KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bu neyin bedeli?

Ulaşım, eğitim, enerji ve daha birçok sorunla boğuşan Bingöl, özellikle sağlık alanında ağır bedeller ödüyor. Doktor eksikliği, personel yetersizliği, cihazlardaki teknik arızalar vb. sıkıntılardan dolayı şifayı başka illerde arayan hastalar, bin bir türlü sorunla karşılaşıyor. Büyük hayallerle 2010 yılında temeli atılan Bingöl Devlet Hastanesi yeni binası ise sorun yumağından öteye gidemiyor.

Bu neyin bedeli?
21 NİSAN 2015 SALI 00:41
0
4139
12
AA aa

 Bingöl'de sağlık alanında yaşanan sıkıntılar, can yakmaya devam ediyor. Kentin genel sorunları arasında başrolü üstlenen sağlık alanındaki noksanlıklardan dolayı halk adeta cezalandırılıyor! Doktor sıkıntısı, ağır aksak çalışan cihazlar, kapasitesi yetersizliği, yolsuzluk iddiaları ve belli başlı sorunlarla gündemden düşmeyen sağlık alanındaki yetersizlikler, hastaları dışa bağımla hale getirmeye devam ediyor.

HER ALANDA GERİ KALDIK

Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da bölge illerinin gerisinde kaldık. (TUİK) Malatya Bölge Müdürlüğü'nün verileri, sağlık alanındaki tabloyu gözler önüne sermeye yetiyor. 2014 verilerine göre; Türkiye'de ortalama hekim başına düşen hasta sayısı 573, hemşire başına düşen hasta sayısı ise 549. Nüfus ve yüzölçümüyle Tunceli'den kat kat büyük olan Bingöl, TRB1 bölgesinde sağlık alanında en kötü durumda. Bingöl'de hekim başına 922 hasta, hemşire başına 500 hasta düşüyor. Hasta başına düşen doktor sayısıyla Türkiye ortalamasının üzerinde olan Bingöl, mevcut hastanelerdeki kapasite yetersizliğinde de yine Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor. Türkiye'de ortalama 379 hastaya bir yatak düşerken, Bingöl'de 404 hastaya bir yatak düşüyor. En iyi sırada, 195 kişiye bir yatak sayısı ile Elazığ bulunurken, Malatya'da 328, Tunceli'de ise 457 hastaya bir yatak düşüyor.

EKSİKLİKLER BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR

Doktor ve cihaz sıkıntısının yanı sıra daha çok fiziki problemleriyle gündeme gelen Bingöl Devlet Hastanesi'nde “taşınılacak” denildiği için yapılmayan işlerden dolayı ortaya çıkan sıkıntılar ile “taşınma gecikiyor” denilerek yapılan ek masraflar da ironi bir tablo oluşturuyor. Özellikle hafta başlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle polikliniklerde nefes almak da oldukça güçleşiyor.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de durum vahim. Çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı sayısındaki yetersizlikler, hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Geçici görevlendirmelerle mağduriyetler önlenmeye çalışılsa da hastalar sıkını yaşamaktan kurtulamıyor.

MAYIS'TA BİTİRİLECEK(MİŞ)

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 2010 yılında yapımına başlanan ve 7 bloktan oluşan 250 yataklı Devlet Hastanesi ardı ardına alınan süre uzatımlarıyla yılan hikâyesine döndü.

32 milyon 905 bin lira bedelle Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun firması olan “Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş”nin ihalesini aldığı 250 Yataklı Bingöl Devlet Hastanesi sözleşme gereği 25 Haziran 2013'te bitirilmesi gerekiyordu.

2013 yılında tamamlanması gereken Bingöl Devlet Hastanesi'ni zamanında yapamayan yüklenici firma ardı ardına ek süreler aldı. Bu süreçte, taşeron firmalar da sürekli değişti. Son olarak Mayıs 2015'e kadar ek süre alan firmanın, 18 Mayıs'ta geçici kabulle inşaatı teslim etmesi gerekiyor ancak yapılan gözlem ve araştırmalar, hastane binasının bu tarihe kadar bitirilmesinin imkânsız olduğunu gösteriyor.

Bazı yetkililerin iddiaları ise daha vahim; “Değil mayıs ayında, 2015 sonuna kadar bitirileceğini tahmin etmiyoruz. Örnek birkaç oda yapılmış ama gerisi tam bir fiyasko. Hastane inşaatı bu haliyle, bu çalışma temposuyla bitirilemez. Çünkü daha yapacak çok iş varken, çalışanların ücretleri ödenmiyor diye kimse de çalışmıyor. Sürekli işler el değiştiriyor, her gelen parasını alamadığı için işi yarım bırakıyor. 3-5 tane işçiyle bu hastane bitmez!” değerlendirmelerini paylaştılar.

SORUN ÇÖZÜLENE KADAR GÜNDEMDE TUTULACAK

Hastane inşaatına dair her fırsatta yeni bir tarih verilerek umutların ertelendiği Bingöl'de, bu sorun çözülünceye kadar halkın hastane talebini gündemde tutma kararı alan Bingöl Online Gazetesi olarak bu sesin daha gür çıkması adına kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin, meslek odalarımızın ve toplumun tüm katmanlarının, bu talep karşılanıncaya kadar talebi en güçlü şekilde dile getirmeye davet ediyoruz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir Çelik (@Misafir_18769)
21 Nisan 2015 Salı 18:35
İddia ediyorum Bingöl'ün bakanı olmasaydı bu hastane çoktan bitmişti.Doğal gaz aynı minval üzere.Bakan Sayın Cevdet Yılmaz nedeniyle bu güne kadar gelmemiştir.Bundan sonrası inşallah olur diye düşünüyorum.Çünkü o kambur sırtımızdan kalktı.Yine bir iddiam var.Bakan Sayın Recep Akdağ'dan sonra sağlık hizmetlerinde gerileme oldu.Bu durumu ilgililere ilettim.Cevap alamadım.Demek ki iddiam doğru.Sükut ikrardan gelir.Bu çile bitsin diyoruz.Kim bu işle ilgili ise çıksın meydana ve millete hesap versin. Bir vekil Ensarioğlu'nun zarar ettiğini söylemiş.
Zazazaza (@Misafir_18768)
21 Nisan 2015 Salı 18:06
Hastanelerin ve Sağlık Kurumlarının durumu içler acısı. Siyasiler atama yaparken halka hizmet etmeyi
hedeflemektense halkın istek ve taleplerini dikkate almadan atama yapmakla meşguller. Tabi böyle geride kalırız.Olan gariban biz Bingöllülere oluyor. E hayırlısı bi başka bahara.
zaza salih (@Misafir_18765)
21 Nisan 2015 Salı 13:46
Kimi kendine vekil seçersen seç bunun hiç bir önemi yokk. önemli olan şu;sen onu efendi etme kendine onun efendisi ol!bu zihniyet değişmeli artık.dediğim gibi görüşünüz ne olursa olsun,hizmetline prim vermeyeceksin ,derdin olduğunda sen onun kapısına değil o senin kapına gelmeli.bunları yapamayacaksak da temsilci seçmeyelim daha iyi.en azından tüm ülkeyede örnek olur,bu zihniyetin değişmesine sebep oluruz.hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.Bingölümün saf temiz ,iyiniyetli muhafazakar halkı!
zaza salih (@Misafir_18763)
21 Nisan 2015 Salı 13:40
Şimdiden vekil adaylarının yakınlarının,yalakalarının,mütahitlerinin,bilmem nelerinin ....havasından,triplerinden,gururlarından,kibirlerinden,böbürlenilişlerinden ve kurum ve kuruluşlarda ki idareci (veya değil)yakınlarının baskı,trip,vb hareketlerinden geçilmez oldu.Yahu ademoğlu kimin sırtından kime yapıyrsun bunları?hiç düşünmez ve de utanmazsınız bunları yaptığınız kişilerin efendiniz olduğunu?başka hangi ülkede kendi vekiline tapan bir halk vardır?söyleyin lütfen.Uyan ey halkım artık prim verme bu tür şeylere.
zaza salih (@Misafir_18762)
21 Nisan 2015 Salı 13:30
.bir önce ki mesajda saydığımız kuruluşların başındaki büyüklerimizin de kendi menfaatlerini bir tarafa bırakıpta artık bu memleket için birşeyler yapmalarının zamanı gelmiştir kanımca.Daha önce ki arkadaşların mesajlarında belirttikleri yok dilekçe toplayalım yok kapılarına gidelim yok bilmem ne?yahu yeter artık bırakında asli görevlerinin farkına varıpta onlar bizim kapımızdan çıkmasınlar.peslerine takılıpta kuyruk oluşturmayı yalakalık yapmayı bırakalım ki temsilcimiz olduklarını hatırlayıp asli görevlerinin (halka hizmet)farkına varsınlar.
zaza salih (@Misafir_18761)
21 Nisan 2015 Salı 13:23
Bingölonline bu denli 1. dereceden sorunları gündeme getirip gündemde tutma çabanızı taktirle karşılıyorum.lakin sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu yeterli değildir.Burada yukarıda da değindiğiniz gibi meslek odaları stk'lar ve diğerlerini harekete geçirmek için buradan çağrıda bulunmanız yeterli olmayıp ,onlara ciddi bir şekilde öncülük edip harekete geçirmek için biraraya gelip yüzyüze görüşmelerde bulunmanız gerekir.
Veysel (@Misafir_18760)
21 Nisan 2015 Salı 11:48
sorsan millete bi o kadar daha sıkıntı sorun sayarlar ne ilginçtir ki kahvelerde oturmaktan başka bir şey yaptıkları yok oy zamanı sandığa gidip ak partiye oyunu verip kahveye geri dönerler hiç düşünmüyorlar bu hastanelerin yolların hali niye böyle ne yapabiliriz diye eski kadronun değişmesi çok iyi oldu hele hele BAKANIN olmaması şükredilecek bi durum..
mehmet (@Misafir_18758)
21 Nisan 2015 Salı 10:50
Önce bir empati yapsın Bingöllü kardeşlerim daha bir hafta önce tek konunuz eski vekillere haksızlık yapıldı adaylık verilmedi şimdi hastane bitmedi ne olacak acaba bu savunduğunuz vekilleriniz bir defa bile bingöldeki hastaneye gidip polikinliklerin önününü gördülermi gerçek ten insanlar adeta birbirini eziyor yazık çok yazık. acaba kaçtane bingöllü bakan beye gidip sayın bakanım bu hastane inşaatı ile ilgilenin dedi varsa yoksa beni oğlumu kardeşimi yakınımı şu veya bu kuruma şube müdürü, müdür yap taşeronda işe başlat vasıflı olsun olmasın.
sedat alp (@Misafir_18757)
21 Nisan 2015 Salı 09:17
Bingöl halkı çevre illere sevk edilirken ses çıkarmıyorsa herkes niye bu hastane bitmiyor demesin..Birlik olup imza kampanyası başlatıp siyasilere bu sıkıntıları ulaştırmamız gerek.Lütfen artık uyanın bu rezalet bitsin artık..
Çarçıme (@Misafir_18756)
21 Nisan 2015 Salı 09:13
Arka bahçeye reva görülen budur.
'Ayig şın ayin burien. Ayıg vınderté édé mayé.'
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın