KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Bu işten kim sorumlu?

Yapımıyla yılan hikâyesine dönen yeni Bingöl Devlet Hastanesi inşaatı, son uzatmadan 2 ay geçmesine rağmen teslim edilemedi. Ardı ardına alınan uzatmalara rağmen 5 yıldır bitirilemeyen hastane inşaatına sitem eden halk, “Bu işin sorumlusu yok mu? Sağlık Bakanlığı, TOKİ, Bingöl Valiliği nereye başvurmamız gerekiyor. Bunca eziyetin hesabını kim verecek?” diye sordu.

Bu işten kim sorumlu?
01 EKİM 2015 PERŞEMBE 03:16
0
2937
4
AA aa

 1936 yılında il olduktan sonra Türkiye'nin en geri kalmış illeri arasında yer alan Bingöl, temel sorunları bir türlü aşamıyor. Dışa bağımlı olmaktan kurtulamayan, ağır aksak yürüyen işlerden sürekli nasibini alan, ‘Hayata geçiriliyor' denilip yıllarca yapımı süren projelerin kurbanı olan Bingöl, sağlık alanında çektiği eziyetten kurtulamıyor.

Sağlık alanı başta olmak üzere birçok alanda geri kalmışlığın acısını yaşayan halk, 5 yıla aşkın zamandır bitirilemeyen hastane inşaatına sitem etti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp, 2010 yılında yapımına başlanan ve 2013 yılında teslim edilmesi gereken hastane inşaatı 5 yılını geride bırakmak üzere.

32 milyon 905 bin lira bedelle AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu'nun firması olan “Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş tarafından yapımı devam eden hastanenin Ağustos ayında teslim edilmesi gerekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘Ağustos'ta teslim edilecek', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘az kaldı' dediği hastane inşaatı, bitirilmek bilmiyor.

HALK SİTEM ETTİ

Şirket mantığıyla işletilen hastanelerde şifa bulamayan ve yıllarca şifayı başka illerde arayan halk, 5 yıla rağmen teslim edilemeyen hastane inşaatına sitem etti.

TOKİ ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kesimleri göreve davet eden halk, “Bingöl ile birlikte çevre illerde de hastane ve çeşitli kuruluşların temeli atıldı. Hepsi fiziki yapısını tamamladı ve yıllar önce hizmet vermeye başladı. Bingöl'de 5 yıl önce temeli atılan hastane, yapacağı hizmetlerle değil, aldığı uzatmalarla sürekli gündeme geliyor. Halka neyin bedeli ödetiliyor. Bu işin sorumluları kim? Neden kimse ilgilenmiyor. Sözleşme tarihinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen hastane teslim edilmiyor ve kimsenin buna sesi çıkmıyor” dedi.

HERŞEY YARIM YAMALAK

Bingöl'de yapılan tüm yatırımların sorunlu ve gecikmeli olduğuna dikkat çeken halk, “yol yapılır, bir yılda bozulur. Projeler dillendirilir yıllarca kağıt üzerinde kalır, ‘gelecek, geliyor' denilen hizmetler sadece lafta kalır. Böyle bir memlekette yaşıyoruz ki halk adeta cezalandırılır, bedeller ödetilir. Genç yolu, Karlıova yolu, Elazığ yolu, çevre yolu, Diyarbakır yolu sorunlardan geçilmiyor. Kimi çal-çukur kiminin yıllarca yapımı devam ediyor. Bu memlekette hizmet adına yapılan her şey, ya yarım bırakılır yâda yıllarca yapımı sürer” diye sitem etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sergen (@Misafir_19319)
02 Ekim 2015 Cuma 17:30
arkadaslar kb ama gercekten yazık bingölüme cünkü oy verecek parti yok buda oy kullanma bingöl ki kıymet bilinsin tek vekil bile cıkarmıyacanki kıymet anlasılsın nedir bu cile yaw ayıptır cıkarcılık memket üzerinden yapılmamalı
Doruk aydoğdu (@Misafir_19317)
02 Ekim 2015 Cuma 10:13
Siz daha akp ye verin oylarınızı mustehaktır size herşey
Zaza brindar (@Misafir_19316)
01 Ekim 2015 Perşembe 22:59
Çewlik Azad yazıklar olsun sana sen insanmisin
cewlik azad (@Misafir_19314)
01 Ekim 2015 Perşembe 11:02
sorumlu HDP dir!!! dokunmayin AKEPE me. AKP belediyesiyle m. vekilleriyle yıllardır buradadır, mağdurdur masumdur bıze yol yapmiştır!!
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın