KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bingöllüler duada buluştu

Bingöl’de kent merkezinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dualar etti.

Bingöllüler duada buluştu
17 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 23:30
0
2269
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörlüğü, Filistin'de hayatını kaybedenler için ‘duaya çağrı' programı düzenledi. Teravih namazından sonra Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Programın moderatörlüğünü yapan Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Aşkın: “ Peygamber Sevdalılar Koordinatörlüğü ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek vermesiyle burada bulunuyoruz. Mazlum Filistin halkına Siyonist çeteler terör devleti İsrail'in hunharca saldırıları var. Bizler iftar sofralarımızda günlük gülistanlık bir şekilde çeşitli meşrubatlara iftarımızı açarken, Filistinli kardeşlerimizin iftar softalarına ne yazık ki Siyonist İsrail'in bombaları düşüyor” dedi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Yapılan konuşmanın ardından yüzlerce kişi Filistin'e düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için saf tuttu. Bölge Âlimlerinden Molla Sahap Korkutata tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Yüzlerce vatandaş, hep bir ağızdan dualar ederken, ‘Hamas'a selam direnişe devam' ‘kahrolsun İsrail' sloganları atarak, İsrail yönetimine beddualar yağdırdı.

Gıyabi cenaze namazından sonra Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner, Filistinli Müslümanlar için duada bulunarak, İsrail ve dostlarının kahır olması için beddua okundu. Yapılan dua ve beddualara katılımcılar tarafından hep bir ağızdan amin denilerek iştirak edildi. Ardından Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba'nın Filistin'deki Müslümanlar için yapmış olduğu Zazaca dua ve yakarış, katılımcıların duygulanmasına sebep oldu. Arapça, Türkçe ve Zazaca edilen duaların ardından katılımcı STK'ların üye ve gönüllüleri sessiz bir şekilde dağıldı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın