KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Biz halk üniversitesiyiz

Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslar ve kurum nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Akıncı, “Biz 7’den 70’e adeta bir halk üniversitesiyiz. Herkesin kendi alanına yönelik bir kurs bulabileceğine inanıyoruz” dedi.

Biz halk üniversitesiyiz
27 NİSAN 2017 PERŞEMBE 23:30
0
1663
0
AA aa

Haber: Nevriye Gündem

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı, il merkezi, ilçeler, belde ve köylerde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Tamamı kadınlara yönelik çok sayıda kurs açtıklarını belirten Akıncı, “Şuanda bizim köylerde, beldelerde, merkez mahallelerde tamamı kadınlara yönelik el sanatları, giyim, nakış, ahşap boyama, cam seramik gibi kurslarımız vardır. Artık yılsonuna doğru yaklaştığımızda biz kursiyerlerimizin hazırladığı ürünlerin sergisini açıyoruz. Her mahalleden, her köyden, her beldeden birkaç görevli hocamız bir araya gelip bu el emeği göz nuru ürünlerini sergileyecekler. 24 Nisan ve 3 Mayıs'ta Mustafa Paşa Okulu'ndaki sergimizi açtık. 3 Mayısta Kültür Mahallesinde açacağız. 6 Mayısta Ilıcalar Beldesinde Yatılı Okulunda sergimizi açacağız. 5 Mayıs tarihinde ise Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesindeki usta öğreticilerimiz yaptığı ürünleri sergileyecekler. 10 Mayıs Şehit Mustafa Gündoğdu Orta Okulu'nda görevli olan ahşap boyama, giyim ve el sanatları ürünlerinden oluşan eğiticileriz sergilerini açacaklar. 16 Mayıs tarihinde ise Bingöl merkeze bağlı Köyünde sergimizi açacağız. 17 Mayıs tarihinde Bingöl merkez, Çiçek Dere Köyü köyünde, 18 Mayıs tarihinde Su Düğünü Köyünde ürünlerimizi sergileyeceğiz. Buradaki kursiyerlerimiz tamamen kadınların üretmiş olduğu el sanatları olacak ”dedi.

215 KADINA İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Tüm vatandaşları sergilere davet eden Akıncı, “Sergilerde görev alan 40 civarında usta öğreticimiz olacaktır. Toplamda 215 civarında kadın istihdamı sağlıyoruz. Bunlar netleşen sayılar tabi yine bunların devamı gelecektir. Mayıs ayının sonuna kadar yine çeşitli köy, mahalle ve beldelerde yine sergilerimiz devam edecektir” diye konuştu.

“FARKLI KURUMLARLADA İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Farklı kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirten Akıncı, şunları söyledi: “İŞKUR ile işbirliğinde deri çanta kursunu açacağız. 3 Mayıs tarihinde başlayacak. Hem İŞKUR gelecek olan kişilere 25 lira harçlık verecek ve malzeme noktasında destek olacaktır. Bingöl Belediyesi işbirliğinde bizlere malzeme ve yer konusunda yardımcı oluyor. Orada dikkat çeken Su Kabağı oymacılığı, Mis Sabun, Takı Tasarımı kursumuz var. Yine okullar bizlere kendi kurumlarını açıp o çevrede okuma, yazma bilmeyen kişilere okuma, yazma kursları açıyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 40 kurs açtık. Sosyal Yardımlaşma Aile Destek Merkezi ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Malzemelerini valilik, eğitici ücretlerini ve sigorta primlerini Halk Eğitim Müdürlüğü olarak biz karşılıyoruz. Bunun yanında diğer kamu kurum ve kuruluşları hazırlamış olduğu projelerle bir şekil belgelenme yapmak istedikleri zaman yolları buradan geçiyor. MEB onaylı olduğu için. Bizim temel görevimiz MEB onaylı kursları düzenleyip, kurs sonlarında belgeleri vermektir. Şuan Esnaf Sanatkarlar oda Başkanı Temel Muhasebe ve Ön Muhasebe ile alakalı projeler hazırlamış. Yine Ticaret Sanayi Başkanlığı ile işbirliğinde olan kadayıf kursunu yeni açtık.”

“HALK ÜNİVERSİTESİNE İLGİ YOĞUN”

“Biz 7'den 70'e adeta bir halk üniversitesiyiz” diyen Akıncı, “Herkesin kendi alanına yönelik bir kurs bulabileceğine inanıyoruz. Okula hayat olsun kapsamında Halk Oyunlarında okuldaki örgün eğitim öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. Yer tahsisi konusunda Gençlik Spor Ve İl Müdürlüğünün çok ciddi katkıları var. Şu an Gençlik Spor Ve İl Müdürlüğü Karşı Yaka Spor Salonunda kadınlara yönelik yüzme, Step, Ayrobik, Karete ve Atletizm ile alakalı dönem dönem çok ciddi işbirliğimiz var. Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği ile işbirliği yapıldı. Arıcıların yetiştiriciliği noktasında ciddi anlamda kurslar düzenleyip eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın