KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Cenazeleri traktörle köyü götürüyoruz

Yol sorunu başta olmak üzere köylerinin birçok sorunla boğuştuğunu ifade eden Adaklı İlçesi Kamışlıgöl (Tümük) Köyü eski muhtarı Ramazan Altunyay, bozuk yollardan dolayı, cenazelerini traktörlerle köye getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Cenazeleri traktörle köyü götürüyoruz
15 MAYIS 2015 CUMA 00:45
0
1893
0
AA aa

 AK Parti'nin 2015 Genel seçimlerinde kullandığı ‘Onlar Konuşur AK Parti yapar' sloganı üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sitemde bulundu. Altunyay, “Başbakanımız diyor ki; ‘Birileri konuşur, biz hizmet ederiz.' Hani, nerede hizmet?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başbakan başta olmak üzere siyasiler ve sorunların çözümünde etkili ve yetkili kurum amirlerine sitem eden Altunyay, “ Ben Adaklı İlçesi Kamışlıgöl Köyü eski muhtarıyım. Köyümüz merkez köy sayılır. Köyümüzde yol dâhil olmak üzere hiçbir hizmet yok. Cenazemiz oluyor, hastamız oluyor ama yol olmadığından götürüp getirmekte ciddi zorluklar yaşıyoruz. Ben vatandaşlık hakkım olan dilekçe hakkımı kullanarak defalarca Bingöl Valiliğine dilekçe verdim. Dönemin Vali beyi il özel idareye, il özel idarede Adaklı il özel idareye gönderiyor dilekçemi. Adaklı İl Özel İdarede bana gönderilen cevapta da üç sene önce yolun kumlamasını yaptıklarını bu nedenle de bizim bu konuda herhangi bir şey istemeye hakkımız olmadığını söyledi. Var mı böyle bir şey? Siz kendiniz gördünüz yolumuzu. Bizler eşit haklara sahip vatandaşlarız ve bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu yol yol mudur? Sizlere soruyorum. Siz bu şekilde kabul eder misiniz bu yolu? Başbakanımız diyor ki birileri konuşur biz yaparız. Hani nereyi yapıyor. Yatırımı nereye, kimlere yapıyorsunuz da biz görmüyoruz. Mecliste o kadar vekilin var gönder hele gelip görsünler. Nereye gidiyor bu yatırımlar. Bir köye yol gelmiyor. Kim yedi bu yatırımları hiç haberin yok. Vekillerin Elazığ'da Bingöl'de sırt üstü uzanıyorlar ama köylere gelen yok. Ondan sonrada diyorsunuz ki herkes bizle beraberdir. Kusura bakmayın kimse sizle beraber değildir” şeklinde konuştu.

“YA SORUNLARIMIZI ÇÖZÜME KAVUŞTURSUNLAR YA DA…”

Altunyay, yaşadıkları mağduriyetleri şu şekilde dile getirdi: “Köyümüzde normalde 100 hane var ama hali hazırda 80 hanede aile yaşıyor. Hastamız, cenazemiz olduğunda ya traktörle ya da eşeksırtında götürüp getiriyoruz. Başka bir seçeneğimiz yok. Önceki gün bir cenazemiz vardı traktörle köye getirebildik. Bu asırda olabilecek bir şey mi traktör üzerinde cenaze taşımak. Ya bizim sorunlarımızı çözsünler ya da gelip köyü boşaltıp bizi sürgün etsinler başka bir yere. Sn. Adaklı Kaymakamına, bu sorunu yaşamamızın müsebbibi olan İl Özel İdaresi yetkililerine sesleniyorum. Eliniz vicdanınıza koyun ve gelip sorunumuzu çözün. Kaymakam geçicidir ama İlçe Özel İdare Müdürümüz bu köyü mahvetti. Gelen kurum müdürleri olsun, siyasetçiler olsun hepsi bu sorunun yaşanma sebebine ortaktır. Bu insanlara yazık günahtır, bunların mağduriyetine seyirci kalmayı bırakın. Bu devirde bu sorunlarla boğuşuyoruz olacak iş midir bu? Etkili ve yetkili tüm kurum veya kişilere sesleniyorum. Gelin kendi gözünüzle görün bu halk nasıl yaşıyor.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın