KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
16 °C Çoğunlukla açık

Baskıyla değil, sevdirerek gönderin

Önümüzdeki Pazartesi başlayacak olan Yaz Kur’an Kursu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftüsü, ailelerin çocuklarını baskı ve nefretle değil sevdirerek camiye göndermelerini istedi.

Baskıyla değil, sevdirerek gönderin
20 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:47
0
3079
0
AA aa

Nihai hedeflerinin çocukların tatillerini manevi bir atmosferde ve Kur'an'ın gölgesinde geçirmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Müftü Can, ailelere de büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

Yaz Kur'an Kursu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Yaz Kur'an Kurslarının Kur'an ayı olan Ramazana denk gelmesinin ayrı bir manevi hava oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki pazartesi başlayacak olan Yaz Kur'an Kurslarının 2 ay süreceğini belirten Can, "Tüm camilerimizde, Kur'an kurslarımızda ve bunların dışında nerede kurs yapabileceksek bize gelen talepler karşısında şartları uygun olan ve yeteri kadar öğrencisi varsa oraya görevlendirme yapıyoruz. Mümkün olduğu kadarıyla yoğun bir katılımla yaz kurslarını en güzel şekilde ifa etmeye çalışıyoruz." dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YAZ TATİLLERİNİ MANEVİ BİR ATMOSFERDE GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ”

Can, nihai hedeflerinin çocukların tatillerini manevi bir atmosferde ve Kur'an'ın gölgesinde geçirmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Çocukların yaz Kur'an kurslarından daha iyi faydalanabilmeleri için Kur'an dersi ile birlikte çeşitleri sosyal aktivitelerinin de yapılacağını ifade eden Can, Diyanet İşleri Başkanlı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bu tür faaliyetler için işbirliği olduğunu söyledi.

Camideki manevi havanın çocuklar tarafından alınmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Can, "Toplantılarımızda imam ve diğer görevli arkadaşlara hep söylüyoruz, camiye gelen çocuklarımızı sıkmadan cami ortamını sevdirelim.” diye konuştu.

“AİLELER ÇOCUKLARINI SEVDİREREK KUR'AN KURSLARINA GÖNDERSİNLER”

Ailelerin çocuklarını baskı ve nefretle değil sevdirerek camiye göndermesini isteyen Can, "Aynı okuldaki gibi takiplerini yapsınlar. Zaman zaman evde kontrol etsinler, ne yapıyorsun ve öğreniyorsun diye tatlı bir yoklamada fayda var. Şu anlayış ise yanlış; ‘çocuk evde çıkıp gitsin camiye mi gider sokağa mı? Nereye gidiyorsa gitsin' anlayışı bir sorumluluk değil, tehlikeli bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUĞUN ÇOCUKLUĞUNA SANSÜR GETİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

“Çocuk her zaman ve yerde çocukluğunu yaşayacaktır ve yaşamak zorundadır." diyen Can, "Biz büyükler de bu fırsatı onlara tanımamız lazım. Asla bir çocuğun çocukluğuna sansür getirmeye kimsenin hakkı yok. Cami içinde de bu böyledir. Aynen Hz Peygamber namaz kılarken, Hz Hüsey'nin O'nun sırtına çıktığı gibi, Hüseyin efendimizin sırtından insin diye secdede uzun beklemesi gibi. Camiye gelen çocuklar gürültü de yapsalar, onları kıracak, incitecek, morallerini bozacak davranışlarda bulunmamak lazım.” dedi.

“KUR'AN KURSLARINA YETERİ KADAR İLGİ GÖSTERİLMESİNİ HERKESTEN BEKLİYORUZ”

Yaz Kur'an Kurslarının Kur'an ayı olan Ramazana denk gelmesinin ayrı bir manevi hava oluşturduğunu vurgulayan Can, son olarak şunları söyledi: “Kur'an kursları eğitimini son derece önemsiyorum. Eğer bizler gençlerimizi kötülüklerden, uyuşturucudan ve bir takım istemediğimiz kötü sonuçları olan şeylerden alıkoymak istiyorsak, bu Kur'an kursları son derece ve ciddi bir fren ve arınma görevini görmektedir. Dolayısıyla çok önemsiyoruz.  Halk olarak, topyekûn bu işe ciddi sarılmak gerekir. Çünkü Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatında olmazsa olmaz bir önemi vardır. Dolayısıyla Kur'an kurslarına yeteri kadar ilgi gösterilmesini herkesten bekliyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın