KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Birinci maddemiz eğitim!

Vali Köşger; “Bizim gündemimiz ne kadar yoğun olursa olsun, her zaman birinci maddemiz eğitimdir. Eğer bu yüzyılı ıskalamayacaksak millet olarak, ülke olarak eğitimi gündemimizin birinci maddesi yapmak zorundayız” dedi.

Birinci maddemiz eğitim!
15 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA 00:06
0
1228
0
AA aa

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Müdürleri 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Başarı Ellerimizde Projesinin tanıtımı, 12 Adımda 12 Dev öğrenci projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol, TEOG sınavlarına hazırlık, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, EBA Sistemi, sosyal ve sportif faaliyetler konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu vurgulayarak, “Bizim gündemimiz ne kadar yoğun olursa olsun, her zaman birinci maddemiz eğitimdir. Bunu her vesileyle ifade ediyorum. Eğer bu yüzyılı ıskalamayacaksak millet olarak, ülke olarak eğitimi gündemimizin birinci maddesi yapmak zorundayız” dedi.

“EĞİTİM HER AÇIDAN ÖNEMLİDİR”

Eğitimin her açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Vali Köşger, şunları söyledi: “Malumunuz 1945 sonrası Almanya yerle yeksan olur, taş üstünde taş kalmaz. Ancak Almanya'nın bir avantajı vardır, eğitilmiş insan gücü, tecrübe kazanmış deneyim kazanmış bir insan gücü… 1945 ile 1960 arası 15 sene. Bu 15 senede Almanya tekrar kendi kol gücüyle yetmeyecek kadar hızlı bir kalkınma süreci gerçekleştirir ve Türkiye başta olmak üzere Balkan ülkelerinden insan gücü, vasıfsız emek ithal etmeye başlar. Bunun arkasında Almanya'nın yetişmiş mühendisleri, plancıları, programcıları, sanayicileri, girişimcileri eğitilmiş insan gücü vardı. Bunun gibi tarihte birçok örnek var. Ülkemiz çok kritik eşiklerden geçiyor. Geçtiğimiz yıl çok büyük badireler atlattık. Ülkemizin etrafı kan gölü ve ateş çemberi. Biz bu ateş çemberinden sıyrılmayı yine insan gücümüzle birebir insanlarımızla başardık. Biz bölgesel bir güç olmamızı yine insanlarımıza borçluyuz. Ancak Türkiye'nin küresel bir güç olması, vatandaşlarımızın, gelecek nesillerimizin daha iyi eğitilmesine ve geleceğe hazırlayabilmesine bağlıdır. Eğer bunu başarabilirsek çok kısa sürede Türkiye, dünyada sözü daha iyi geçen, daha küresel bir güç haline gelmiş olur. Ülkemizde eğitim ile ilgili birçok yenilik yapılıyor. Birçok ilki yaşıyoruz ancak yaptığımız işler bütünlük arz etmiyor. Birbirini tamamlayan işler yapmakta yetersiz kalıyoruz. Akıllı tahta sisteminden, EBA'dan, tablet dağıtımına kadar dünyada birçok ilki gerçekleştiriyoruz ama bunun içini maalesef dolduramıyoruz. Birbiri ile eşgüdüm içerisinde yürütemiyoruz işleri. Bu noktada sıkıntılarımız var.”

“3 MADDE ÜZERİNDE DURACAĞIZ” 

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, üç madde üzerinde durduklarını belirterek, “Fiziki yapılarımız tamam ama bizim özellikle gündeme getirdiğimiz 3 maddemiz var şuanda bizim üzerinde duracağımız üç konu akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma alışkanlığıdır. Bizim gayemiz Bingöl'ümüzün evlatlarını en iyi şekilde yetiştirerek Vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.

Başarı Ellerimizde Projesi ile ilgili bilgi paylaşan Engin, projenin eğitimdeki başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi, sorunlu alanlara yönelik uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve başarı düzeyinin arttırılması amacıyla hazırlandığını söyledi.

Proje kapsamında eğitim konusunda yaşanan sorunları tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla ilk olarak 20'ye yakın paydaş gruplarla çeşitli toplantıların düzenlendiğini söyleyen Engin, “Bingöl'deki eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla proje kapsamında birçok çalışma yapıldı. Projenin genel amacı, Bingöl'de eğitimdeki başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi ve sorunlu alanlara yönelik uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile başarı düzeyinin arttırılmasıdır. Özel amacı ise, ilimizde ortaokul ve lise öğrencilerinin başarısızlık nedenlerinin çok yönlü olarak araştırılması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi, bunların eylem planına dönüştürülmesi ve ilin milli eğitim uygulamalarına yön veren kesimi için bir rehber oluşturulmasıdır” dedi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Engin, eğitim sorunlarının araştırılması amacıyla 8 ilçede toplam 2 bin 343 öğrenci ve 500 öğretmene yönelik anket çalışmasının yapıldığını söyledi.

Engin, “Anket çalışması dışında akademisyenler, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler, STK temsilcileri ve basın mensupları, imamlar ve muhtarlar, veliler, özel öğretim kurumu yöneticileri, ilçe mülki idari amirlerinden oluşan odak gruplarımızla merkez ilçe dahil toplam 4 ilçede 20 adet odak grup toplantısı yapılmıştır. Bu çalışmalarda ilimizin eğitim sorunları derinlemesine ele alınmıştır. Bu proje ile tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermek biz eğitimcilere düşmektedir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın