KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bir şikayet de kadınlardan

AK Parti Bingöl kadın kollarına üye 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bir şikayet de kadınlardan
11 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 01:46
0
2036
0
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti başkanına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Dursun, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına aldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruşla siyaset yapması gerektiğini belirten Dursun, şunları söyledi: “Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa, milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek, PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye ‘Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez. Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz, devletin bekasına her türlü saldırılan yapan paralel örgütün destekçisi olmaz ve milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurtdışında şikâyet etmez.”

Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediğini ifade eden Dursun, “Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan ‘Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan ‘ Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Bir Dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dursun ve beraberindekiler, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın