KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Çok okuyanla arkadaş olacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlanan “Okuyorum Spor Yapıyorum” SODES Projesi kapsamında en çok kitap okuyan ve spor yapan öğrenciler ödüllendirildi. Vali Köşger, en çok kitap okuyan öğrenciyle arkadaş olacağı sözünü verdi.

Çok okuyanla arkadaş olacak
13 EKİM 2016 PERŞEMBE 00:56
0
1308
0
AA aa

Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda uygulanan ‘Okuyorum Spor Yapıyorum' SODES Projesi kapsamında düzenlenen ödül törenine, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ile kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

20 öğrenciye kol saati, 90 öğrenciye de spor ayakkabı hediye edilen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, proje için okulun giriş katında Z kütüphane oluşturulduğunu söyledi.

Engin, “Yine bu kapsamda, kütüphanenin yanı sıra okulumuzu doğu kısmında yer alan ve atıl halde bulunan alanda 45*25 metrekarelik basketbol potaları, voleybol filesi ve hentbol kaleleri yerleştirdik. Adanın etrafı kapatılarak ilerleyen zamanlarda ışıklandırmaları da yapılacak. 2 Beden Eğitimi öğretmenimizin kontrolünde bu spor sahası kullanılacak. Ayrıca Türkçe Öğretmenlerimizin kontrolünde de öğrencilerimizin Z kütüphaneden istifade etmesi sağlanacak. Spor kompleksini oluşturan basketbol, voleybol ve hentbol etkinlikleri ile hedef kitlemizde yer alan öğrencilerimizin ve mahallemizde yaşayan çocuklarımızın, spora ve kitaba ulaşamamış yoksul çocuklarımızın faydalanmalarını sağlayacağız. Öğrencilerimizin medya okuryazarlığı konusunda yetkinleşmeleri, araştırma ve bilgiye ulaşma, bilgiyi paylaşma, zamanını verimli etkinliklere değerlendirme bilinç ve alışkanlıklarını kazandırmak da en

ARIKAN: “ÇOK ÖNEMLİ SPOR TESİSLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arıkan ise, “Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak ve potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla son zamanlarda öncelikle okullarımızda çok önemli spor tesisleri yapılmaya başlandı. İlimiz genelinde de gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmaları amacıyla gerek kapalı, gerekse açık spor alanları yapılmıştır. Bugün burada da açılışını yapmış olduğumuz bu açık spor tesisimizin ve kütüphanemizin açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu çalışmaların işbirliği içerisinde devam edeceğini ümit ediyorum. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLA ARKADAŞ OLACAK

Programda konuşan Vali Köşger, en çok kitap okuyan öğrenciyle arkadaş olacağını söyledi. Köşger, “Okumak zihin sağlığımız için, düşünce sağlığımız için, yeni fikirler üretmemiz için, ülkemizin geleceğini daha iyi kurgulayabilmek için, geleceğe daha güvenle bakabilmek için önemlidir. Spor yapmak da; sağlıklı bedene sahip olmak için önemli. Sizin sağlığınıza, beden sağlığınıza önem verdiğimiz gibi, ruh sağlığınıza da, fikir sağlığınıza da önem veriyoruz. Sizin daha iyi, daha aydınlık geleceğe hazırlanmanız için kütüphaneler de açıyoruz. Bingöl'den güzel insanlar yetişiyor” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlere ne tür hizmet edilirse edilsin yeterli olmayacağını vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi: “Ben bu okulun öğrencilerini çok sevdim. Gözleri umut, aydınlık dolu gözleri var. Ülkemizin geleceğini sizlerle birlikte kurgulayacağız. Ülkenin geleceği en çok sizleri ilgilendiriyor. Sizler için ne tür hizmet yapsak, ne tür imkân sağlasak, kütüphaneler açsak, spor sahaları yapsak azdır. Burada gerçekleştirdiğimiz projenin, sizlerin geleceğini kurgulamada önemli ufuklar açmasını diliyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

En çok kitap okuyan öğrenci ile arkadaş olacağının sözünü veren Vali Köşger, “Birazdan basketbol, hentbol ve voleybol müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimizi ve en çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Valilik olarak bir projemiz daha var. Bu proje ile de her okuldan iyi kitap okuyan çocukları Valiliğimizde misafir ediyoruz ve kütüphanemizdeki kitaplardan istediklerini seçip okumalarını sağlıyoruz. Ayrıca ödül de veriyoruz ama o ödüller sürpriz olsun. Vali Güner Orbay Ortaokulu öğrencilerimizden de en çok kitap okuyan öğrenciler ile bizzat arkadaş olacağım. Dereceye giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Vali Köşger, programdan sonra Z kütüphanede ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın