KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Derbi cinayetine 18 yıl hapis

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın katil zanlısı olan Bingöl-Gençli Yusuf Ortak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Derbi cinayetine 18 yıl hapis
19 NİSAN 2014 CUMARTESİ 01:09
0
1645
0
AA aa

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 12 Mayıs 2013 tarihinde oynanan maçın ardından Edirnekapı Metrobüs durağında çıkan kavgada sarı-lacivertli takımın taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen Yusuf Ortak'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yusuf Ortak (21) katıldı. 19 yaşında hayatını kaybeden Burak Yıldırım'ın babası Hikmet Yıldırım ve ağabeyi Salih Yıldırım ise duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada söz alan baba Hikmet Yıldırım, "Mağdur durumdayız. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"MÜVEKKİLİMİN LEHİNE OLAN HÜKÜMLERİN UYGULANMASINI TALEP EDERİZ"

Sanığın avukatı Ümit Kartal, Yargıtay İçtihatlarıyla öldürme kastının saptanmasına ilişkin kriterlerin belirtildiğini belirterek, "Buna göre müvekkilimle ölen arasında herhangi bir husumetin bulunmaması, tarafların daha önce birbirlerini tanımamaları, müvekkilimin ölenin yaralanmasından sonra tekrar darbe vurma imkanı varken bundan kaçınması ve olay yerinden uzaklaşması gözönüne alındığında eylemde öldürme kastının bulunmadığı açıktır. Müvekkilimin lehine olan kanun maddelerinin uygulanması ve kararla birlikte müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ederiz." dedi.

SANIK YUSUF ORTAK: PİŞMANIM

Son sözü sorulan sanık Yusuf Ortak, "Ben olay yerinden giderken arkamdan kalabalık bir taraftar grubu bana seslendi, küfürler ediyorlardı. Arkamı dönünce ölen üzerime doğru geldi. Yüzünde atkı vardı, küfürler ediyordu. Bana tokat attı. Ben de kendimi korumak amacıyla yanımda bulundurduğum bıçağı rastgele salladım. Daha sonra muhtemel saldırıyı engellemek için bir müddet bu kişileri kovaladım. Bıçakla hamle yaptıktan sonra eylemime devam etmeyerek geri döndüm ve olay yerinden gittim. Yakalandığım sırada ben bıçakla yaraladığım kişinin sonradan öldüğünü bilmiyordum. Pişmanım. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

HAKSIZ TAHRİK CEZAYI 18 YILA DÜŞÜRDÜ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 'Kasten öldürme' suçu sabit olduğundan sanık Yusuf Ortak'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olayda haksız tahrikin bulunması ve sanık Ortak'ın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, müebbet hapis cezasını 18 yıla indirdi.

İDDİANAMEDE MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktül Burak Yıldırım'ın katil zanlısı Yusuf Ortak'ın, "kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın