KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bingöl için acilen toplanılmalı

Bingöl şehir merkezi trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve sorunların çözümü için hiçbir tedbir geliştirilmediğini belirten Bayram, İl Trafik Komisyonu’nun acilen toplanıp yaptırım uygulamasını ve çözüm üreterek trafiğe nefes aldırması gerektiğini söyledi. Bayram, komisyon toplantısı için Vali Köşger’e de çağrıda bulundu.

Bingöl için acilen toplanılmalı
23 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE 23:28
1
6099
2
AA aa

Bingöl'de gerek sürücülerden, gerek yayalardan kaynaklı trafik sorunlarının her geçen gün arttığını fakat ilgili kurum ve kuruluşların bu konuda hiçbir çözüm geliştirmediğini vurgulayan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, çarşı merkezinin kilitlendiğini, merkezde araç kullanımının imkânsız hale geldiğini savundu.

Gerek Karayolları 84. Şube Şefliği, gerekse Bingöl Belediyesi sorumluluk alanlarındaki kavşaklar, kasisler ve sinyalizasyon sistemlerinde problem olduğunu anlatan Bayram, otopark sorunun artık içinden çıkılmaz bir duruma geldiğine dikkat çekti ve trafik ekiplerini denetimleri sıklaştırmaya, ilgili kurumları da çözüm bulmaya çağırdı.

Birçok konuda çözüm önerileri bulunsa da bunu paylaşıp çözüme dönüştürecek mekanizmaların pasifliğinden yakınan Bayram, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'e çözüm toplantısı çağrısında bulundu; “İl Trafik Komisyonu Sayın Valimizin bizzat başkanlığında toplanmalı ve artık bu kötü gidişata dur demeli.”

“YOL DA, KALDIRIM DA İŞGAL ALTINDA”

Otopark sorununun çarşı merkezinde zirveye ulaştığını, bunda keyfi uygulamaların da etkisinin yüksek olduğunu belirten Bayram, kaldırımların da, araçların da gelişigüzel parklarla işgal edildiğini ifade etti.

Çarşı esnafının da kendi işyerinin önünü keyfiyete bağlı olarak kapattığını aktaran Bayram; “Esnaf işyerinin önüne mobilya malzemesi, el arabası, tüp, vs. eşyaları koyarak işyerinin önüne park yapılmasını engelliyor! İyi de, bunca park sorunu varken bu sürücüler araçlarını nereye park edecekler? Park sorununa çare üretilmiyor. Bu da yetmiyormuş gibi esnaflar işyerlerinin önünü kapatıyorlar. Buna kimsenin hakkı yok! Trafik ekipleri neden bunları denetlemiyor? İlla şikayet mi olması gerekiyor? Çarşı merkezinde bir tur atılsa park rezaleti de, işgal rezaleti de gayet iyi görünür. Tabi görmek isteyenler için!”

“HER EVİN ÖNÜNE KASİS NEREDE GÖRÜLMÜŞ!”

Yollara döşenen kasislerle ilgili eleştirilerini de paylaşan Bayram, belirli aralıklar olması gereken kasislerin 15-20 metrede bir konulmasının doğru olmadığını vurguladı.

Üstyapı çalışmalarında vatandaşların istekleri doğrultusunda konulan kasislerin başka bir örneğinin bulunmadığını ifade eden Bayram; “Apartmandaki çocukların güvenliği için adam kapısının önüne kasis yaptırtıyor. 20 metre ilerdeki vatandaş da aynısını yaptırıyor. Fakat bu işin mühendisleri böyle bir durumun mümkün olmadığını söyleyemiyor. Kimin canı nerede kasis koydurmak istiyorsa bunu yaptırabiliyor. Oysa standartlar vardır. Ayrıca kasis yapılan yerde levha olması lazım. O da yok. Bu suçtur, sürücülere eziyettir. Sürücülerimiz hızdan kaçınmalı, ara sokak ve caddelerde daha dikkatli ve yavaş araç kullanmalı. Ama bunun için getirip bilinçli sürücüleri zora sokacak şekilde her 20 metrede bir kasis koymak da akla ziyan bir durumdur. Buna acilen müdahale edilmeli, kasisler belirli metrelerde olacak şekilde düzenlemeler yapılmalı.”

“FAR KONTROLLERİ YAPILMALI”

Trafikteki en büyük sorunlardan bir diğerinin ise araç farlarındaki arızalar ile sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle uzun yakılan farlar olduğunu anlatan Bayram; “Akşam seyahatlerinde sürücülerin yaşadığı en büyük sorun, karşı yönden gelen sürücülerin uzunları yakıp insanı kör edecek şekilde bunu sonlandırmamasıdır. Birçoğunun da bir farı kısa, diğeri uzun yanıyor. Ve o sürücü bilinçsiz olduğu için bu sorunu giderme gereği duymuyor. Trafiğin denetlemesi gerekir elbet. Fakat burada asıl sorumluluk sürücülere düşmektedir. Başkasını rahatsız etmeye, trafiği tehlikeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bilinçle davranmak lazım”

“OTOBÜS DURAKLARI İŞGAL ALTINDA, SÜRÜCÜLER DUYARSIZ”

Bingöl'de en büyük sorunun araç park problemi olduğunu ancak bunun çözümü için şimdiye kadar somut ve ciddi bir adım atılmadığını kaydeden Bayram, çarşı merkezinde araç kullanmanın her geçen gün güçleştiğini belirtti.

Yolların otoparka döndüğünü, kısa süreli işleri olanların dahi bu sorun nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bayram, araç parkı sorununa ivedilikle çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

Şehir içi otobüs duraklarının dahi hususi araçlarla işgal altında olduğuna dikkat çeken Bayram; “Kimsenin bu duruma müdahale ettiği yok. Haliyle bu durum otobüs sürücülerinde de davranış farklılığına yol açıyor. Sürücü yol ortasında durup yolcu alıyor veya indiriyor. Bu kez arkadaki araç kuyruğu uzuyor. Bu soruna acilen müdahalede bulunulmalı” diye konuştu.

“TRAFİK IŞIKLARI DÜZENSİZ”

Şehir içi sinyalizasyon sistemlerinin özellikle Dörtyol ve PTT kavşaklarında düzensiz yandığını, Polisevi kavşağında ise ışıklardan söz etmenin mümkün olmadığını aktaran Bayram, bu durumum sürücülerde ve vatandaşlar da davranış bozukluğu yarattığını söyledi.

Işıklara acilen düzenleme getirilmesi gerektiğinin altını çizen Bayram; “Yayaya kırmızı yanarken vatandaşlar yine karşıdan karşıya geçiyor, araçların yol vermesini istiyor. Birçok sürücü daha yeşil yanmadan hareket edip kavşaktan geçiş yapabiliyor. Kırmızı yanıyor ama sürücü halen geçmeye çalışıyor. Bir dakika beklemek kime ne kaybettirir? Otobüs sürücüsü yeşil ışıkta yolcu alıyor, kırmızı da geçiyor. Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır anlamıyorum! Ticari taksiler resmen rallideymiş gibi davranıyor. Gencecik çocuklar sırf ehliyeti var diye sürücü koltuğuna oturtuluyor. Bunların bir eğitimden geçmesi gerekiyor ama sesimizi duyan yok ki! Rasgele taksi ihalesi yapılıp müteahhide, petrolcüye, kuyumcuya, yurt dışındaki adama ihaleyle taksi verirsen olacağı budur. Işıklarda da bir düzen yok zaten. Araca yeşil yanarken yayalara da yeşil yanıyor. Işıklar düzensiz olduğu için sürücüler de, toplum da buna alışamadı. Buna bir dur demenin vakti gelmedi mi? Cezaysa ceza, denetimse denetim! Neden bu sessizlik devam ediyor?”

“VALİ BEY BAŞKANLIĞINDA ACİLEN TOPLANTI YAPILMALI”

Bingöl şehir merkezi trafiğinin 2006'dan buyana bozulduğunu ve her geçen gün bu sorunun giderek büyüdüğünü söyleyen Bayram, İl Trafik Komisyonu'nu göreve çağırdı. Üyesi olduğu komisyonun artır sıradanlıktan kurtulması gerektiğini söyleyen Bayram; “Ramazan nedeniyle sessiz kaldık ama görüyoruz ki Ramazan'dan sonra sorunlar yine devam ediyor. Vali Bey'in başkanlığında, ilgili tüm kurumların amirlerinin katılacağı bir toplantı düzenlenmeli ve artık bu trafik rezaletine bir çözüm üretilmeli. Kimse yardımcısını ya da şube müdürünü, hatta birim amirini toplantıya yollamamalı. Böyle olacaksa, hiç toplantı yapılmasın. Karar verecek yetkisi olmayanların toplantıya katılması çözüme katkı sunmayacaktır. Sayın Valimizden bu konuda bir duyarlılık bekliyoruz. Bu şehrin içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması için bir günümüzü böylesi bir toplantıya ayırmamız kimseye bir şey kaybettirmeyecek, bilakis memleketimiz için kazanım olacaktır” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
N.yayan (@Misafir_19194)
25 Ağustos 2015 Salı 12:16
Bingöl ün kalkınması için yerli sermayeye ihtiyacı var
Hayvancılık yapıyoruz süt fabrikası yatırımdan vazgeçip elazığ a gidiyor...
Arnavut taşları döşüyoruz elazığ lı bedava beton parke verdiğinden dolayı değiştiriyoruz...
Hastaneye gidiyoruz elazığ a sevk çıkıyor sadece bir yıl içinde 30,000 kişi gidiyor...
Yol istiyoruz elazığ şubeden rest geliyor krallık binası kuruluyor...
İşte al size Türkiye nin üvey evlat gibi şehir muamelesi.
kARAYOLLARI BİNASI YIKILIP YERİNE DÜZAĞAÇ- SOLHAN VİYADÜK OTOYOLU YAPILMALI
TERMİNAL BİNASI VE BİNKENT YIKIL...
faruk k. (@Misafir_19082)
25 Temmuz 2015 Cumartesi 11:06
ali başkan şehir ciddi anlamda boşlandı siyasiler rant encümenler koltuk ihale peşinde oldukça bu işler çözülemez çözüme kavuşmaz. aklı başında bir kaç siyasi var onlarada yemekten bıkmayan uslanmayan takım fırsat vermiyor. tabi ki sizde bu eksikliği biraz kendinizde görün artık bingölün yerlisi olarak yerlilerin talbine yıllarca kulak tıkayıp siyasete girmediniz sonuçtata belkide çözüm önerileri sunmak yerine baskın karakterinizle çözümü hazırlayan kişi olmayı siz istemediniz. siyasete bulaşmak herzaman kötü değildir
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın