KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Bingöl'den 3-0 istedi

Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kongrede katılımcılara hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem; “Türkiye yeni bir kritik eşiğe daha girdi. Bu dönemde Bingöl’den yine büyük bir rekor bekliyoruz. Bingöl’ün 3-0 yapmasını istiyoruz” dedi. İşte kongrenin detayları ve yönetim listesi…

Bingöl`den 3-0 istedi
02 ŞUBAT 2015 PAZARTESİ 00:43
0
6145
1
AA aa

Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi, Pazar günü saat 10.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yusuf Coşkun'un aday olmadığı kongrede, Yılmaz Seven başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi ve AK Parti'nin yeni il başkanı Yılmaz Seven oldu.

Kongrenin açılış konuşmasını, İl Başkanlık görevini devreden Yusuf Coşkun yaptı. Katılımcıların büyük bir çoğunluğunun ismini tek tek zikredip katılımlarından ötürü teşekkürlerini ileten Coşkun, AK Parti'nin önemli hizmetlere imza atan, ülkeyi çıkmazdan kurtaran bir parti olduğunu vurguladı.

COŞKUN: “MAKAMLARIN SAHİBİ HALKTIR”

AK Parti il başkanlıkları ve milletvekilliği dönemlerinde Bingöl'e hizmet etme çabasında olduğunu ve bu süreçte ellerinden gelen tüm çabayı sergilediklerini söyleyen Coşkun; “Girdiğimiz her seçimde halkımızın yoğun desteğiyle önemli rekorlara imza attık. Tabi ki bunlar, teşkilatlarımızın yoğun gayretleri ve halkımızın üstün teveccühleriyle oldu. Elimizden geldiğince hata yapmamaya özen gösterdik. Milletin bizlere verdiği makamları tekrar millete geri verme bilinciyle hareket ettik. Biliyoruz ki, bu makamların sahibi halktır. Bu gün artık bayrağı devretme zamanı geldi. Ben, görev süremizce çabalarıyla çalışmalarımıza güç katan ve desteğini esirgemeyen, Sayın Bakanımıza, mevcut ve eski milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, teşkilat başkanlarımıza ve yönetimlerine, il genel ve belediye meclis üyelerimize, partimizin her kademesinde görev üstlenen kardeşlerimize, adını sayamadığım tüm herkese şükranlarımı sunuyorum. Yılmaz Seven kardeşimize ve yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

Coşkun, konuşmasının ardından görevi devrettiği yeni il başkanı Yılmaz Seven'i sahneye davet edip birlik mesajı verdi.

BARAKAZİ: “YILMAZ BEY BİNGÖL'E KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Coşkun'un akabinde kürsüye davet edilen Ak Partili Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise kongre ile birlikte yenilenme sürecine girdiklerini belirterek, “Bu yenilenme sürecinde Yusuf Bey'i uğurluyor, Yılmaz Seven Bey'i ise bağrımıza basıyoruz. Yılmaz Bey'in üç hasletini hep takdir ederim. Birincisi güler yüzlü olması, ikincisi güzel kabiliyeti, üçüncüsü ise misafirperverliği. Yılmaz Bey'in bu özellikleriyle Bingöl'e ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

TAŞ: “BİNGÖL'Ü TÜRKİYE BİRİNCİSİ YAPACAĞIZ”

Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Ak Parti'nin girdiği 3 genel, 3 yerel 2 referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıktığını belirterek, “Girdiğimiz 9 seçimden de alnımızın akıyla çıktık. Bingöl'de bu seçimlerde Ak Parti'ye en fazla destek veren illerin başında yer aldı. Şimdi yeni bir seçime hazırlanıyoruz. İnanıyorum ki; Bingöl bu seçimde de Ak Parti'ye en fazla desteği veren il olacaktır. Bu gün parti olarak kongre heyecanı yaşıyoruz. Partimiz Yılmaz Seven üzerinde karar kıldı. Bizlerde Yılmaz Seven'e destek vererek el birliğiyle bu seçimde Bingöl'ü Türkiye birincisi yapacağız. Tabi bu seçimde halkın karşısına eli boş çıkmıyoruz. Yaptığımız, yapımı devam eden ve yapacağımız hizmetler ile halkımızın karşısına çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDEM: “AK PARTİ UMUDUN TÜKENDİĞİ ZAMANDA GÜNEŞ GİBİ DOĞDU”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti'nin halkın çoğunluğunun desteğiyle 12 Yıldır Türkiye'yi yönettiğini ve girdirdiği her seçimden güçlenerek çıktığını söyledi.

Ak Parti'nin hayal edilemeyecek hizmetlere imza attığını söyleyen Erdem, “Ak Parti hayal ötesi işler yaparak bugünlere geldi. Birbirinden kıymetli hizmetlere imza attığı için halkın desteğini aldı. 2002 öncesi siyasi dönemi hatırlayın. Siyaset bitmiş, halkın geleceğe olan umudu tükenmişti. Demin Bingöl'e Ak Parti döneminde 5 milyar liralık yapıldığı söylendi. O dönemde bırakın Bingöl'e yatırımı AK Parti döneminde Bingöl'e yapılan yatırım tutarı kadar kredi bulmanın derdindeydiler. Memur maaşları ödenemez hale gelmiş, batık banka krizi patlak vermiş ve şirketler birbiri ardına iflas etmişti. Ülkeyi yönetemeyen iktidar ortakları çekip gitmek zorunda kaldı. Ak Parti işte tamda bu zamanda halkın umudunun tükendiği zamanda güneş gibi doğdu” dedi.

“BİNGÖL'ÜN 3-0 YAPMASINI İSTİYORUZ”

Halkın ülkeyi yönetemeyenlere ders verdiğini söyleyen Erdem, “Halk o partileri Meclis dışında bırakarak ağır bir ceza vererek Ak Parti'yi iktidara taşıdı. Ak Parti döneminde birbiri ardında hizmet atılımları gerçekleşti. Ak Parti'yi girdiği her seçim de galip çıkartan bu hizmet atılımları oldu. Bu nedenle Ak Parti her seçimden daha da güçlenerek çıktı. Türkiye yeni bir kritik eşiğe daha girdi. Bu dönemde Bingöl'den yine büyük bir rekor bekliyoruz. Bingöl'ün 3-0 yapmasını istiyoruz” dedi.

Ak Parti hizmetlerinin CHP ve HDP'yi itibarsızlaştırdığını, Ak Parti'nin uygulamalarıyla her seçimde daha fazla destek alarak çıktığını söyleyen Erdem, diğer partileri proje üretememekle suçladı.

BAKAN YILMAZ: “LİSTELERE SIĞMAYAN HİZMETLERİMİZ VAR”

Ak Parti'nin bir misyon partisi olduğunu söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bu misyonu da en iyi kavrayan Bingöllülerdir. Ak Parti'nin iktidara geldiği 2002 Türkiye'si ile bugünkü Türkiye çok farklı. Allah'ın izniyle yenilenmiş kadrosuyla Ak Parti Türkiye'yi de Bingöl'ü de çok farklı bir geleceğe taşıyacak” dedi.

Ak Parti döneminde yapılan hizmetlerin sayılamayacağını söyleyen Bakan Yılmaz; “Listelere sığmayan hizmetlerimiz var. Demokrasi, inanç özgürlüğü, anadil, fikir hürriyeti gibi alanlardan tutun, ekonomik başarılarımıza, sosyal alanlardaki politikalarımızdan, kırsal kalkınma politikalarına kadar her alanda ülkemizi ve Bingöl'ümüzü farklı yerlere getirdi. Eski Bingöl üniversitesi, havaalanı, duble yolları, modern hastaneleri, okulları olan bir şehir değildi. Bu yeter mi? Yetmez! Daha ilerilere gitmemiz gerekiyor. Bizim anlayışımız hangi hedefe ulaşırsak daha yukarıya gitmemiz gerektiğidir. Rehavete kapılmamamız lazım. Şimdi ‘Yeni Türkiye' diyoruz. Yeni Türkiye'de de ‘Yeni Bingöl' diyoruz. İnşallah bu mücadelelerin ve başarıların üzerine yeni başarılar katarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ'Nİ HEP BİRLİKTE TAMAMLAYACAĞIZ”

Yılmaz, Türkiye'nin ilk atılım dönemini gerçekleştirdiğini belirterek, “12 yılda yaptıklarımız bizim sadece ilk atılım dönemimizdir. Şimdi ikinci atılım dönemine, ikinci hamle, ikinci sıçrama dönemine giriyoruz. Allah'ın izniyle bunu da başaracağız. Bu bölgenin hayali olan Çözüm Süreci'ni hep birlikte tamamlayacağız. Kardeş kavgasını gündemimizden düşürüp, enerjimizi ülkemizin geleceği için harcayacağız” dedi. Yılmaz, Türkiye'nin yeni süreçle daha huzurlu bir ülke olacağını söyledi.

“YENİ İL BAŞKANIMIZIN DA ARKASINDA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DURACAĞIZ”

Yeni seçilen il başkanının arkasında duracaklarını söyleyen Bakan Yılmaz; “Bir teşkilat toplantısındayız. Bir il başkanımızı şenlik içerisinde uğurluyoruz, yeni bir il başkanımızı da seçiyoruz. Yeni il başkanımızın da arkasında güçlü bir şekilde duracağız. AK Parti sıradan bir parti değil, istisnai bir partidir. Kuruluşundan bir yıl sonra tek başına iktidara gelen bir parti daha yoktur. 12 yıldır da istikrarlı bir şekilde yönetip her seçimden güçlenerek çıkıyor” dedi.

“ADAY ADAYLARI OLARAK TATLI BİR ŞEKİLDE YARIŞALIM”

Seçim atmosferine girildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Birçok arkadaşımız Ak Parti'den aday adayı olacaktır. Herkesin de bu partiden aday adayı olup bir yerlere gelme arzusu hakkıdır. Aday adayları olarak tatlı bir şekilde yarışalım. Rekabet olmadan olmaz ama yıkıcı bir rekabet olmasın. Bir yere aday adayı iseniz benim tavsiyem kendinizi anlatın. Başkasını kötüleyerek bir yere gelemeyiz. Bunun ne kişilere ne de kuruma faydası yok. Bizim her bir tecrübenin değerini bilmemiz lazım. Bir toplum insanının kıymetini bilirse gelişir ve kalkınır” dedi.

Yılmaz, kendi toplumunu yıpratanlar ile geleceğin inşa edilemeyeceğini söyledi.

“ŞİMDİDEN KAPI KAPI DOLAŞMALIYIZ”

Seçim çalışmalarında rehavete kapılmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Adaylıkları beklemeyip, şimdiden başlayarak ev ev, kapı kapı dolaşmaya şimdiden başlamamız lazım. Samimi bir şekilde halkımızın sorunlarını dinlememiz lazım. Ak Parti siyaseti masa başında yapan bir parti değil, halkın taleplerine göre yapan bir partidir. Teşkilatlarımızdan da bu anlayışı bekliyoruz.”

Kongreye Ak Parti Bingöl Eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Hüsamettin Korkutata, Abdurrahman Anık, Kazım Ataoğlu, Mahfuz Güler, AK Parti Eski İl Başkanları, Eski Belediye Başkanları ile ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;

ASİL; Abdulsamet Burulday, Saim Çakar, İbrahim Gürsu, Mesut Bayırkan, Esmer Uzunboy, Rados Güzel, Fevziye Barakazi, Yılmaz Çapak, Diyap Bazencir, Halit Yolcu, Cengiz Özateş, Cezayir Ulukan, Alper Bozali, Selma Dursun, Zeki Çalbay, Şevket Kıtay, Halim Canlı, Rıfat Yılmaz, Sümeyye Bayşu, Mustafa Yazıcı, Fahrettin Çolban, Fatma Budan, Funda Elaltuntaş, Esra Çağrıbay, Abdulkadir Aydın, Ağa Koçer, Arzu Sadunoğlu, Şahabettin Elçi, Tuba Güler, Zeki Akın, Sezai Dopdoğru, Muzaffer Becerikli, Ahmet Deniz, Maruf Günerigök, Gıyasettin Koçihan, Sait Kolak, Faik Alimoğlu, Mahmut Alantar, Feyzi Kızıl.

YEDEK; Mehmet Uzunboy, Mehmet Ariğtekin, Enver Bayşu, Osman Budan, Cemal Sayılır, Lütfi Çağrıbay, Yunus Sadunoğlu, İlhami Bingöl, Mehmet Zeki Adıgüzel, M. Can Çeçen, Rahmi Çibik, Mehmet Kete, Mehmet Baysal, Ahmet Sinen, Eşref Alpaya, Ferhat Varolgüneş, Cengiz Bakırcı, Rıza Aktekin, Burhan Akcanlı, Asım Aytunç, Bahri Aytar, İdris Erce, Erol Çakar, Mesut Aktekin, Fikri Dursun, Sıddık Alabaş, Yunus Gündü, Serkan Çelik, Zeki Elegel, Bilal Demirel, Yunus Dilbaz, Niyazi Sinen, Fahrettin Çakar, Abdullah Demir, Ahmet Tumaz, Suat Kelbat, Sevim Gündü, İsmail Kete, M.Selim Dilbaz, Yücel Kaya.

DİSİPLİN KURULU; Bayram Börlükara, Muhittin Değişman, Doğan Barak, Gülten Tokuş, Mustafa Koç,

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ; Yılmaz Seven, Yücel Barakazi, Zeynep Kavran, Aydın Çeçen, Yusuf Coşkun. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ümit kete (@Misafir_18518)
02 Şubat 2015 Pazartesi 12:28
yeni başkanımızın bingöle hayırlı uğurlu olsun yolun açık olsun
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın