KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Baluken: iç güvenlik paketi geri çekilmeli

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İç Güvenlik Paketinin geri çekilmesi gerektiğini savunarak, görüşmelerde iç tüzükten kaynaklanan haklarının kullanılmasının engellendiğini söyledi.

Baluken: iç güvenlik paketi geri çekilmeli
25 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 04:26
0
1037
0
AA aa

 HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP'li milletvekilleri TBMM'de basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulunda tartışmalarla görüşmeleri süren İç Güvenlik paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin hukuk devletini ortadan kaldırdığını ve polis devleti uygulamalarını meşrulaştıracak İç Güvenlik Yasasını dayattığını belirten Baluken şunları söyledi: “İç tüzüğün ve hukukun AK Partili Meclis Başkanvekilleri tarafından ortadan kaldırılması otoriter bir darbenin ta kendisidir, açık bir faşizm arayışıdır. Muhalefetin iç tüzükten kaynaklı yasama çalışmaları, tartışma hakkı, usul ve esasla ilgili söz haklarının gaspından, kapatılması gereken oturumların devam ettirilmesine kadar, AK Partili Meclis Başkanvekilleri tarafından korsanvari olarak ortadan kaldırılmak istenmektedir.”

“KAYGILIYIZ”

Genel Kurul salonunun adeta AK Parti grup salonuna çevrildiğini öne süren Baluken sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm çabalarımıza rağmen taraflı ve yanlış uygulamalar devam etmekte. Bu durumda Mecliste tansiyonu daha fazla yükseltmektedir. Yükselen bu tansiyonun can kaybı dahil olmak üzere telafisi olmayan ağır sorunların oluşturabileceği kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu gerilimin düşmesi için AK Partili Meclis Başkanvekillerini iç tüzük ve hukuka uygun bir şekilde yönetim sergilemeye, AK Parti yönetimini ise Meclisin iradesini teslim almaya çalışan uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.”

KANDİL'DE ÖNEMLİ TOPLANTI

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baluken, Kandil'e giden heyet ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Çözüm süreci ile ilgili heyetimizin bir kısmı bugün Kandil'de KCK yetkilileri ile önemli bir toplantı gerçekleştiriyorlar. Biz son yaptığımız ziyaretten sonra devlet ve hükümet yetkilileri ile bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız bu görüşmelerin aktarımlarını yapmak, hem de AK Parti'nin provokatif yaklaşımlarını değerlendirmek üzere Kandil'de bir değerlendirme yapma ihtiyacı görmüşlerdir. Arkadaşlarımız döndükten sonra sürecin aşamasını sizinle net bir şekilde paylaşacak.”

'TÜRKİYE TAM BİR İFLASI YAŞAMIŞTIR'

Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan operasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Baluken şöyle konuştu: “Biz başından beri Türkiye'nin Suriye ve Rojova politikasında yaptığı yanlışlara dikkat çekiyorduk. Gelişmeler Türkiye'nin Suriye ve Rojova politikasında hangi çözümsüzlük girdabına saplandığını ortaya koymuştur. Türkiye IŞİD ile olan ilişkiler noktasında, Rojova'da Kürt kazanımlarına karşıt bir pozisyon belirleme noktasında, Suriye'de halkların iradesinden çok, savaşın bir tarafı olma durumu noktasında tam bir iflası yaşamıştır. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin bu iflaslarla yüzleşmesi, Suriye ve Rojova politikasında köklü değişimlere gitmesinin tam zamanıdır. Rojova'daki kantonların ve orada oluşan öz yönetimlerin Türkiye karşıtı ya da Türkiye halkları düşmanlığı taşımadığı görülmüştür.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın