KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bingöl türkiye'ye tanıtılıyor

Ankara BİNYAR ve Bingöl Valiliği işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ dün itibariyle başladı. Bingöl, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyonla tüm yönleriyle Türkiye’ye tanıtılıyor.

Bingöl türkiye`ye tanıtılıyor
25 NİSAN 2014 CUMA 03:40
0
2701
0
AA aa

Bingöl Tanıtım Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı yapılan Bingöl Tanıtım Günleri, 27 Nisan'a kadar devam edecek.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ü sadece Bingöllüler ile değil, bütün Türkiye ile buluşturmak istediklerini söyledi.

“TÜRKİYE'NİN BİNGÖL'E OLAN İLGİSİ ARTACAK”

Bingöl'ün geçmişte birçok sorun yaşadığına dikkat çeken Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Bingöl, değişik afetlere, fiziki ve sosyal, siyasi afetlere maruz kalmış bir şehir; ancak son 12 yılda yaralarını da saran, gelişen bir şehir. Bingöl'ü sadece Bingöllüler ile değil, bütün Türkiye ile buluşturmak istiyoruz. Bu etkinliğimize hem Bingöllü hemşerilerimiz gelip hasret giderecek, Bingöllü olmayan vatandaşlarımızda burada Bingöl'ü tanıyacaklar.”

Etkinliğin Bingöl'e olan ilgiyi arttıracağını ifade eden Yılmaz: “Burada Bingöl'ün balını, kaymağını, kavurmasını burada tadanlar, tabii güzelliklerini resimlerde görenler inşallah bu vesileyle Bingöl'ü ziyaret de etmeye niyetlenirler. Biz Bingöllüler olarak herkesi Bingöl'e Bingöl'ün yaylalarına, vadilerine, güneşin doğuşuna, Yüzen adalarına davet ediyoruz” dedi.

“BİNGÖL'ÜN İMAJ DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACI VAR”

Bingöl'ün imaj değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, çözüm ile kenti olumsuz etkilerden arındırmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Yılmaz: “Şuanda çözüm süreci dediğimiz bir süreç var. Bu süreç ile birlikte ilimizi ve bölgemizi uzun bir süre olumsuz etkilemiş hadiselerden arındırmaya çalışıyoruz. Demokratik bir ortamda, birliğimizi ve beraberliği pekiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ TAŞ: BİNGÖLÜ DIŞARIYA AÇMALIYIZ

Organizasyonda bir konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş: “Bingöl, Bingöl olalı böyle güzel bir tanıtım organizasyonu görmedi. Ekmeğiyle, suyuyla, kavurmasıyla, balıyla sanki bir Bingöl'de burada kurulmuş” dedi.

Konuşmasında Bingöl'ün sorunlarına değinen Milletvekili Taş: “Bingöl'ün sorunlarını sadece devlet yatırımları ile sadece içe kapanarak çözemeyiz. Bingöl'ü mutlaka dışarıya açmak ve özel sektör yatırımları için cazip hale getirmek zorundayız. Bunun için de Bingöllümüzü tanıtmak ve kendimizi doğru şekilde ifade etmek mecburiyetindeyiz. Haklı-haksız yıllarca terörle birlikte anılmış bir bölgeden geliyoruz. Bingöl topraklarının da Türkiye'nin her karış toprağı gibi mümbit ve güzellikler yetiştirdiğini böyle organizasyonlarla anlatmalıyız. “ şeklinde konuştu.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Tanıtım Günleri etkinliğinin önemine değinerek, Bingöl'ün sahip olduğu güzelliklerin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini belirtirken, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da, Bingöl'ün geçmişte yaşanan bazı hadiselerden dolayı sıkıntılara maruz kaldığını söyledi. Taşyapan: “Bu şehrimiz geçmişin sıkıntılarını aşarak nüfusu şuan 100 bini aşan hale geldi. Geçmişin sıkıntılarını yavaş yavaş aşarak, üniversite, organize sanayisi, havaalanı, duble yollarıyla bugün artık her türlü yatırıma hazırdır” dedi. Taşyapan, Bingöl'ün doğal güzellikleriyle de nadide bir şehir olduğunu söyledi.

Bingöl Tanıtım Günleri'nin organizatör kuruluşu Ankara BİNYAR (Bingöl Yardımlaşma Derneği) Başkanı Hüseyin Gazioğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Bingöl'ün doğası, tarihi ve kültürüyle bir sevgi şehri olduğunu söyledi. Bingöl'ün tanıtımına katkı sunmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Gazioğlu, “Amacımız Bingöl'deki turizm potansiyelini harekete geçirerek, ilimiz ekonomisine katkı sunmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Bingöl ürünlerinin yer aldığı standları gezdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın