KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Chp il başkanı istifa etti

CHP Bingöl İl Başkanı Kurban, genel seçimlerde İstanbul’dan birinci bölge milletvekili aday adayı olacağını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etti. Kurban, Milletvekili seçilmesi halinde ilk işinin siyaset tüccarlarını deşifre etmek olduğunu söyledi.

Chp il başkanı istifa etti
25 ARALIK 2014 PERŞEMBE 22:05
0
2694
0
AA aa

 5 yıl belediye meclis üyeliği, 2 yıl parti meclis üyeliği ve 18 yıl Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kurban, basın açıklaması düzenleyerek kamuoyuna istifa ettiğini duyurdu.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurban, 25 yıllık görevi süresince Bingöllülere hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek: “Bingöl'ün yedi ilçesini, 335 köyünü bin 260 mezrasını defalarca ziyaret ettim. Sıcak ilgi gördüm ama sandıkta sonuç alamadık bunun birçok sebebi olabilir. Siyaset üzerinden çıkar elde etmeyi ahlaksızlık sayarım. Rakiplerimi eleştirirken hukuku ve doğruyu esas alırım” dedi.

“OYDA İLK, HİZMETTE SON SIRA”

400 bine yakın Bingöllünün farklı şehirlerde yaşadığını, kentte yaşayan 258 bin vatandaşın da çaresizlik içerisinde olduğunu belirten Kurban, AK Parti iktidarını eleştirdi; “AKP iktidarına 10 yıldır ilk sırada oy veren Bingöllüler, hizmete gelince son sıraya düşüyorlar. Bu durum beni kahrediyor. İnsan yaptığı suçun cezasını çeker, yaptığı iyiliğin mükâfatını bekler. Oy veriyorsun karşılığını hizmet iste hizmeti alamıyorsan oy vereceğim parti de yok diyorsan, evinde otur. Oy kullanma ki, seni adam yerine koysunlar. Bu çaresiz zavallı insanların umutlarını, inançlarını sömüren profesyonel siyaset tüccarları Bingöl'de bellidir. Her beş yılda bir dağıtılan haram paradan nemalanan bu siyaset bezirgânları Bingöl'ün hizmet almamasının sebebidirler”

“İLK HEDEFİM SİYASET TÜCCARLARINI DEŞİFRE ETMEK”

Milletvekili seçilmesi halinde ilk hedefinin siyaset tüccarlarını deşifre etmek olduğunu belirten Kurban, şöyle devam etti : “Halkın sırtından emdikleri kanı burunlarından getireceğim. Bingöl'de hizmetlerin gelmesini teşvik ederken, yolsuzluklarla da her zaman uğraştım. Son iki yıldır Murat Nehri üzerinden yapılan dört barajın göl sahasında kalan demiryolu güzergâhı, değiştirme giderleriyle ilgili HES Baraj lisansını alan firmalarca yapılması gerekirken hileli yollardan bu para hazineden karşılanıyor. Bu bedel yaklaşık bir Milyar 500 milyon tutarındadır. Bu soygunu savcılığa bildirdim diye başıma gelmeyen kalmadı. 100 binlerce lira para cezasından sonra 20 yıllık iki milyon değerinde makine parkı olan yaklaşık otuz insanın çalıştığı işletmem altı aydır kapatıldı. Gerekçesi dönemin 8.Kolordu Komutanı Orhan Paşa istedi diye. 1993 yılında Bolu Komando Tugayı Lice'den başlayarak köyleri yaktı. Bingöl sınırına dayandığında Dönemin Bingöl Valisi A. Kadir Sarı, açık tavır alarak dönemin başbakanı Tansu hanıma ‘ya bu askeri birliği yada beni Bingöl'den alırsınız' diyerek Bingöl'ün köylerini yakmaktan kurtarırken Orhan Paşa'nın keyfi isteği ile 30 insanın ekmek kapısını kapatma kararınızı bu olayla karşılaştırmı yorumunu size bırakıyorum. Sayın Vali ve Garnizon Komutanı Kayserili hemşeridirler. Kayserililer yetenekli insanlar Bingöl'ün ufkunu açarlar diye sevinmiştim. Yaptıkları icraata bakılırsa istikballerini kurtarmanın telaşı ile iktidara hoş görünmenin çabası içindeler. Bingöl teşvikle yatırımcı ararken 30 insanın çalıştığı bir işletmeyi kapatmak hangi akla hizmettir. Google vasıtası ile uydudan evlerin içi izlenirken, Bingöl'ü duvarlarla örmek Beş yıldan beri para yok diye hastane inşaatı bitirilmezken, 10 yıldan beri genç karayolu bitirilmezken kilometrelerce beton duvara hangi gerekçelerle kim karar vermiş ise çıksın açıklasın. Bu duvar sadece sinema filmi çevirmeye yarar. Sayın Bakan da her hafta geçerken olup bitenleri sadece izliyor. Sayın Bakan zaten izlemekle yetiniyor.”

“VATANDAŞIN OYLARI İLE CEBİNİ DOLDURAN SİYASETÇİYE OY VERMEYİN”

Bingöl'ün hizmetten noksan bırakıldığına işaret eden Kurban, şunları söyledi: “Çağımız bilgi çağıdır. Olup bitenleri izliyoruz her an artık hesap sormanın zamanıdır. Yanı başımızdaki Elazığ'da tüm köy yolları asfalt iken Bingöl'de bu oran yüzde 50'dir. Elazığ'da bir doktor 520 hastaya bakarken, Bingöl'de bir doktor 870 hastaya bakıyor. Elazığ'da İPARD Kırsal Kalkınma Projesi uygulanırken Bingöl'de yok. Her alanda bunlar çoğaltılabilir. Vatandaşın oyları ile cebini dolduran siyasetçiye oy vermeyin. Vatandaşın oyları ile Saltanat süren sivil toplum yöneticilerine oy vermeyin. Hazineden yapılan yatırımların hesabını sorun. Bundan sonra da gönlüm gözüm Bingöl'de olacaktır. Bütün çabalarım hizmetlerim ve emeklerim, Bingöllülere helal olsun.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın