KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Biten konutlar neden teslim edilmiyor?

TOKİ tarafından İçmeler Mahallesi'nde yapılan 612 konutun bitmesine rağmen hak sahiplerine teslim edilmemesi, tepkilere neden oldu.

Biten konutlar neden teslim edilmiyor?
12 EYLÜL 2014 CUMA 06:29
0
2189
0
AA aa

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İçmeler Mahallesi Muhtarı Felemez Aytar: “Bingöl İçmeler Mahallemizde 3. Etap olarak 612 konut yapıldı. Şuan itibarıyla konutlar bitmiş durumda. Buna rağmen hak sahiplerine teslim edilmiyor. Hak sahibi birçok vatandaş, ‘Bu aylarda teslim edilecek' diye kendisini ona göre ayarlamış ve onun için mağdur durumdalar. Her gün hak sahipleri beni arıyor. Konutlar bitmiş niye teslim edilmiyor? diye sitemde bulunuyorlar” dedi.

“YÜKLENİCİ FİRMA, İŞLERİNİN BİTTİĞİNİ SÖYLÜYOR”

TOKİ konutlarını yapan yüklenici firmayla konuştuklarını ifade eden Muhtar Aytar: “612 konutum yapım işlerinin bittiğini söylediler. Ayrıca yüklenici firma, sadece TOKİ ile aralarında yazışma işlemlerinin dışında herhangi bir sorunun kalmadığını ve TOKİ konutlarının bayramdan önce teslim edileceğini belirtiler” diye belirtti.

Aytar, konutlar ile ilgili belediye ile konuştuklarını belirterek, “Onlar açısından da her hangi bir sorunun olmadığını bana söylediler” diye konuştu.

Bingöl ilinde bir barınma sıkıntısının yaşandığını belirten Muhtar Aytar: “Mahallemizde yapılan TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi durumda Bingöl'de yaşanan barınma sorununda biraz da olsa rahatlama olacağını düşünüyorum. Bingöl Üniversitesine gelecek olan öğrencilerle birlikte barınma sorunun daha fazla olacağını belirtiyor” şeklinde konuştu.

TOKİ genel merkeziyle görüştüklerini ifade eden Aytar: “TOKİ yetkilileri, ‘Yılsonunda teslim edeceğiz' diyorlar. Bu durumda çok sıkıntılı olur. Şimdi tam da okul dönemi, eğer konutlar teslim edilmezse sorunlar yaşanır. Yakıt konusunda yine sıkıntılar yaşanır. Vatandaşın mağdur olmaması için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz” dedi.

BELEDİYE: “GEREKLİ İŞLEMLER YERİNE GETİRİLDİ”

Öte yandan yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, konutlarla ile ilgili gerekli işlemlerin belediye tarafından yerine getirildiğini açıkladı.

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü: “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edilen ve Dibay İnş. Yeni Fidan İnş. iş Ortaklığı taahhüdünde yapımı devam eden İçmeler Mahallesi 612 konut ile ilgili olarak daha önce İl Özel İdaresi tarafından 02.10.2012 tarihinde 25 adet bina inşaat ruhsatları düzenlenen konutlar 10.05.2013 tarih ve 22.7045 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak belediye mücavir alan sınırı içerisinde kalmıştır. Belediyemize mücavir alan sınırında kalan konutlar için Dibay İnş. Yeni Fidan İnş. iş Ortaklığı 13.08.2014 tarih ve 2652 sayılı yazıları ile müracaat edilerek yapı kullanım izin belgesi için müracaat edilmiştir. Belediyemiz tarafından 612 adet konuta ait Yapı Kullanma İzin Belgeleri 04.09.2014 tarihinde onaylanarak 10.09.2014 tarihinde Kadastro Müdürlüğü'ne cins değişikliği için resmi yazı yazılmıştır. Kamuoyunu doğru bilgilendirir, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın