Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
BİNGİAD’ın aşçılık kursu devam ediyor
20 Şubat 2012 Pazartesi 21:37:00 / Yerel Haberler
Bingöl Girişimci İş adamları Derneği (BİNGİAD) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde açılan ‘Bugünün Ev Kadını Yarının İş Kadınıyım’ projesinde 60 bayan kursiyerin eğitimleri devam ediyor.
02:07Bakan Yılmaz’dan Kriz Yorumu01:49Belediye’den vergi uyarısı01:31Başkan Atalay, ‘Kesişme Noktası’nda01:25Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Teşekkür Plaketi01:17Sağlık Sen’den Moral Gecesi01:08“Havza Yönetimi ve Bilimsel Çalışmalar” Protokolü İmzalandı01:00Kutlamalar Bingöl Anadolu Lisesi’nde00:553 Bin paket kaçak sigara ele geçirildi00:49Özel Hulusibey Koleji, Türkiye İkincisi Oldu23:44Bilgi Yarışmasının Birincisi Serkan Akyaz23:37CHP’de kongre hazırlığı23:03İnce’den ince sözler10:16İstihdam garantili kurs09:53Hatice Belgin’i `Yılın Annesi` Seçtiler


Bingöl Girişimci İş adamları Derneği (BİNGİAD) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde açılan ‘Bugünün Ev Kadını Yarının İş Kadınıyım’ projesinde 60 bayan kursiyerin eğitimleri devam ediyor. BİNGİAD ve Bingöl Bahar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (Bahar Derneği) ortaklaşa açtığı aşçılık kursuna katılan ev hanımları, işyeri açacakları günü iple çekiyor. Öğrendikleri birbirinden lezzetli yemek tariflerini öğrenen ve uygulamasını ilk önce eş ve çocuklarına yapan ev hanımları, “Bingöl’ün yöresel yemeklerinin yanı sıra Akdeniz ve Ege mutfağından birçok yemeği açacağımız işyerlerinde müşterilerimize ikram edeceğiz” dedi.

BİNGİAD ve Bahar Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen ve Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde açılan ‘Bugünün Ev Kadını Yarının İş Kadınıyım’ projesine 60 bayan kursiyer katılıyor. Şimdiye kadar iş hayatına atılma fırsatı bulamayan ev hanımlarının ağırlıkta olduğu kursiyerler, 280 saat sürecek kursun ardından başarılı olmaları halinde aşçılık sertifikası alacak.

Kursta devam eden kursiyerlerden Nazire Okumuş, “Başta Bingöl Valiliği’ne ve imkânları hazırlayan Bingöl Belediye Başkanı Sayın Serdar Atalay’a teşekkür ediyoruz. BİNGİAD’ın düzenlemiş olduğu kursta eğitim gördüğüm içim kendimi şanslı hissediyorum. Bu kursta Bingöl yöresel ev yemekleri olmak üzere çok farklı yöresel yemeklerin yapımını öğreniyoruz. Bunun yanında aşçılığın püf noktalarını da öğreniyoruz. Kursumuz çok zevkli ve güzel geçiyor. Kurs bitiminde öğrendiklerimi iş yeri açarak halkımıza hizmet olarak sunmak istiyorum” dedi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) çalışmaları çerçevesinde Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde verilen kursta bayan aşçılar, yaptıkları yemekleri gençlik merkezinde okuyan öğrencilere de ikram ediyor.

Aşçılık Kursuna katılan kursiyerlerin eğitimlerini Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nin mutfağında uygulamalı olarak gördüklerini söyleyen BİNGİAD, Başkanı Medeni Arifoğlu, “Bayanların sosyal ve ekonomik hayata katılımını önemsiyor ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda uyguladığımız proje ile kadınlarımızın iş gücüne katkı sağlaması için bu tür kurslar düzenliyoruz. Toplum hayatının her kademesinde yer alan kadınlarımız bu proje ile yemek yapımız konusunda işin tekniğini de öğrenerek sertifikalı aşçı olacaklardır” diye konuştu.

 



 

 
Bu haber 396 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
Yerel Haberler
23. Vergi Haftası kutlanacak
Bingöl İl Defterdarı İhsan Mintaş, 23. Vergi Haftası`nın 27 Şubat-04 Mart tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.
Yorum : 0
Yerel Haberler
Bingöl’de 18 tane büyükbaş hayvan çalındı
Bingöl merkeze bağlı Göltepesi Köyü’nde gece saatlerinde ahırların önünde 7 ayrı vatandaşa ait 18 büyükbaş hayvan çalındı.
Yorum : 0
Yerel Haberler
SBS tercih sonuçları Salı günü açıklanıyor
Seviye Belirleme Sınavı`nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları 26 Temmuz Salı günü açıklanacak.
Yorum : 0
Yerel Haberler
İHD, 6 aylık hak ihlallerini açıkladı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Bingöl`ün 2011 yılı ilk altı ay hak ihlalleri raporunu açıkladı.
Yorum : 10
Yerel Haberler
Vücudu oruca alıştırma önerileri!
Yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında uzmanlar vücudun oruca alıştırılmasını önerirken, Ağustos sıcaklarındaki tutulacak oruç için şu beslenme önerilerinde bulunuyor.
Yorum : 0
Yerel Haberler
Öğrenci affına son başvuru 25 Temmuz
Üniversiteden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, 25 Temmuz`a kadar ilişiklerinin kesildiği yüksek öğretim kurumuna başvurabilecekler. Böylece 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayabilecekler.
Yorum : 0
Doğu`dan 4 il patent başvurusu yaptı 25 Temmuz 2011 Pazartesi 08:51:00
Çocuklar oyun parklarına kavuştular 25 Temmuz 2011 Pazartesi 08:27:00
FKA Kalkınma Kurulu Toplantısı yapılacak 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:36:00
Hasta mahremiyeti için gizlilik sözleşmesi 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:34:00
Dondurma tüketimine dikkat! 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:21:00
VİDEO GALERİ
İzlenme 2842
Bingolonline.com sadece internet üzerinden yayin yapmaktadir. Tüm Haklari Saklidir. Izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanilamaz. Destek: info@bingolonline.com | Görsel Tasarım : Genç Ekip © 2010 | Yazılım : Hakikat ORUÇOĞLU | Yönetim & Teknik Destek: Hıdır ASLAN