KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Çözüm sürecine destek çağrısı

Genelde Türkiye’de özelde Bingöl’de son günlerde yaşanan olaylar üzerine basın açıklaması yapan Türkiye Bingöl İl Dernekleri Federasyonu 2.Başkanı Bilal Barış, çözüm sürecine destek çağrısı yaptı.

Çözüm sürecine destek çağrısı
25 EKİM 2014 CUMARTESİ 01:17
0
3813
4
AA aa

Türkiye'de 30 yıldır bir çatışma sürecinin yaşandığını hatırlatan Barış: “Ülkemizde yaşanan dramların ve yitirilen büyük kayıplardan sonra ortaya çıkan çözüm sürecine ilk kez bu kadar yaklaşıldığını görüyoruz. İlk defa Türkiye'nin çok farklı kesimleri bir araya getirildi. Bizler; Kürt meselesini şiddet dışı yöntemlerle, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde çözülmesi gerektiğine inananlar olarak, başlatılan ‘Barış Süreci'ni çok önemsediğimizi ve bundan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Doğunun bir ili olan Bingöl'ün sivil toplum kuruluşu olarak barış surecini şiddetli bir şekilde desteklediğimizi beyan etmek istiyorum” dedi.

“DAHA FAZLA KATKI BEKLİYORUZ”

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine daha fazla destek vermesi gerektiğini belirten Barış: “ “Siyasi partilerin atığı her olumlu adım ve beyanatlarda sivil toplum örgütüleri olarak yanlarında olduğumuzu, olumsuz tavır ve söylemlerinde ise karşılarında olacağız. Barış Süreci'ne kimsenin zarar vermemesi gerektiğini ve her kesimin daha duyarlı ve olumlu açıklamalar yapması lazım. Barışa, çözüme ve kardeşliğe hiç olmadığımız kadar yakınız. Bu fırsatı kaçıramayız” dedi.

Çözüm görüşmelerinin olumlu ve pozitif bir adım olduğunu ifade eden Barış: “30 yıldır süren sürecin dışına çıkıp yeni oluşumlar yapmaya matuf bir adımdır. Yıllardır böyle olmalıydı. Alışılmışın dışına çıkılmış olması gerekirdi. Daha öncede her ne kadar barışa teşebbüs eden devlet başkanlarımız olduysa da hiç bu kadar barışa yakın olunmadı. Ülkesini seven her yurtsever her vatan sever bu barışa engel olmaması lazım; aksi takdirde tarih onları af etmeyecektir. Akacak kan ve göz yaşının içinde boğulacaklardır” ifadelerine yer verdi.

“BARIŞ HERKESİN ORTAK MENFAATİDİR”

Kürtlerin Doğu'daki nüfusu kadar batıya göç verdiğini belirten Barış, şunları söyledi: “Batı'da da Kürtler yoğun bir şekilde bulunuyor. Yaklaşık 350 bin Bingöllü batıya göç etmiş ve batı ilerinde yaşamaktadır. Onlarla yaptığımız istişarelerde yüzde 100′e yakını barış sürecine destek vermektedirler. Hiç bir zaman barışa bu kadar yakın olduğumuzu hissetmemiştik. Barışın, kardeşliğin ne kadar önem arz etiğini ülkemizin ve milletimizin menfaatine olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bunu sadece Bingöllülere değil ulaşabildiğimiz tüm halkımıza anlatmaya elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz. Olası provokasyonlara alet olmayacağız. Çok şükür Halkımız artık eskisi gibi provokasyonlara inanmıyor. STK'lar olarak halka bunları anlatacağız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet kart (@Misafir_17987)
26 Ekim 2014 Pazar 23:05
SOLHANLİ:Bingöl online neye dikkat edeceğini çok iyi bilir.Seçilmiş ve halkını en iyi şekilde temsil eden bir BAŞKA'NAMI yoksa senin gibi kim olduğun bilinmiyen bir dengesize mi dikkat edecek kadar akılı olduklarına eminim. işte memleket bunun gibi kendini bilmezler yüzünden acılara gebe oluyor.Allah bunları islah etsin .yazıklar olsun sana solhanlı. Senin arayıp solhanın gururu olan BAŞKAN BİLAL BARIŞ'A Teşekür etmen lazımdı.Ama sende o beyin yok.inşallah bir daha böyle bir hata yapmazsın.
boran akçin (@Misafir_17986)
26 Ekim 2014 Pazar 22:36
kime hizmet ediyon yapılan açıklama sana rahatsızlık mı verdi yoksa Bilal Başkanı eleştirip meşurmu olmak istiyorsun acun ılıcalıya git seni meşur etsin BİLAL Başkana laf atarak meşur olamasın çünkü herkes Bilal Başkanın ne kadar kişilikli,karekterli,insancıl ve yardım sever olduğunu biliyor.Çünkü biz BURSA'DAKİ Bingöllüleri ne kadar iyi bir şekilde temsil etiğini bire bir biz biliyoruz.sizin gibi kendini bilmez çapulcularda kalkıp sözde federasyonumuzun 2. başkanını yanlış söylemlerle küçük düşürmeye çalışacaksınız. Hadinizi bilin.
GENÇLİ (@Misafir_17985)
26 Ekim 2014 Pazar 21:54
SOLHANLİ KİMİN AÇIKLAMA YAPIP YAPMAYACAĞINI SANA MI SORMALARI LAZIM SENİN BAŞKA İŞİN YOKMU İKİNCİ BAŞKAN BU DUYARLILIĞI GÖSTERİP AÇIKLAMA YAPMIŞSA BUNA TEŞEKÜR ETMEN LAZIM TEŞEKÜR EDECEK KAPASİTEN YOKSADA ÇAMUR ATMANA GEREK YOK,BU BİR KISKANÇLIK SENDROMUDUR GALİBA KEDİNİN ULAŞAMAYACAĞI ETE MURDAR DERMİŞ SENİNDE O MİSAL. KEŞKE BİLAL BAŞKAN GİBİ MEMLEKETİ VE ÜLKESİNİ SEVEN DEĞERLER HEP ÇOĞALSA BİLAL BARIŞI TANIDIĞIM KADARIYLA ADAM GİBİ ADAMDIR.BİR GENÇLİ OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM.ZANEDERSEM ANLAYAN ANLADI.
Solhanli (@Misafir_17983)
26 Ekim 2014 Pazar 14:12
Başkan dururken ikinci başkanın demeç vermesi doğru değil. Bingolonline buna bir dikkat edelim.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın