KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Bingöl'ün ilk kadın başkanvekili!

30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen ve Türkiye’nin gündemine ‘belediyeye kadınları sokmam’ iddialarıyla gelen Yücel Barakazi, Belediye Başkanvekilliğine Meclis üyesi olan Feyza Başak Koç’u getirdi.

Bingöl`ün ilk kadın başkanvekili!
25 NİSAN 2014 CUMA 03:39
0
3479
0
AA aa

1936 yılında il olan ve tarihi boyunca kadın belediye başkanı çıkaramayan Bingöl'de, ilk defa bir kadın Belediye Başkanvekilliğine getirildi. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Bingöl Belediye Meclisi Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin "Kadınlara görev vermeyi düşünmüyoruz" sözlerini sarf ettiğini iddia ederek istifa etmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan hadise, belediye başkanvekilliğine bir kadının getirilmesiyle gölgelendi. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 24-27 tarihleri arasında düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri'ne katılmak üzere Ankara'ya gitmesi üzerine Başkanvekilliğine Belediye Meclis Üyesi olan Feyza Başak Koç'u tayin etti. Böylece Bingöl tarihinde ilk defa bir kadın Belediye Başkanvekilliğine gelmiş oldu. Dün sabah başkanlık koltuğuna oturan Başak Koç, Bingöl tarihinde ilk defa kadınların başkanlıkla onure edildiğini söyledi. Daha önce yaşanan hadiselere değinen Başak Koç: “ Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi asla böyle bir bakış açısına sahip değildir. Belediye Meclis Üyesi listelerinde 3 bayana yer verilmesi ve bugün de bana Başkan Vekilliği görevinin verilmesi bunun bir göstergesidir” dedi.

“BU GÖREV KADINLARA VERİLEN BİR ONURDUR”

Konuşmasında kadının siyasetteki önemine değinen Başak Koç: “Koç, “Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim toplum için eksiklikten öte haksızlıktır' diyen bir Genel Başkanımızın ve Başbakan'ın mensubu olduğu partiden meclis üyesi seçildim ve bu bakış açısıyla 2009 yılından bu yana Belediye Meclisi'nde görev yapmaktayım. Bu dönemde Belediye Başkanvekilliği nasip oldu. Bu da benim için guru ve onur verici. Bingöl için bir ilk yaşandı. İlkler her zaman önemlidir. İlk olmakta benim için önemli. İnşallah bu göreve kadınlar adına layık olmaya çalışacağım. Bu görev aslında kadınlara verilen bir onur ve lütuftur, ben de öyle bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Kadınların temsilini parti olarak önemsediklerini ifade eden Koç: “AK Parti olarak kadınlara verilen değer ve önemin en büyük göstergesi listelerde adayların belirlenmesinde kadınların temsili konusunda gösterilen hassasiyettir. Özellikle kadınların temsili diyorum. Çünkü temsili kadın demiyorum, ikisi farklı şeyler. Ne yazık ki birçok siyasi parti sadece kadın kotasına ulaşmak için kadın aday gösterirken biz gerçekten kadınları temsil edebilecek donanıma ve niteliğe sahip, bu işi yapmak isteyen, gönül veren kadınlarımızı aday gösteriyoruz. Kadının temsilini önemsiyoruz, temsili kadını değil. Bu çok önemli bir vurgudur. Aynı zamanda karar almanın tüm düzeylerinde kadın bakış açısının yerleştirilmesi gerçekleşmedikçe eşitlik, kalkınma ve barış hedeflerine ulaşılmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“BELEDİYE KAPISI KADINLARA HER ZAMAN AÇIKTIR”

Bingöl Belediyesi'nin kapılarının kadınlara her zaman açık olduğunu ve olacağının altını çizen Başkanvekili Başak Koç, “Bingöl Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olacağımızı ve belediyemizin kapılarının kadınlarımıza asla kapanmadığını, tam tersine sonuna kadar açık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin en aktif kullanıcıları her zaman kadınlar olmuştur. Kadınlara değer veren, özellikle Belediye Meclis Üyesi sıralamasında ilk sırada kadın aday olması için ısrarla direten ve aday olan 3 Belediye Meclis Üyesinin çıkması için destek veren bir Belediye Başkanının, kadınlara ayrımcılık yapması söz konusu değildir. Başkanımız, böyle bir bakış açısına da sahip değildir. Kadına değer veren ve kadını önemseyen bir Başkanımız var” şeklinde konuştu.

KADININ SİYASETTEKİ ÖNEMİ

Açıklamasında Cumhuriyetle birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiğini aktaran Başkanvekili Başak Koç:” Temsil demokrasinin esas ilkelerinden biri olan eşitliğin, geniş ölçekli bir siyasetin esastan da uygulanması olarak algılanmaktadır. Bunun gerçekleşmesi de ancak seçimle olur. Temsilde halk adına karar ise seçim yoluyla göreve getirilen temsilcilerle yapılmaktadır. Bu temsilcileri de oluşturan Belediye Meclis Üyeleridir. Seçilen temsilcileri sadece kendilerini seçen siyasal partilerin temsilcileri değil, tüm halkın temsilcileridir. Cumhuriyetle birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı Avrupa'nın birçok ülkesinden önce verildi. Son 2 yıldır ülkemizde anayasada, medeni kanununda, ceza kanununda kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata katılımlarının iyileştirilmesi için çok önemli düzenlemeler yapıldı. Fakat sadece yasal düzenlemelerle olması gerekene ulaşmak mümkün değil. Tek başına yasal düzenlemeler olmaz. Kadınların siyasette karar mekanizmasında yer alması çok önemli. Yerelde karar alma organı Belediye Meclisleridir. Belediye Meclisleri de kadınların temsiliyeti çok önemli bir yer almaktadır. Kadını, siyasetin dışında tutarsak demokrasinin gerçekleştiğini düşünmemiz mümkün değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarihinin en fazla kadın milletvekili sayısının Partimiz döneminde elde etti. 79 kadın milletvekilimizin 49'u AK Partili. Bu bile partimizin kadına ve kadının temsiliyetine verdiği önemi ve değeri uygulayan politikalardan biridir. Kadının yönetimden iş gücüne, toplumdan ve siyasetten dışlanması toplumsal süreçlerin dışında tutulması, toplumun yarısının gücünü yok etmek yok saymak anlamına gelir” şeklinde konuştu.

BAKAN YILMAZ: İLETİŞİM KAZASI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ankara'da Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmasında, yaşanan hadiseyle ilgili olarak, Bingöl Belediyesinin imaj sorunu yaşadığını söyledi. Hadisede iletişim kazası yaşandığını vurgulayan Bakan Yılmaz: “Şuanda Bingöl Belediye Başkanımız Yücel Barakazi aramızda. Belediye Başkan Vekilimiz kadın. Belediye Başkanımız, Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç'u Başkan Vekili olarak tayin etti. Bingöl'ün çok büyük değerleri var. Bu değerleri hep birlikte üst seviyeye çıkaracağız inşallah. Tanıtım günlerinin Bingöl'ümüze, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum, hayırlı olsun” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın