KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Bingöl feshane'ye hazırlanıyor

Bu yıl 13-14-15-16 Kasım tarihlerinde İstanbul Feshane’de yapılacak olan ‘BİNGÖL TANITIM GÜNLERİ İÇİN’ için geri sayım başladı. İstanbul’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının organize edeceği, çevre illerin de destek verdiği “Bingöl Tanıtım Günleri” çalışmalarının Bingöl ayağı için önümüzdeki günlerde Bingöl’de geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Bingöl feshane`ye hazırlanıyor
15 HAZİRAN 2014 PAZAR 21:15
0
5101
2
AA aa

Konu ile ilgili Bingöl Tanıtım Günleri Yönetim Komisyonu adına bir açıklama yapan BİNDAV Başkanı Müslüm Ayyıldız, şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “2014 Kasım ayında İstanbul Feshane'de yapılacak Bingöl Tanıtım Günleri için çalışmalara Mayıs ayı itibariyle başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmalar çerçevesinde İstanbul ve çevre illerde merkezi bulunan yöre STK'lerinden müteşekkil Genel Kurul, bu Genel Kuruldan seçilmiş İl, İlçe dernek başkanları, Federasyon Başkanları ve Vakıf Başkanından müteşekkil Yönetim Komisyonu, Bakanımız, milletvekillerimiz, resmi kurum ve kuruluşlarımız, siyasi partiler, STK'lar, Odalar, Akademisyenler, kanaat önderleri, işadamlarından müteşekkil Danışma Kurulu, İstanbul'daki Akademisyenler ve Bingöl Üniversitesi'nden müteşekkil Bilim Heyeti ve Organizasyon Firması ile bu devasa organizasyon yürütülecek.”

“ORTAK PAYDAMIZ BİNGÖL'DÜR”

Bingöl'ün Türkiye'nin en büyük şehrinde tarihi, kültürü, doğal ve tabii zenginlikleri ile tanıtılacağını belirten Ayyıldız, şöyle devam etti:

“Bunun en güzel ve eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi, büyük bir ciddiyetle yerine getirmesi gerekir. Feshane'ye ister kültürel amaçlı ister ticari amaçlı katılsın herkesin elinde yeterince malzeme olması gerekir. Feshane etkinlikleri sadece kültürel tanıtımın yapıldığı bir mekân değil aynı zamanda yörede üretilen her türlü ürünün pazara çıkıp tanıtıldığı, alışverişinin yapılıp pazar payı bulabileceği bir alan olarak görülmeli katılacak herkes buna göre hazırlık yapmalıdır. Bingöl'ün balının, cevizinin, pekmezinin, kadayıfının, böreğinin, güneşin doğuşunun, ön plana çıkarılacağı programda ayrıca kaplıcalar ve kayakevi de etkin olarak tanıtılacak. Organizasyon Bingöl'de ‘BİNGÖL FESHANE'YE HAZIRLANIYOR' sloganıyla; İstanbul'da ise ‘İSTANBUL İÇİN ŞİFA VE KARDEŞLİK ZAMANI' sloganıyla yürütülecek. Organizasyonun her tür siyasi, ideolojik görüşten bağımsız Bingöl ve Bingöllülük ortak paydasında gerçekleştirileceğinin altını özellikle çiziyor ve her kesimden herkesin katkılarını bekliyoruz. Süreç içerisinde gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceğiz.”

BİNGÖL'DE TOPLANTI YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'la konu ile ilgili gayet verimli bir görüşme gerçekleştiren Yönetim Komisyonunun önümüzdeki günlerde yine Bakan Yılmaz'ın da katılımının planlandığı bir toplantıyla Bingöl ayağını oluşturması ve daha detaylı bilgilendirmeleri yapmasının planlandığını kaydeden Ayyıldız, benzer toplantının İstanbul için de planlandığını vurguladı.

Ayyıldız, yönetim Komisyonunda yer alan sivil toplum kuruluşlarının isimlerini şöyle sıraladı; “BİNDAV, BİNDERFED, BİNFED, BİN-İL-DER, BİNYAD, ADAP, GENÇ-DER, KARLIDER, KİĞIDER, YAYLADERE DERNEĞİ. Solhan ve Yedisu ilçelerinin dernekleri olmadığı için bu ilçelerimiz belediye ve kaymakamlıkların belirleyeceği isimlerle temsil edilecek.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ds fsdfs (@Misafir_17475)
18 Haziran 2014 Çarşamba 15:24
Ankara daki gibi şaçmalıklar olmazsa daha güzel olur. çağ kebabının bingölle ne alakası var. bunun gibi daha nice manzaralarla karşılaştık.
mükremin kahrıman (@Misafir_17470)
16 Haziran 2014 Pazartesi 16:55
Büyükşehirlerde düzenlene bu tür etkinliklerde katılım sağlamanız bizleri çok mutlu etmektedir. Feshane de tanıtım en iyi şekilde sağlayacağınızdan eminim çok teşekkür ederim.Büyük bir hevesle kasımı bekliyorum. Gellek spaas
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın