KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Bingöl bölgenin afyon'u olabilir

Bingöl’ün gelişimi açısından termal turizmin önemine vurgu yapan Vali Köşger, Afyonkarahisar örneğini verdi. Köşger, şehrin önemli sorunlarından biri olan araç parkı sorununa ilişkin, emniyet ve belediye tarafından ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Elektronik denetim sistemi kuruyor, uygunsuz park yapmalara otomatik ceza kesilecek” dedi.

Bingöl bölgenin afyon`u olabilir
24 TEMMUZ 2015 CUMA 23:09
0
4074
0
AA aa

 Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, ‘24 Temmuz Basında sansürün kaldırılması' yıldönümü dolayısıyla ilde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.


TERMAL KAYNAK VE HAYVANCILIK VURGUSU

Bingöl'ün sorunlarına dair fikir alışverişinin bulunulduğu toplantıda konuşan Vali Köşger, termal turizmin kentin gelişmesinde önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Köşger, “Bingöl'ün geldiği noktaya baktığımızda, geleceği nokta Afyonkarahisar konumunda. Bingöl, Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun Afyonkarahisar'ı olmaya aday bir il. Bundan hareketle Bingöl'ün geleneksel üretim yapısı ve coğrafi yapısıyla ilgili olarak ortaya koyacağımız vizyon çok önemli. Bingöl'ün geleceği açısından daha realist düşünmek ve buna göre hazırlık yapmalıyız. Bingöl'ün gelişmesi için öne çıkan hususlar, termal kaynaklar ve hayvancılıktır” dedi.

Bingöl'de arazilerinin yüzde 51'inin mera, yüzde 4'ünün çayırlık, yüzde 30'u orman, yüzde7'sinin ağaçlandırılmış alan olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Bingöl'ün sadece yüzde 7'si coğrafi olarak tarıma müsaittir. Dolayısıyla Bingöl'ün geleneksel üretim yapısı tarıma dayalı bir yapı değil. Ekilen dikilen alan itibarıyla, Bingöl'de çeltik dâhil her şeyin tarımı yapılmış ancak Türkiye rakamları ile mukayese edildiğinde çok ihmal edebilirler. Bindelik seviyelerde üretim yapılan alanlar. Bingöl'de üretim tarzı hayvancılığa dayalıdır. Bunun bir şekilde yeniden canlandırılması lazım. Bingöl daha önce eriştiği potansiyelin de gerisine düşmüş vaziyette. Burası deprem kuşağında olması dolayısıyla bir avantajı var, termal su kaynaklarının bulunması. Bingöl'ün kalkınmasının yaygınlaştırılmasında, refah ve gelişmenin bireylere yansıması noktasında iki temel dinamik olacağını tespit ettik. Biri hayvancılık, biri de termal turizm. Afyonda bu termal turizmin geçmişi çok eski değil. Bingöl'de ılıcalar mevkiinde çıkarılan bir su var. 50 derecede ve saniyede 200 litre debisi alan bir su var. Bunun böyle bir yer seçimi ile ilk yatırımı yaptırmalıyız ki, Bingöl'de bu tutsun ve Doğu Anadolu'nun Afyon'u olsun Bingöl. Çünkü Afyon termal tesisler konusunda kendisini iyice geliştirme durumunda. Bu yönde de suyun merkeze getirilmesinin gerektiğini ve kavşak bir noktaya, ana yol üzerinde bir yere yapılması gerekiyor.”

Bingöl'ün gelişmesi için sağlam bir vizyonun belirlenmesi gerektiğini kaydeden Vali Köşger, “Yani öyle bir vizyon yakalamalıyız ki, eş zamanlı olarak hayvancılık da turizm de birbirine entegre edilmelidir. Bir işe başlıyorsak, biz ütopya ile hayal ile ya da olmayan şeylerin üzerine bir takım kurgularla bir hedefe ulaşamayız. Yapacağımız  tespitler ve çizeceğimiz vizyonun ayaklarının yere basması lazım. Gerçekçi olmamız lazım. Bingöl'ün kapasitesini iyi belirlememiz lazım” dedi.

YANLIŞ PARKA OTOMATİK CEZA

İlin önemli sorunlarından olan otopark ve yanlış araç park sorununa değinen Vali Köşger, “Bu aslında Bingöl'e özgü bir sorun değil. Bingöl'de biraz daha vahim olarak hissediliyor ama Türkiye'nin sorunudur park sorunu. Hızlı kentleşmeden plansız çarpık kentleşmeden kaynaklanan bir durumdur. Avrupa'da iki araçlık park yeri ayarlamadan konut ve ticari merkez alanlarına izin verilmiyor. Park yerleri oluşturulup ona göre izinler verilir. Bizde kanunlar da var. Çıkan kanunlarla da getirildi ya park alanı yapılacak ya da Belediyeye belli bir para yatırmak zorunda otopark yapılması için. Belediyeler bu parayı tahsil ediyorlar. Sadece Bingöl'de değil, belediyeler toplu otopark veya araçların park yeri sorununa çözüm üretecek bir çalışma yapmadı. Yapılan yerlerde de uygulama sıkıntısı var” dedi.

Emniyet ve belediyenin bir çalışması olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Elektronik denetim sistemi diye bir sitem kuruluyor. Uygunsuz park yapmalara otomatik ceza kesilecek, insan inisiyatifini sıfıra indiren ve geri dönüşlü olamayan bir şey bu sistem. Genç ve Kültür caddeleri üzerinde plaka okuma sistemi olan kameralar olacak ve otomatik ceza kesecek” diye konuştu.

Alternatif sunmadan ceza kesilmeyi de ‘haksızlık' olarak değerlendiren Vali Köşger, “Buraya park ederseniz size ceza keserim diyebilmesi için alternatif bir park alanının sunulması gerekiyor. Hızlı ve çarpık kentleşme, son dönemlerdeki araç gereç almada kaynaklı bir sorun. Bingöl'deki araç sayı 21 bine çıkmış. Hızlı bir yükseliş yapılıyor” dedi.

 Toplantı, Bingöl'deki sorunların tespiti ve çözülmesi noktasında fikir alışverişiyle son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın