KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ceviz potansiyelini değerlendiremiyoruz

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, verilere göre, topraklarının 3’te 1’i ceviz üretimi için uygun olan ve cevizin anavatanı olarak anılan Bingöl’ün, potansiyelini yeterince değerlendiremediğini söyledi.

Ceviz potansiyelini değerlendiremiyoruz
19 EYLÜL 2014 CUMA 07:08
0
1823
0
AA aa

Garanti Bankası, 2002'den bu yana düzenlediği Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 95. toplantısını, Bingöl'de gerçekleştirdi.

İlin potansiyelinin ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceğinin tartışıldığı toplantıyı, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat yönetirken, açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

Ardından söz alan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, ceviz yetiştiriciliğiyle Bingöl ili ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceğini anlattı. Çankaya Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Meral Sayın, yerel ekonomilerde kümelenmenin farklı uygulamalarını ve kalkınmaya sağlayabileceği katkıları aktardı. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise Türkiye'nin tarım ve hayvancılığında kooperatifçiliğin öneminden yola çıkarak, uyguladıkları modern yöntemleri paylaştı. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve yarınını inceledi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere: “Verilere göre, topraklarının 3'te 1'i ceviz üretimi için uygun olan ve cevizin anavatanı olarak anılan Bingöl, potansiyelini yeterince değerlendiremiyor. Bozuk orman ve meraların ıslah edilip ağaçlandırılmasıyla Bingöl Türkiye'nin lokomotif ceviz üretici kenti olabilir. Diğer yandan, Bingöl'ün özellikle tekstil ve konfeksiyon alanındaki üretim gücü kümelenmeyle de desteklenirse, ilin ekonomisinde ciddi gelişmeler sağlanabilir. Hayvancılık eksenli bir bölgede yer alan Bingöl'ün, bu faaliyetten katma değeri yüksek faydalar yaratması için, ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi gerekiyor. Çağdaş kooperatifçilik modellerinin teşvik edilmesiyle küçük üreticilerden yeterli bir üretim gücü yaratmak mümkün olabilir. Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 95. toplantısının, uzman konuşmacılarımızın da paylaşımlarıyla, Bingöl'ün geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın