KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Bu vebal nasıl ödenecek?

Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, soruşturma, uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarına sitem ederek, bedenlerini açlığa yatırdı. 5’inci gününe girilen açlık grevinde üniversite önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, yönetimi uyarıda bulundu; “Bu öğrencilerin mağduriyeti derhal giderilmelidir. Öğrencilerin eğitim hakkı engellenemez”

Bu vebal nasıl ödenecek?
28 ŞUBAT 2015 CUMARTESİ 00:12
0
3440
0
AA aa

 Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, baskı ve soruşturmalara karşı açlık grevi başlatan öğrencilere destek olmak ve üniversite yönetimine uyarıda bulunmak için Bingöl Üniversitesi girişinde basın açıklaması yaptı.

Burada basın metnini okuyan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç, Bingöl Üniversitesi yönetimine uyarıda bulunarak: “Bu öğrencilerin mağduriyeti derhal giderilmelidir. Hiç kimse hiçbir kurum öğrencilerin eğitim hakkını engelleme hakkına sahip değildir. Bu uyarılar göz önüne alınmadığı takdirde Eğitim Sen olarak en üst düzeyde toplumsal örgütlülük ile üniversite yönetiminin despotluğu kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLER BASKI ALTINDA

2014-2015 eğitim yılı başından bu yana üniversitede devam eden mağduriyetlerin ayyuka çıktığını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: “Üniversitelerin bilim yuvası olma, özgürlüklerin önünü açması gereken bir kurum olması gerekirken 1980 askeri darbesinin kanunları ile hareket eden yönetimin öğrenciler üzerinde ceberut bir tarza dönüştüğü açıktır. Üniversite öğrencilerinin Aydın Erdem anması ve 25 Kasım Dünya Kadınlara Şiddeti Önleme günü için yapmış oldukları basın açıklamalarına verilen uzaklaştırma cezaları üniversitenin gidişatının göstergesidir. Daha önce bu konularda yaptığımız yönetim görüşmelerinde izinli basın açıklamalarının dahi soruşturmalara tabi tutulduğu idareye iletilmiş ve idare tarafından bu mağduriyetlerin giderileceği tarafımıza bildirilmişti.”

İZİNLİ BASIN AÇIKLAMALARINA SORUŞTURMA

Yönetimin mağduriyetleri gidermek yerine soruşturmaları daha da içinden çıkılamaz hale getirdiğini ifade eden Kılıç, son zamanlarda yaşanan durumları şöyle sıraladı; “1-İzinli basın açıklamalarına katılan ve bu organizasyonu yapan öğrenciler cezalandırılmıştır. 2- Bu soruşturmalara konu, olayla ilgili olmayan veya ilde dahi bulunmayan öğrenciler ceza almıştır. 3- Mahkeme kararı ile takipsizlik verilen öğrencilere uzaklaştırma cezası verilmiştir. Bu durumlar gösteriyor ki amaç üniversite işleyişini sağlamak değildir. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi bir şekilde mağdur etme anlayışıdır. Üniversitenin başta yönetim olarak özgür ve özerk olduğu ve bunun fiiliyata dökülmesi gerektiği bilinmelidir. Bir yerlerden ellerine tutturulan listelerle öğrenciye ceza vermek başta yönetimi daha sonra üniversitenin kimliğini zedelemektedir. Bu tarz tavırlar devam ederse gelecek yıl Bingöl üniversitesine gelecek öğrenci bulmakta zorluk çekilebilir. Bingöl kamuoyu bu olayı böyle okumalıdır.”

AÇLIK GREVİ 5'İNCİ GÜNE GİRDİ

Mağduriyet yaşayan öğrenciler bugün itibariyle 5 gündür saattir bedenlerini açlığa yatırdığını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi: “Üniversite yönetimi olayın bu noktaya gelmesine sebep olmuştur. Durduk yere hiçbir insan bu tür bir eyleme girişmez. Kaldı ki bizim de içinde bulunduğumuz görüşme komisyonunda üniversite yönetiminin ben yaptım oldu anlayışı ile hareket ettiği açıktır. En küçük basın açıklamasında kolluk kuvvetini üniversiteye sokan anlayış kesinlikle bilimde ve gelişmeden bahsedemez. Buradan tekrar Bingöl Üniversitesi yönetimini uyarıyoruz. Bu öğrencilerin mağduriyeti derhal giderilmelidir. Hiç kimse hiçbir kurum öğrencilerin eğitim hakkını engelleme hakkına sahip değildir. Bu uyarılar göz önüne alınmadığı takdirde Eğitim Sen olarak en üst düzeyde toplumsal örgütlülük ile üniversite yönetiminin despotluğu kamuoyuna duyurulacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın