KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bingöl hak ettiği hizmeti alamadı

Bingöl’ün AK Parti hükümetlerine rekor oy vermesine rağmen hak ettiği hizmetleri alamadığını belirten Baluken; “Hiçbir bakanın şehrinde olmayacak kadar geri kalmışlık, yoksulluk, işsizlik, açlık hala Bingöl’de hüküm sürmektedir. Bingöl en temel kamusal hizmetlerden yoksun olmaya devam etmektedir” dedi.

Bingöl hak ettiği hizmeti alamadı
22 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA 00:15
0
2313
9
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, parti binasında düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbe yapmakla suçlayarak şunları söyledi: “Belediyelere kayyum atanmak suretiyle belediye başkanının, belediye meclisinin tamamen devreden çıkacağı ve saraydan verilen talimatlarla belediye çalışmalarının yürütüleceği bir düzenleme öngörülüyor ki bu da darbenin tamamlanması açısından mevcut darbe mekaniğinin kendi hedeflediği sonuca gitmesi açısından son derece kritik bir aşamayı gösteriyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Yüzde 90-95 oy almış bir belediye başkanının bir takım asılsız gerekçelerle görevden alınması ve yerine kayyum atanması durumunda bu Türkiye siyasetinde geri dönülemez bir takım sonuçları da gündemleştirir” dedi.

HALK RAHATSIZ

Baluken, “Halk bu darbe uygulamalarının genelinden rahatsızdır. Türkiye halkları, Kürt halkı genel olarak bu darbe uygulamalarının daha fazla çözümsüzlük üreteceğini, çatışmayı derinleştireceğini, ülkede var olan kaos ortamını bütün Türkiye coğrafyasına yayacağını düşünüyor. Dediğim aşamalara saray ve AKP iktidarı pervasız bir şekilde bir geçiş yaparsa, korkarız ki artık geri dönülemez bir takım sonuçları bütün halklarımız önlerinde bulacaktır. O nedenle bu anlayışa karşı halkımızın örgütlü bir mücadeleyi yürütmesi, kendi iradesine sahip çıkması son derece önemlidir ve bu tarihi süreç içerisinde de belirleyici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün Ak Parti hükümetlerine Kürt meselesi barışçıl yöntemlerle çözülsün diye rekor oylar verdiğini ifade eden Baluken, şunları söyledi: “Bingöl halkının bu süreçte şunu bilmesi gerekiyor, yıllarca AKP iktidarına ve Tayip Erdoğan'a buradan rekor oylar gitti. Kürt meselesi barışçıl yöntemlerle çözülsün diye, sorunlar masada siyaset kanalları kullanılarak çözüme kavuşsun diye, ülkenin demokrasisine katkı sağlansın diye Bingöl halkı büyük oylarla AKP iktidarına Tayip Erdoğan'a her türlü desteği vermiş oldu. Ancak gelinen süreçte Tayip Erdoğan için Bingöl halkının yâda genel olarak bütün Türkiye halklarından çok kendi siyasi istikbalinin önemli olduğu ortaya çıktı. Halkın taleplerini dikkate almış olsaydı, bugün kalıcın sağlandığı bir ortamda bu açıklamayı yapacaktık. Ama halkın talebinden çok kendi geleceğini, kendi siyasi istikbalini düşündüğü için büyük bir kaos, çatışma ve savaş ortamını maalesef bütün Türkiye halklarının önüne getirdiği gibi Bingöl halkının da önüne getirmiştir.”

“BİNGÖL HAK ETTİĞİ HİÇBİR HİZMETİ ALAMAMIŞTIR”

Açıklamasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı işaret ederek, kentin hizmet almadığını savunan Baluken, “6 yıla yakın bir bakanlık makamı Bingöl halkının vermiş olduğu oylarla Bingöl halkını temsili yetini sağlamasına rağmen Bingöl hak ettiği hiçbir hizmeti alamamıştır. Hiçbir bakanın şehrinde olmayacak kadar geri kalmışlık, yoksulluk, işsizlik, açlık hala Bingöl'de hüküm sürmektedir. Bingöl en temel kamusal hizmetlerden yoksun olmaya devam etmektedir. Sağlık, eğitim, ulaşım, yerel yönetimler hizmeti başta olmak üzere hala Bingöl halkına en temel kamusal hizmeti bile çok gören bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Baluken, “Son dönemlerde AKP hükümetinin uyguladığı Sur, Cizre, Silopi katliam süreçlerinde de Bingöllü bakan Bingöl halkından almış olduğu yetkiyle terörle mücadelede yüksek koordinasyonda yer alarak dâhil olmuştur. Yani bütün o süreçlerin planlanmalarında kararlarında Bingöl halkının yetkisini alarak siyaset yapan Kalkınma Bakanının imzası vardır. Bu Bingöl halkı adına asla kabul edilemeyecek bir durumdur. Bingöl halkı barış için oy verdi, demokrasi için oy verdi, özgürlüklerin genişletilmesi ve hizmet yoksunluğunun giderilmesi için oy verdi. Ancak Bingöl halkından oy alanlar bu talepleri kabinede hükümet içerisinde, devlet içerisinde dile getireceklerine terörle mücadele yüksek koordinasyon toplantılarında katliam planlarının altına imza atmış oldular. Bunu Bingöl halkı asla unutmayacak” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
cengiz güçlü (@Misafir_19759)
24 Haziran 2016 Cuma 17:01
Bingöl'ün en büyük sorunu sizsiniz idris bey.
emre olgun (@Misafir_19755)
22 Haziran 2016 Çarşamba 21:44
Bingöllülere yakışan hizmet budur...daha fazlasını kesinlikle hak etmiyor...boşuna dememişler ....
Az Aşireti (@Misafir_19752)
22 Haziran 2016 Çarşamba 14:02
Seninle gurur duyuyoruz. Az aşireti seninle.
hoyrat rüzgar (@Misafir_19751)
22 Haziran 2016 Çarşamba 13:39
Adamlara ş... (SİZ) taşlamaktan Tavaf (HİZMET ) etmeye fırsat mı bıraktınız??Artık kimse sizin yalan dolanlarınıza inanmıyor.gözümüzde daha fazla küçültmeyin kendinizi..hizmetlerin önündeki en büyük engel sizsiniz.yemin ederim siz olmasanız çok daha fazla hizmet alırız.... Kuldan utanmıyorsunuz bari Allahtan korkun
ABUZER SİGA (@Misafir_19750)
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:38
Halk arasında bir tabir var' Atma Recep Din Kardeşiyiz' Bizim İdris beyde sallıyor , özgürlüklerin genişletilmesi diyor , hangi özgürlükten bahs ediyorsun , insanların seyahat özgürlüğünü , yaşam özgürlüğünü elinden alıyorsunuz , vatandaşın malını yakıyorsunuz , yolları kesiyorsunuz , makineleri yakıyorsunuz , vatandaşı tehditle oyunu gasp ediyorsunuz , utanmadan özgürlükten dem vuruyorsunuz. Özgürlükse herkese özgürlük , 'Atma İdris Din Kardeşiyiz , gerçekçi ol' Zazalar yiğit olur Mert olur,
Abuzer Siga (@Misafir_19748)
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:24
iDRİS BEY EL İNSAF ; Bingöl hak ettiği hizmeti alamadı diyorsunuz, Peki siz hizmeti alması için ne yaptınız. Köstek oldunuz , Bingöl ün çevre illerle bağlantı yollarını engellediniz , iş makinelerini yaktınız ,yeni Genç te 2 adet iş makinesi yakıldı , bu zulme gıkınız çıkmıyor keseden atıyorsunuz, Memlekette huzur bırakmadınız . Yıllarca kardeşçe yaşayan bu insanları ne hale soktuğunuzdan haberiniz yok herhalde , biraz dürüst olun , birde doktor olacaksınız , yalan dolan iftira ile bir yere varılmaz. El İnsaf.
zaza zaza (@Misafir_19747)
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:25
Diyarbakır sizden hizmet aldı da ne oldu şimdiki hali ortada ne evleri kaldı nede huzurları.....
ALİ AY (@Misafir_19746)
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:20
İdris bey sana bu konuda sonuna kadar katılıyorum asla hak ettiğimizi alamadık devlet verdi biz çöpe attık
gerek bakan bey gerek diyer siyasetcilerin bingöle hiç faydaları olmadı tıpkı senin gibi sizde bu memlekete çok ciddi zararlar verdiniz bu memlekete tek bir siyasetçi hizmet etti onun adı ise serdar ATALAYdı seni vur bakana bakanı vur sana tüm siyasi örgütlerin hepsi aynı hele hele başımıza bir belediye başkanı var bu ilimize asla yakışmaz hiç bir hizmeti olmadı size gelince iyi bir insanndınız sonrada iyi bir militan oldunuz
azlı zaza (@Misafir_19745)
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:01
baluken pkk daha dun gençte iki iş makinası yaktı sen daha gelmiş ne konsyorsun hizmet yokmuş ula sizinkiler fırsat veriyormu ki hizmet gelsin bide utanmadan konusyorsun
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın