KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bingöl'e sahip çıkılmıyor!

Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, sorunlarına değindiği Bingöl’ün, hizmet alımı açısından sahipsiz olduğunu söyledi.

Bingöl`e sahip çıkılmıyor!
20 EYLÜL 2016 SALI 21:20
0
1959
5
AA aa

Bingöl ile alakalı sorunları İLKHA'ya değerlendiren Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, Bingöl insanı güzel ama kaliteli hizmet göremediğini vurguladı.

Devlet tarafından verilen destek ve teşviklerin istihdam ve üretime yönelik yapılmadığını belirten Bayram, “Teşvikler olsun, projeler olsun, yıllarca boğazımızı yırtık dedik ki, bu projeler ‘Götür' projesidir. Bunu kim söylüyoruz; Hem baştaki siyasilere hem illin yetkililerine bu yaptığınız projeler ‘götür' projesidir. Yani çalıp çırpmadır. Bak Bingöl'de beyin insanlar var, biz yatırıma ve üretime yönelik projeler yapalım. Bingöl'de bir yetkili çıksın bana desin ki, ‘Bingöl'de bu kadar teşvikten para geldi, bunlar bunlar yapıldı, bu kadar üretime, bu kadar istihdama yönelik faydaları oldu' dolayısıyla üretime istihdama yönelik ‘para götür' daha çoktur. Bu Niye engellenmiyor?” dedi.

“ÇALAN ÇIRPANLARIN TERÖR İLE ARALARINDA BİR FARK YOK”

Bingöl'de bir yıl önce yapılan yolların bozulduğunu ifade eden Bayram, şunları söyledi: “Bir yıl önce yapılan yollarımız söküldü ve bozuldu. Bu milli servettir. İşini doğru-dürüst yapmayan üç kişi hakkında soruşturma açılsaydı. Yapılan işlerin teknik takibatı yapılsaydı iş yapanlar kendilerine çeki düzen verip, düzgün yaparlardı. İl özel idaresi her yıl köy yollarını yapıyor, yapılan yollar bir ay sonra bozuluyor. Başbakan yapılan yollardan bahs ediyor, bunlar çok güzel, bunlar güzel şeyler.  Bide işi alıp yapanlara; ‘çalar, çırparsanız ve sahte iş yaparsanız? Bunun hesabını sorarız' denilse işler düzgün yapılır çalan çırpanda olmaz.  Milli serveti çalan çırpan ve işleri düzgün yapmayanların terör örgütleriyle bir farkı yok. Bunlar devlet millet hainidir. Çünkü bunlar milli servete zarar veriyor. Ben çalan çırpan için söylüyorum.”

“HİÇ KİMSENİN BİNGÖLLÜN KADERİ İLE OYNAMAYA HAKKI YOKTUR”

Bingöl'de 2010 yılında yapımına başlanılan ve 2013 yılında hizmete sunulması gereken hastanenin halen teslimatı yapılmadığını ve bitirilemediğini vurgulayan Bayram, “Bu hastanenin haline bakıyorum, utanıyorum bir Bingöllü olarak. Hiç kimsenin Bingöllün kaderi ile oynamaya hakkı yoktur. Siz kimi kandırıyorsunuz. Bir müteahhitte Bingöl kurban ediliyor. Bingöllü hastaneyi soruyor;  ‘yok bu ay bitecek yok şöyle oldu böyle oldu' gibisinden encilik oynanıyor. Sen devlet adamısın, sen siyasi parti temsilcisisin, sen evcilik oynayamazsın. Bu bir evciliktir. bir müteahhitte mahkum olmuşsun,  yok zarar etti bana ne? Almayaydın. Bingöl ile beraber başlayan çevre illerin tüm hastaneleri bitmiş hizmet veriyor. Bingöl devlet hastanesi halen bitirilmedi. Hata bizden sonra başlayanlarda bitiyor. Bizim halen bitmiyor, Sebep ne; müteahhit zarar etmiş bana ne? başka bir partinin müteahhidi olsaydı burnundan getirmişlerdi.” Şeklinde konuştu.

“ANJİYO BÖLÜMÜ AÇILMASI İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İZİN ÇIKMASINA RAĞMEN BİRİLERİ AÇMIYOR”

Bingöl'den çevre illere sevklerin çoğu Kalp Anjiyosu ile alakalı olduğunu hatırlatan Bayram, “sağlık bakanlığın anjiyo bölümünün açılması izni alınmış, Bingöl'de çok güzel Kardiyologlar var dört tane. Gidip görüştük. Bingöl'den çevre illere sevkler hemen hemen hepsi anjiyodur. Bingöl'e düşmanlığınız ne? Bingöllü siyasi ve bürokratlarına söylüyorum. Millet size oy veriyor karşılığı bu mudur?   Allah'tan korkun.” diye konuştu.

“ŞEHİR TOZ-TOPRAK VE ÇUKURLARDAN GEÇİLMİYOR”

“2002 yılından önce Bingöl'de toz-toprak yoktu.” Diyen Bayram şöyle devam etti: “2003 yılından sonra Bingöl toz- toprak içinde. Bu aralar doğal gaz çalışmaları yapılıyor, bu güzel bir şey. Doğal gaz çalışmaları dışında önüne gelen yolları kazıyor, bozuyor. Yetkililerden önlem alan yok. Hesap soran yok. Çalışmalardan dolayı bozulan yolların hemen yapılması lazımken yapılmıyor. Biz daha toz-toprak içindeyken,  aha Bingöl uçtu, Bingöl yatırımlara boğuldu, ben bir şey göremiyorum. Bingöl'de belediye üş dönemdir AK Partide. Sağlığımızla oynanılıyor. Belediyeden ses yok.” Dedi.

“ŞEHİR TRAFİĞİ ÇİLESİ DEVAM EDİYOR”

Kent merkezinin trafik sorununa değinen Bayram, “Yazık değil mi yıllarca trafik sorununu dile getiriyoruz. Bu konuda çözüm önerilerini de ortaya koyduk.  Bir türlü çözümler üretilmiyor. Şu haliyle kent merkezinde araç sıklığından dolayı trafik kitleniyor. Yıllardan beri park sorununa bir çözüm getirilmiyor. Bingöl kent merkezinde araç park sorunu halen devam ediyor. Buna bir çözümde bulunamadı. Bu trafik çilesi devam ediyor.” Diye belitti.

“ESKİ OLAN VE DEĞİŞTİRİLMEYEN HALK MİDİBÜSLERİNE BİNİLMİYOR İÇLERİ PİSLİK KOKUYOR”

Bingöl'de şehir içi taşımacılığı yapan Ticari taksi ve Halk midibüslerinin halkı çileden çıkardığını ifade eden Bayram şunları söyledi: “Halk midibüsleri tıka basa dolduruluyor, bayan erkek iç içe herkes bundan rahatsız, aile mefhumu diye bir şey kalmamış. Bayan biniyor bayan rahatsız, ulaşım Belediyenin birinci önceliklerindendir. Belediye kardan önce hizmeti düşünmesi lazım! Halk midibüsleri eski yinelenmesi gerekiyor. Egzozlarından çevreyi kirleten pislik çıkıyor. Bazı halk midibüslerine binilmiyor içleri pislik kokuyor. Yazdır, temizliğe dikkat edilmiyor. Ticari taksilerde de bir düzen yok. Bingöl insanı güzel ama kaliteli hizmet göremiyor.” diye konuştu.

“BİNGÖL'DE İŞGALLER BAŞINI ALMIYOR GİDİYOR”

“Bingöl'de işgaller başını almıyor gidiyor.” Diyen Bayram,  şunları söyledi: “kim ne yapıyor beli değil, böyle şehircilik mi olur. Adam bina yapmış kaldırımı işgal etmiş. Öyle yerler var ki kaldırım payı yok.  Yeterli denetim olmadığı için şehir içi tüm kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş durumda. Bu iş belediyenin işi gerekli önlemler alması gerekir. Belediye buna dikkat etmesi lazım. Şehir düzeni ve planlaması belediyeye ait onların görevi bu tür işler.” (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
halil artan (@Misafir_19937)
22 Eylül 2016 Perşembe 23:46
CEVDET YILMAZ BEY SÜREKLİ BU OLACAK ŞU YAPILACAK DİYOR.YAHU SİZ 9 YILDIR NERDESİNİZ ŞUNU UNUTMAYIN EĞER SİZ BUGÜN BAKAN VE VEKİL OLDUYSANIZ BİNGÖL HALKININ SAYESİYLE OYLARI ORDASINIZ.Ben BİR bingöllü olarak hakkımı helal etmiyorum..sütaş gibi 5000 kişiye istihdam sağlayan 250 TRİLYONLUK yatırımı kaçırdınız ..EKONOMİK YÖNÜ çok yüksek olan 1100 kişilik BÖLGE HASTANESİNİ ELAZIĞA verdiniz.KARLIOVA YEDİSU ADAKLI KIĞI KARAKOÇAN YOLLARI UTANÇ VERİCİ 10 YILDIR BİTMEDİ AMA EMİN OLUN SİZİN SİYASİ HAYATINIZ BİTTİ...ÇOK yazık BU HALK BUNU HAKETMEDİ..
kara kadir (@Misafir_19935)
21 Eylül 2016 Çarşamba 21:35
Hepsine katılıyorum başkan ağzına sağlık ama unutmayalım hükümet gönderiyor para nereye gidiyor belli değil. Ben şahsen Yücel beyin yemediğini dürüst adam oldugunu dusunuyorum eskiler gibi degil. Cevdet beyin ilk zamanlarında ki gibi temiz adam Yücel bey. Umarım bozulmaz. Cevdet bey gibi kardeşinin, bakan yardımcısı bır avukatın ve gözleri güzel bir gözelinin kıskacına takılmaz. Onların kuyruguna düşüp sürünmez inşallah. Ama unutmayallım hükümet yolluyor bizimkilerin bir kısmı yemekten bir kısmı becerisizlikten beceremiyor
yerel basın (@Misafir_19933)
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:59
Yerel Basın konusunda katılmıyorum. Yerel basın hastaneyi gündemde tutuyor mesela. Ama Ali Bayram konuşmasa herkez sus pus. Duyanda bu millet pariste yaşıyor sanacak. ESKİ Bakana bir kelime söyleyemiyorsun tahammüllü kalmamış bey efendinin. Çok yorulduysan bırak bu işi derler adama. O makamlar dert dinleme hizmet makamlarıdır. Biraz tahammüllü olmanızı tavsiye ederim.
MURAT KARAKARTAL (@Misafir_19932)
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:43
Evet aynen başlık gibi sende olmasan konuşma cesareti gösterebilecek bir tek Allah ın kulu yok bu memlekette ne STK lar ne siyasiler ne esnaf ne yerel basın kimse konuşmuyor konuşamıyor bu memleket gerçekten sahipsiz.çarşı dahil olmak üzere her tarafı pislik ve koku sarmış.terminalimiz,hastanemiz,köprümüz,yollarımız, dgazımız,yılan hikayesine döndüler, bi sütaş farrikası getirecektik elimize yüzüümüze bulaşturdık.nerde bi çay ocağı,yada dürümcü varsa açılış yapyoz yada taziye,düğün ve bayramlaşma merasimleriyle gündem olyoruz yerel basınımıza.
Demir Çelik (@Misafir_19931)
21 Eylül 2016 Çarşamba 09:56
Sayın Ali Bayram söylediklerinde yerden göğe kadar haklı.Ben bir başka açıdan bakmak istiyorum.Bingöl'ü bilmeyen,Bingöl dışında yaşamış hasbelkader okumuş insanları paraşütle indirirseniz farklı bir şey bekleme hakkınız yok.Aynı sokağın bir yanında 4 katlı, öbür yanında 7 katlı bina yapılıyor.Belediye Başkanı imar diye savunma yapıyor.Anlayan varsa beri gelsin.Böyle bakışla siz Bingöl için kesinlikle faydalı olamazsınız. Bundan önceki ve şimdiki Belediye Başkanı,Bakanlık yapan kişi ne kadar Bingöl sorunları ile hemhal.Bu kumaştan bu elbise.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın