KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Barakazi'den 'hoşgörü' vurgusu

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Yücel Barakazi, diyalog konusunun önemine vurgu yaparken, ayrıştırıcı söylem ve eylemlerin sakıncalarına da dikkat çekti. Bizzat halkın kendisi olarak, halkla birlikte yönetimi şekillendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Barakazi, halkın görmediği, dokunamadığı, dertleşemediği bir kimlikten uzak durmayı önemli bulduklarının da altını çizdi.

Barakazi`den `hoşgörü` vurgusu
30 EKİM 2013 ÇARŞAMBA 00:42
0
4934
16
AA aa

AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Yücel Barakazi, dün sabah saatlerinde Ice Mar Kafe'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aday adaylığı başvurusuna ilişkin soruları yanıtlayan Barakazi, önemli mesajlar da verdi.

“İNANDIĞIM İÇİN ADAY OLDUM”

Aday adaylığı için gerek siyasi, gerek bürokrasi, gerekse halk nezdindeki görüşmeler neticesinde edindiği olumlu intiba üzerine bu yola çıktığını ifade eden Yücel Barakazi: “Toplumun tüm katmanlarıyla görüşüp onların düşüncelerinden çıkan sonuca göre aday adaylığı müracaatında bulundum. Bu yolda başarı sağlama hususundaki inanç ve güvenimiz de tamdır” dedi.

“FARKLILIKLARIMIZA SAYGIYI TEMEL ALAN BİR ANLAYIŞI ÖNEMSİYORUZ”

Özelde Bingöl'ün, genelde ise ülkenin en fazla ihtiyaç duyduğu iki temel hususu “adalet ve özgürlük” olarak özetleyen Barakazi, bu anlayışla belediye imkân ve hizmetlerinin toplumun bütün kesimlerini kapsayacak ve en ücra köşelere kadar uzanacak şekilde tüm alanlara yaygınlaştırma arzusunda olduğunu söyledi.

İstişareyi esas alan, katılımcılık ve ekip ruhuna dayalı bir yönetim anlayışı geliştirip yaygınlaşmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Barakazi: “Farklı anlayış ve yaşam tarzlarına saygıyı temel alan bir yaklaşımla, ilimizi, halkımızla birlikte sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu bir mekan haline getirme isteğimiz var. Düşüncesi ve kimliği ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeden, herkesin fikirlerine saygı gösterip toplumsal talepleri önem sırasına göre yerine getirmek önceliğimiz olacaktır” dedi.

“ULAŞILABİLİR OLMAK DEĞİL, İÇİNDE OLMAK ÖNEMLİDİR”

Halkın, diyalog noktasındaki beklenti ve arzularının yüksek olduğunun paylaşılması üzerine “Bu beklentileri karşılamak elbette ki önemlidir” değerlendirmesinde bulunan Barakazi: “Geçenlerde bir kahvehanede kendini takdim edip ilkokul mezunu olduğunu söyleyen bir kardeşimizle karşılaştım. Öyle güzel ve muazzam fikirler paylaştı ki, bu fikirlerden istifade imkânı bulduğum için mutlu oldum. Bazen hiç beklenmedik bir anda çok güzel paylaşımlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun için de o tabloların içine girebilmeniz lazımdır. Nasip olur ve göreve gelirsek şayet, halkı makam odalarına toplayıp taleplerini dinlemek yerine, halkın içinde yer alıp resmiyetten uzak bir tabloda çözüm yollarını konuşmayı düşünüyoruz. Kolay ulaşabilirlikten ziyade, halkın içinde olup tüm beklenti ve talepleri yerinde ve anında edinebilmeyi önemsiyoruz. Diyalog konusunun öneminin farkındayız” diye konuştu.

Bu konuda yurtdışında kaldığı süreçten bir örnek veren Barakazi, “Yanımızdan bisikletle geçen bir kişi, yabancı dilde selam verip uzaklaştı. Kim olduğunu sorduğumuzda ‘belediye başkanıdır' yanıtı aldık. Bu örnekten yola çıkarsak, makamın arkasına sığınıp oturulan koltuktan yönetimi şekillendirmek değil, bizzat halkın kendisi olarak, halkla birlikte yönetimi şekillendirmeyi hedefliyoruz. Halkın görmediği, dokunamadığı, dertleşemediği bir kimlikten uzak durmayı önemli buluyoruz. Makamları kalıcı görmüyoruz. İlla seçildikten sonra ilelebet o makamda kalacağız diye bir ısrarımız yoktur, olmayacaktır da. Bu bir bayrak yarışıdır. Bunu bir kavga sebebi olarak asla değerlendirmiyoruz. Temennimiz, hoşgörü ve nefret ikliminden uzak bir tablo olmasıdır. Sonuca da hepimizin saygı göstermesi lazım” diye konuştu.

“AYRIŞTIRICI OLMAKTAN KAÇNILMALIYIZ”

Bingöl'ün avantajlarını ve özgün yerel birikimlerini Türkiye genelinde bir zenginliğe dönüştürerek ülke çapındaki olumlu siyasal ve toplumsal gelişmeleri desteklemek ve böylece devam etmekte olan barış sürecine katkıda bulunma gayesinde olduğunun altını çizen Barakazi, ötekileştirmek, din, dil, ırk, mezhep ayrımı gibi nefreti körükleyecek tutumların da engellenmesi, var olanın da ortadan kaldırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

Bingöl yerelinde tüm partilerin fikirsel aktörleriyle görüşülebilmesi, kardeşçe bir arada bulunulması, toplumsal huzur ve sükûnetin kalıcı olmasının sağlanması ve ötekileştirme duygularından uzak durulması gerektiğine inandığını vurgulayan Barakazi: “Karşılıklı sevgiyle birçok sorun çözülebilir. Yeter ki, samimi olalım” dedi.

“EKSİKLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAM”

Bir gazetecinin “Neler yapacaksınız. Görev almanız durumunda hangi eksiklikleri gidermeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna “Şuanda teknik hususlardan bahsetmek için erken. Bu hususta ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda aday adayıyız. Şimdiden projeler üzerinden siyaset gütmek yanlış olur. Projelerimizi, adaylık sonrası açıklamak daha isabetli olur” yanıtını veren Barakazi: “Toplumu yanıltmak, duygularıyla oynamak, olmayacak işler üzerinden toplum önüne çıkmayı etik bulmuyorum. Teknik hususlarla ilgili materyallerimizi adaylık sonrası toplumla paylaşmak daha doğru olur. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yurtdışındaki eğitim sürecinde Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki gezi ve temaslarımızda önemli envanterler elde ettik. Onlardan esinlenerek, uygulanabilirliği yüksek projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eksiklikler üzerinden siyaset yapmayı uygun bulmuyorum. Eksiklikler hiçbir zaman bitmez. Ama asgariye indirme gayemiz olacaktır. Öncelik, toplumsal beklentilerdir. Çalışmalar da buna göre şekillenir” ifadelerini kullandı.

Bingöl Üniversitesi ile insicamlı bir şekilde çalışılarak şehrin kültürel ve düşünce yapısına katkı sağlamak istediğini de dile getiren Barakazi, üniversitenin teknik bilgi kapasitesinden yararlanarak teknik, fikri ve kültürel projeler geliştirmek, bu sayede sosyal ve kültürel alandaki boşluğu doldurmak, özgür ve kendine güvenen bir gençlik ve toplum bilinci oluşturmak amacıyla üniversitenin de katkılarıyla çeşitli çalışmalarda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Devam eden çalışmaların üst düzeye çıkartılması ve tüm kurumlar arasında işbirliği sağlanarak şehri yaşanılası bir mekâna dönüştürme çabalarının var olacağını da aktaran Barakazi, iktidarın teveccühünü daha yoğun bir şekilde Bingöl'e yönlendirmek için aktif çaba sarf edeceklerini de ifade etti.

Barakazi, bugüne kadar şehre hizmet sunan herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Zazaca'ya olan ilgisinin de dile getirilmesi üzerine “Anadilimizi konuşmayı, çocuklarımıza öğretmeyi ve yaşamasına katkı sağlamayı son derece önemli buluyorum. Fakat diğer dillerin veya lehçelerin yaşatılması gerekliliğine de inanıyorum. Dil veya lehçeler üzerinden bir takım ayrımcılık duygusu oluşturulmasını, siyasi argüman olarak kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Önemli olan anadilin konuşularak ve yazılarak yaşatılmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

YÜCEL BARAKAZİ KİMDİR?

01.01.1966 Bingöl doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Bingöl Cumhuriyet İlkokulu (1977) ve Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde (1984) tamamladı. Yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde (1988-Lisans) tamamladı. Eğitim hayatını sırasıyla şöyle sürdürdü; Köln Üniversitesi Felsefi Bilimler Fakültesi Şarkiyat Bölümü (2000 Lisans), Köln Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (2000-Lisans), Köln Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliğinin Bölgesel Güçlerle İlişkisi; Türkiye, İran ve Mısır Örnekleri (2002 Yüksek Lisans), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktora Tez Aşaması.

Çok iyi derecede Almanca, Arapça, İngilizce ve Farsça konuşabilen Barakazi, 1988-1989 Ankara'da İller Bankası Personel Daire Başkanlığı'nda başlattığı kamu hayatını yurt içi ve yurt dışında birçok kurum ve bakanlıkta tercümanlık, danışmanlık ve yöneticilik görevleriyle sürdürdü. Temmuz 2010'dan beri Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde görev yapmakta olan ve yurt dışında birçok önemli seminere katılan Barakazi, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi içinde AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Barakazi, evli ve iki çocuk babasıdır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZAZA DAYI (@Misafir_17254)
28 Kasım 2013 Perşembe 14:36
Bingöl deyince bende akan sular durur,Biz Yücel beyle beraber aynı evde büyüdük,kardeş değiliz,bizler,adalıda yüzerken,içmelerde piknikteyken,yücel dersinin başındaydı,hepimiz yokluklarla büyüdük fakat yücel gerçekten çok zor durumlarda imam hatibi bitirdi ve okul birincisi olarak,
hep onunla dalga geçerdik,malla derdik,ders ten başka birşey bilmez derdik, biz içmeye giderken o namazını kılardı.ders çalışırdı,sinivelandan elinde bakraç yoğurtla o kadar mesafeyi kat eder bize gelirdi.
Yani kısacası yücel imkansızı başardı.
Ben inanıyorumki Yücel Bingöle Belediye başkanı seçilecek ve en az üç dönemde orda kalacak.
Karalama,çamur atma,politikaları oluyor ama inanınki Sayın Başbakan bunu dikkate alarak bu karalama kampanyalarında olan kişilere bir şamar gibi Yücelin Adaylığı damgasını vuracaktır.
Saygılarımla.
Laj ema şöret.
XALO12 (@Misafir_16444)
01 Kasım 2013 Cuma 20:26
bingöl sevdalısı arkadaşlar bingöl içinde yaşıyan insanlarıda gördük nasıl bir zihniyetle yönettiler ilimizi,yok zazaca diyeceğine neden farsça diyen arkadaş,yazık yazık yücel barakazi gibi bir başkanı bir daha ömrünüzde göremezsiniz.yolun açık olsun YÜCEL BARAKAZİ
kemall fezi (@Misafir_16442)
01 Kasım 2013 Cuma 19:14
bu saaten sonra serdar sizi rahat bırakmaz o ve yandaşları bir zamanlar feyzi berdibeğin siyaset hayatını bitirdiler bunlar çok tehlikeli şahsiyetlerdir doğu ve göneydoğunun parmakla gösterdiği bakanımıza olmadık laflar söylüyorlar asıl bunları dikkate alsanız iyi olur teşekürler yolunuz açık olsun diyorum.
karasevda (@Misafir_16441)
01 Kasım 2013 Cuma 19:11
Gariban Bingöl Sevdalısı arkadaş keşke yücel beyi böyle bir suçlamayla itham etmeden önce biraz araştırma yapsaydın teknoloji çağındayız.Bu konuda size bir bilgi vereyim.Alman eğitim sisteminde iki anadalı beraber okuyabilirsiniz hatta alt dallarından birinide.Yücel beyin bu şekilde okumasıda onun takdir edilmesi gereken bir vasfı iken siz yeriyorsunuz.Muhtemelen okumuş olduğunuz bu cw parti yönetimine de sunulmuştur.Kısacası resmi belgelerde böyle oyunlar oynayamazsınız.Bu lekeleme politikaları artık Bingöl de tutmuyor.Bingöllüler değişti.
Gariban Bingöl Zavallısı (@Misafir_16422)
01 Kasım 2013 Cuma 11:18
Soruyorum; Türkiye'de 2 yıllık yüksek okul bitirene ön lisans bitirdi derler, 4 yıllık yüksek okulu, fakülteyi bitirene de lisans eğitimini bitirdi derler. Bizim Başkan A. Adayımız Almanya'da bir yıl içinde 2 okulda lisans eğitimini tamamlamış. Yani Türkiye'de 8 yılda bitirilmesi gereken okulları bir yıl gibi dünyada emsali görülmemiş bir başarı ile bitirmiş. Yahu kardeşim biz Bingöl halkı cahildik ancak sen Bingöl'ü terk ettikten sonra o günden bu güne köprü altında çok su geçti. Danışmanların sana bunu anlatmadılar mı? Ancak..............
Mehmet aya (@Misafir_16380)
31 Ekim 2013 Perşembe 13:40
Arkadaşlar demek ki bakan bey baktı ki Bingöl de DİL sorunu var onun için yücel beyi tercih etti. Bingölün siyasi kaderi hep bu olmuştur dışarıdan ısmarlama bunlar siyaseti bir HIRSA çevirmişler memleketi düşünen kim bunu altında KAZIM AGA yoksa ben bıyıklarımı kazı-tayım bunlar at koşturuyorlar bütün iktidar partileri babalarının çiftliği ya Bu yeni partiye yarayacak huda-par şansı artıyor. Birde onu deneyin adamlar siyasete bulaşmamış vede Bingöl de ikametgah ediyorlar. (Bu arada yücel beyi tanıyorum diyenler kimin penceresinden tanıyorsunuz)
taner m (@Misafir_16374)
31 Ekim 2013 Perşembe 12:38
çok iyi derecede zazaca değilde çok iyi farsça konuşuyor demesi ne kadar acı.. zazaca demek ayıp mıdır beyler soruyorum size
Yasam kalite (@Misafir_16358)
31 Ekim 2013 Perşembe 04:20
Arkadaslar Yucel beye hayırlı olsun onca yorum var ama Bingolün renkli siması sayın vekilim Eşref tas tan dinleyelim adaylık sürecini malum belediye başkanlığı deyince vekile ters çünkü bu kavrama hiç alışamadı denize düşen yılana sarılır misali bakan beye kafa tutmak için Serdar beye sarıldı adami gaza getirdi olmadı Serdar beye üzüldüm adamın basını yiyecek gibi yazık vallaha böyle bir vekilin baskan seçmesini düşünebiliyor musunuz Allah ak partiden razı olsun böyle bir vekile fırsat vermediği için yoksa vallaha tüm projeler iptal !!
zaza zaza (@Misafir_16354)
30 Ekim 2013 Çarşamba 23:43
Dayatma diyen arkadaşlar serdar atalay nasıl geldi.. Halk çok mu tanıyordu. Yücel bey serdar atalaydan iyi olacaktır. İştişareye önem veren biri. Ama serdar bey öyle değil iki kelime konuşamazsın yanında hep ben konuşayım der.
Muhammed Taha ONUR (@Misafir_16345)
30 Ekim 2013 Çarşamba 16:54
yaklaşık 25 yıldır tanıyorum. Cevdet YILMAZ' dan sonra bingöl' de siyaset hayatına atılan bu kalitede başka biri daha var mı bilmiyorum. doğallığı, içtenliği ,donanım ve birikimiyle Bingöl siyasetine kalite getirmiştir. İnşallah hak ettiği değer karşılıksız kalmaz. kirletilmemesi(çünkü bunu haketmiyor) dileğiyle başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın