KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Davanın takipçisi olacağız

Diyarbakır’da çıkan çatışmada öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili basın açıklaması yapan İHD ve Bingöl Barosu, faillerinin ve hedef gösterenlerinin yargılanması için, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Davanın takipçisi olacağız
29 KASIM 2015 PAZAR 23:45
0
2169
0
AA aa

 İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi ile Bingöl Barosu, Diyarbakır'da çıkan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Burada basın metnini okuyan İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nuran Aydın, 14 Ekim 2015 tarihinde katıldığı bir canlı yayında ‘PKK terör örgütü değildir' sözlerini sarf eden Tahir Elçi'nin bu sözleri nedeniyle günlerce ülke gündeminde kaldığını anımsattı.

Elçi'nin sözlerinden dolayı kolluk kuvvetleri tarafından baro odasından alınarak ifade vermek üzere İstanbul iline götürüldüğünü anımsatan Aydın, şunları söyledi: “         Bir avukatın ve baro başkanının bu şekilde ifadeye çağrılması hukuk ve yasa usulünde olmamasına rağmen, Tahir Elçi ayrımcılığa tabi tutularak bu işleme maruz bırakılmış ve kamuoyunda itibarının zedelenmesi amacı güdülerek hem basın hem yargı tarafından Tahir Elçi hedef gösterilmiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğü evrensel ve ulusal yasalarla bir yandan koruma altına alınmışken bir yandan ‘propaganda suçu' adı altında baskı altında tutulmaktadır. İnsanlar bu suçu işlediklerinden bahisle her protesto eylemi sonrasında kitleler halinde, kolluk, savcılık ve yargı makamlarına çıkarılmakta, düşünce ve ifade özgürlüğünün çekirdeği kırılmakta ve toplumun geri kalanının bu hakkı kullanmasının önü bu şekilde alınmaktadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye'yi mahkûm ettiği kararların hepsinde; düşünce ve ifade özgürlüğünün bireyler tarafından kullanılmasına gösterilen hoşgörü o ülkenin demokratik yapısı ile ilgilidir. Bireylerin ifade özgürlüklerini kullanmasının propaganda suçu olarak nitelendirilmesi Türkiye devletinin hoşgörüye açık demokratik bir ülke olmadığını göstermektedir demektedir. Biz de bir kez daha yeniliyoruz, Türkiye demokratik bir hukuk devletinin gereklerini yerine getirmemektedir. Savunma mesleği her daim tehdit altındadır. Hukuk sisteminde avukatlık mesleği etkisiz hale getirilmiştir. Hukuk mücadelesi veren avukatlar yargı sistemi, kolluk ve hükümet tarafından açık açık yok sayılmakta, her fırsatta tehdit edilmektedir. Bunun bir örneği olan ve Yargı sistemi tarafından ayrımcı bir müdahale ile karşı karşıya kalan Tahir Elçi öncelikle hukuk sistemi tarafından katledilmiştir. Tetiği çeken kişinin bu olay içindeki rolü bu minvalde değersizdir.”

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Elçi'nin onur ve haysiyet mücadelesinde boyun eğmeyen, dik duruşu ile nesiller boyu hayranlıkla hatırlanacak ve savunma makamına, onurlu avukatlara bıraktığı bu mirasla sonsuza dek yaşayacağını kaydeden Aydın,  “Onu öldürenler ve ölümüne sebep olanlar ise insanlık tarihinin en ağır suçu olan, cinayetleri ile katil olarak hatırlanacaktır. Açık açık hedef gösterilmesi sonucu katledilen Tahir Elçi'nin faillerinin ve hedef gösterenlerinin yargılanması için, Bingöl Barosu, İnsan Hakları derneği ve tüm demokratik kurumlarımızla davanın takipçisi olacağımızı ve katil yetiştiren bu sistemin değişmesi için,  demokrasinin ve insan haklarının hâkim olduğu bir sistemi inşa etmek için yılmadan, usanmadan, Tahir Elçi gibi hiçbir karanlık odaktan ve ağa babalarından korkmadan mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Tahir Elçi bu mücadelenin simgesi olmuştur, hayat pratiği ve duruşu mücadelemize rehber olacaktır” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın