KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Cemaat lojistik destek sağladı mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Paralel yapı ile örgüt bağlantısı tespit edildi” açıklamasında bahsettiği istihbarat raporlarının detaylarına ulaşan Akşam Gazetesi, Bingöl Emniyet Müdürü ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin; “Saldırılarda paralel yapının taşeron olarak kullandığı PKK'lılara lojistik destek ve istihbarat verdiği tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Cemaat lojistik destek sağladı mı?
13 ARALIK 2014 CUMARTESİ 07:47
0
1631
4
AA aa

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Paralel yapı ile örgüt bağlantısı tespit edildi" açıklamasında bahsettiği istihbarat raporlarının detaylarına Akşam ulaştı. 17-25 Aralık darbe girişimi başarısız olunca gözünü çözüm sürecine dikip ülkede büyük kaos yaratmaya çalışan paralel yapının Doğu ve Güneydoğu'daki kritik olaylarda yönlendirme yaptığını yazan Akşam, haberini şöyle işledi;

HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİ

İstihbarat birimleri çözüm sürecinde ardı ardına gelen eylemleri mercek altına aldı. Özellikle Diyarbakır merkezli eylemlerde paralel yapı izleri tespit edildi. İstihbarat birimleri tarafından ortaya çıkartılan kirli ittifakın detayları rapor edildi. Raporlara göre hedefte önce çözüm süreci ardından hükümet var. 17 ve 25 Aralık'ta deşifre olan paralel yapı toplumun 'yumuşak karnı' olan çözüm sürecini itibarsızlaştırıp başarısızlığa uğratmak için PKK'lı bazı gruplarla işbirliği yaptı.

LİCE'DE OLAYLARI BAŞLATTILAR

Bölgede yaklaşık 1 yıldır meydana gelen Lice'deki karakol protestosu, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrak indirme eylemi ve son olarak 6-7 Ekim Kobani olaylarında başroldeki kişilerin bağlantıları araştırıldı. Yapılan araştırmalarda paralel yapı üyelerinin bu kişilerle bağlantı kurduğu tespit edildi.

BARIŞ KARŞITLARI TAŞERON

İstihbarat kaynaklarınca tespit edilen Paralel Yapı - PKK İşbirliği Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak'ta deşifre oldu. Paralel yapının bu illerdeki PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ni (YDG-H) taşeron olarak kullandığı ortaya çıktı. 1 yıl önce bazı genç gruplar tarafından kurulan ve silahlı hiç bir eylemi bulunmayan bu örgüt paralel yapı ile irtibat kurduktan sonra silahlanmaya ve kanlı eylemler yapmaya başladı. YDG-H'ye paralel yapı üyelerinin lojistik ve istihbarı destek sağladığı tespit edildi.

BÖLGEDE HAREKETE GEÇTİLER

Yapılan çalışmada Pensilvanya'dan gelen talimatla Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerde bulunan paralel yapı hücreleri uyandırıldı. Paralel yapının bölge sorumluları harekete geçti. Eski dönemde bölgede görev yapan paralel yapıya yakın istihbaratçılar yanlarına aldıkları bilgilerle taşeron bir örgütlenmeye gitti.

RAPORDAKİ DETAYLAR

- Paralel yapı Öcalan'ın eylemsizlik kararına uymayan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'yi taşeron olarak kullanıyor.

- 6-7 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşı ile ilgili tutuklanan 25 kişiden bazılarının paralel yapı üyeleri ile çeşitli dönemlerde bağlantı kurduğu tespit edildi.

- Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edildiği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıda yine paralel yapı bağlantıları tespit edildi. Saldırılarda paralel yapının taşeron olarak kullandığı PKK'lılara lojistik destek ve istihbarat verdiği tespit edildi.

- Paralel Yapı ile PKK içinde bulunan çözüm süreci karşıtlarının en büyük hedeflerinin ise "Türk ve Kürt çatışması" yaratmak olduğunun altı çizilen raporlarda MHP tabanının da bu çatışmanın içine sokulmaya çalışıldığı ve bunun için aktif faaliyetlerinin bulunduğuna yer verildi.

ŞIRNAK'TA ŞOK OPERASYON

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 10 adet Kalaşnikof tüfek ile 7 bin 867 mermi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serekani (@Misafir_18149)
15 Aralık 2014 Pazartesi 00:46
Pkk her seferinde biz yapmadık öldürmedik diyor hüdaparlılara. Provakasyondan bahs ediyor cemaatin parmagı açık ve aşikar. Cemaat bu ülkenin her kademesine sızmış hain bir yapı. İl deki en küçük seçimlerde bile boy gösteriyor. Oda seçimlerine bile bulaşıyor hatta şu an farkında olmasanızda bir odanın başkanı ve yönetiminde 3-4 paralel var o önemli odanın. Bir cemaatin derdi ne bu kadar her kademeye sızmakla?
ahmet baş (@Misafir_18144)
14 Aralık 2014 Pazar 06:50
bu iddia tutmaz ve 17 25 aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarını da örtmez
Ali Taş (@Misafir_18135)
13 Aralık 2014 Cumartesi 14:14
Doğuda bu cemattin yurtlari, dersaneleri yıllardır pkk nın hedefinde de
mstgvn (@Misafir_18133)
13 Aralık 2014 Cumartesi 11:28
Cemaatin doğuda terörü nasıl engellediğini dağa çıkışları nasıl azalttığını herkes biliyor.Hatta terör liderleri bu durumdan rahatsızlıklarını her platformda dile getirmişlerdir.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın