünya birincisi yapana kadar ben ve Bingöl'deki diğer arıcılar sonuna kadar çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın