KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Berberoğlu: pazarlığı açıklayın!

Hafta sonu Bingöl’de temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu, ‘CHP-HDP seçim işbirliği’ söylemlerine ilişkin: “Seçim işbirliğine geldiği zaman da önce AKP ile yaptığı pazarlığı, yani bir parti olarak veya bağımsız olarak girme konusundaki pazarlığını da daha açık seçik kamuoyu önünde belli etsin” dedi.

Berberoğlu: pazarlığı açıklayın!
22 ARALIK 2014 PAZARTESİ 20:06
0
1979
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Veli Ağbaba ve CHP Parti Meclis üyesi Avukat Şenal Saruhan ile birlikte hafta sonu Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerinde bir dizi görüşmelerde bulundu.

CHP heyeti, CHP'li İstanbul Kadıköy Belediyesi'nin 'kardeş belediye' ilan ettiği, Kiğı ve Yayladere belediye başkanlarını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

YAYLADERE'YE İKİ KAMYON HİBE EDİLDİ

CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban'ın eşlik ettiği CHP heyeti, önce Yayladere İlçesi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Sabri Akyürek tarafından karşılanan heyet, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Akyürek'ten brifing alan heyet, belediyeye iki adet kamyon hibe etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek: “Bu kış günü Kadıköy Belediyesi'nin Yayladere Belediyesi ile kardeş olmasından dolayı bölgemize bu kış günü yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe merkezinde Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) ziyaret eden heyet, kahvede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden heyet, ilçe sorunlarını dinleyip, öğle yemeğini de vatandaşlarla yedi.

“KÜÇÜK BELEDİYELERE İMKÂN VERİLMİYOR”

Yayladere'de temaslarını tamamlayan CHP heyeti daha sonra Kiğı İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde davullu zurnalı karşılanan heyet, ilk olarak Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz'ü makamında ziyaret etti. Gündüz'den çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Öğretmenevine geçti.

Kardeş belediyecilik projesi kapsamında İstanbul Kadıköy Belediyesi ile Bingöl'ün Yayladere ve Kiğı belediyelerinin kardeş olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Küçük ve yoksul belediyelerimize maalesef hükümetten dolayı, imkan sağlayamayan belediyelerimize büyük belediyelerimizle onlara hizmet üretmesini sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin lügatinde mazeret yok” dedi.

“BÜTÜN HALKIMIZLA BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUZ”

CHP Parti Meclis üyesi Şenal Saruhan da, buluşmaların son derece önemli olduğu kaydederek: “Çünkü adeta partimizin Doğu ve Güneydoğu ile bir sıcaklığı, bir bağı yokmuş gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor. Oysa bizim kalbimiz her yerde atıyor. Biz tam bir kardeşlik anlayışıyla, tam bir birlik anlayışıyla, eşit yurttaşlık anlayışıyla, bütün halkımızla birlikte olmak istiyoruz. Çünkü biz onların bir parçasıyız. Ayrı ve gayrımız söz konusu değildir” diye konuştu.

BERBEROĞLU: “HDP, AKP İLE OLAN PAZARLIĞINI AÇIKLASIN”

Basın toplantısında bir gazetecinin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP'nin kurultayından önce yaptığı bir açıklamada, “CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız” sözlerini hatırlatması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, bunun kurultayda ele alınmadığını, konuşulmadığını söyledi.

Bu konuda herhangi resmi bir başvurunun da olmadığını ifade eden Berberoğlu, şöyle devam etti: “Fakat yine matbuatı takip ettiğimde, aynı HDP'nin tek başına seçime girme kararını vermek üzere olduğunu ve bu konuda ciddi adımlar atıldığını görüyorum. Baraj meselesi olan bir partinin kararını, başka bir siyasetçinin kararını tartışmak haddim değildir. Ama acaba 'İmralı'yla, HDP ve AKP arasında yürüyen, başka bir yan yolda yürüyen görüşmenin bir parçası mı?' diye de düşünmeden edemiyorum. Eğer bölge halkının iradesini, takdirini mecliste bu şekilde bir ipoteğe alıp da AKP'ye emanet etme gibi bir fikri varsa, bu fikrin çok yakışık kaldığını düşünmüyorum açıkçası. CHP'ye gelirken bu meşruiyeti unutmaması gerektiğini hatırlatırım. Onun bir parçası olarak seçim işbirliğine geldiği zaman da önce AKP ile yaptığı pazarlığı, yani bir parti olarak veya bağımsız olarak girme konusundaki pazarlığını da daha açık, seçik kamuoyu önünde, belli etmesini ve tartışmasını temenni ederim.”

Kiğı İlçesi'nde de esnafı ziyaret eden ve geceyi geçiren CHP heyeti, buradan Erzurum'a geçti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın