KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Bingöl'de olaylı gece

Yüzleri maskeli grup, Yeni Mahalle’yi savaş alanına çevirdi. Polisin müdahale ettiği olayda bir evin çatısı molotof isabetiyle yanarken göstericiler, İslami faaliyet gösteren bir derneğe saldırdı. Saldırının ardından açıklamada bulunan dernek yönetimi: “DBP/ PKK’ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan bir an önce vazgeçmeleridir; aksi halde herkes yaptığının hesabını verecektir” uyarısında bulundu.

Bingöl`de olaylı gece
25 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 06:23
0
3356
1
AA aa

Önceki akşam Yeni Mahalle'de toplanan yüzleri maskeli bir grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasını protesto etti. Ateş yakarak, havaya havai fişek sıkan göstericiler, PKK lehine sloganlar attı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar eylemcilere müdahale ederek yakılan ateşi söndürdü.

ÇATI TUTUŞTU

Çevik kuvvet ekipleri, eylemcilerin dağılması için sık sık ‘eylemciler lütfen dağılın bu yaptığınız yasal değil ve vatandaşın canına malına zarar veriyor' uyarısı yaptı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan eylemciler, ara sokaklara kaçarak polisle çatıştı. Polis, taş ve havai fişek atan eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Karşılıklı çatışma sürerken, iki katlı bir evin çatısına Molotof kokteyli düştü. Kısa sürede tutuşan çatıya itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alınırken, olayda can kaybı yaşanmadı.

DERNEĞE SALDIRDILAR

Olay, ara sokaklarda gece geç saatlere kadar deva etti. PKK lehine sloganlar atan grup, mahallede bulunan ve İslami faaliyet gösteren Islah Derneği'ne saldırdı. Taş ve sopalarla derneğin camını çerçevesini aşağı indiren göstericiler, polisle çatışmaya devam etti. Dernek bürosu büyük ölçüde zarar görürken, saldırıya ilişkin açıklamada bulunan dernek yöneticileri: “DBP/PKK tarafından desteklenen yüzleri maskeli çeteler, bilinçli bir şekilde halka saldırmaktan çekinmiyor. Halk üzerinde baskı kuran bu anlayış, özellikle İslami kesimleri hedef almaktadır” ifadelerini kullandılar.

Yapılan eylemlerin, DBP çevresinden kınanmadığı aksine soru önergeleri ve basın açıklamaları ile desteklendiği ifade edilen açıklamada: “ Özgürlük ve Demokrasi'den dem vuranlar, başkalarının hakkını çiğnemekten geri durmamaktadır. İslam öncülerinden Şeyh Said'in ismini her fırsatta kullanan bu odakların asıl niyetleri, İslami alanda faaliyet yürüten ve bir Kur'an Merkezi olan Derneklere yapılan saldırılar ile ifşa olmuştur” denildi.

“KAN DÖKMEK İSTEYENLERİ UYARIYORUZ”

Derneğe yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirtilen açıklamada: “Geri planda durup henüz 15'inde 18'inde olan çocukların ellerine taş/sopa verenleri de uyarıyoruz Bu yapılanlar ateşle oynamaktan başka bir şey değildir. 1990'lı yıllarda yaşanan hadiseleri hepimiz hatırlıyoruz. Bölgede tekrar kaos çıkartmak, kan dökmek isteyenleri de akıllarına başlarına almayı tavsiye ediyoruz. DBP/ PKK'ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan bir an önce vazgeçmeleridir; aksi halde herkes yaptığının hesabını verecektir” denildi.

Yaşanan hadiselerde devletinde üzerine düşeni yapmadığı ileri sürülen açıklamada, şöyle denildi: “Sözde ‘barış süreci' adı altında bölgenin PKK/DBP'nin inisiyatifine bırakılmasına karşı çıkıyoruz. Devlet asayişi sağlamaz, kolluk kuvvetleri görevini layıkıyla yerine getirmezse halk kendi asayişini sağlamak zorunda kalır. Eğer halk asayişini sağlarsa, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır. PKK/DBP'lilerin İslami kesimler başta olmak üzere halka yaptığı baskı ve saldırıları lanetliyoruz. Müslüman halkımıza yapılan bu saldırıları insanlık dışı olarak bulduğumuzu ve kabullenmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
muhammed (@Misafir_17726)
25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:27
Yenimahalle tarafından pkk gençliğinin yaptığı eylem huzuru bozmaya yöneliktir. bu tamamen ahlakısz bir gençliğin yapabileceği bir iştir. militarize olmuş bir gençlik ancak bu derece kin ve nefret ile dolu olabilir. ayrıca orda ıslah derneğine yapılan saldırıyıda kınamak gerekli. içinde insanların olmaması ise ayrıca sevindiricidir. 15 20 çocouğun yaptığı bu eylemden ziyade bunun arkasında olan asıl büyüklerini bulmak cezalandırmak gerekli. buda polisi düşüyor. tekrar ediyorum bingölde pkkya yer yok
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın